Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Räppäri Ronnie vakuuttaa anteeksipyytelemättömällä asenteellaan ja kansainvälisellä soundillaan

Nosteessa-artisti Ronnie.
Viikon Nosteessa-artisti on Ronnie! Nosteessa-artisti Ronnie. Kuva: Jens Zitting YleX,Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Ronnie.

Ronnie tekee letkeää nykyräppiä.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

– Uusien, nuorten räppäreiden rivistö täydentyy jatkuvasti lupaavilla ja ennakkoluulottomasti juttuaan eteenpäin puskevilla artisteilla. Tällä kertaa mukaan mielii raspisella soundillaan vakuuttava Ronnie, joka on jo nähty keikalla Cledoksen, Iben ja Melon kanssa. Forexxx-kappaleella fiittaa Cledoksen keikka-dj:nä ja Töis Crew'stä tuttu TheoFuego, joten kotimaisen uuden aallon räpin ytimessä ollaan. Biisin letkeä tunnelma tempaa mukaansa ja soundi on kansainvälinen. Takki auki -asenne hymyilyttää ja on varmasti paikallaan, kunhan korkealla liitely vielä tulevaisuudessa lunastetaan lisäripauksella omaperäisyyttä.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Elän ja hengitän musiikkia. Olen soittanut kitaraa pienestä pojasta asti ja niin kauan, kun muistan, olen unelmoinut siitä, että saisin esiintyä suurten yleisöjen edessä. Lukion alussa oli vaihe, jolloin näytti siltä, että lähtisin opiskelemaan ja päätyisin jonnekin ”oikeisiin töihin”. Toistaiseksi musiikki on kuitenkin vienyt pojan mennessään.

Mistä artistinimesi tulee?

– Mulla on maailman tavallisin suomalainen etu- ja sukunimi, mutta ehkä oudoin toinen nimi: Ronaldo.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Musiikkini kehittyy ja muuttaa muotoaan koko ajan. Se, mitä olen tähän mennessä julkaissut, ei anna kovin kattavaa käsitystä siitä, millaista mun musiikki voi olla tulevaisuudessa.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

– Mä en koe että olisin saavuttanut ainakaan vielä mitään kovin merkittävää , mutta eniten mulla on tullut sellanen fiilis, kun ihmiset ovat kertoneet samaistuneensa Shadowboxing EP:n sanoituksiin.

Mitä keikkaa olet jännittänyt eniten?

– En kauheasti jännitä keikkoja lukuunottamatta adrenaliiniryöppyä, joka tulee juuri lavalle hypätessä. Jos on pakko valita, niin Iben, Melon ja Cledoksen loppuunmyydyllä Tavastian keikalla vuonna 2017 saattoi miehellä vähän puntti tutista.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään?

– Haluisin päästä lämppäämään jotain ulkomaalaista artistia. Jos vedetään ihan överiksi, niin Travis Scottia. Travis Scott sai kokeilemaan räpin tekemistä Yung Leanin, Night Lovellin ja Kanye Westin ohella.

Miten Forexxx syntyi?

– Sain frendiltäni ja yhdeltä Suomen kovimmista tuottajista Octn:lta biiittejä. Kuuntelin niitä läpi ja Forexxxin lähtiessä soimaan tiesin ensimmäisen tahdin jälkeen, kenet pyydän featiksi. Menimme TheoFuegon kanssa studiolle, ja biisi teki itse itsensä.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on?

– Kohta tulee uusi video ja pian sen jälkeen toinen EP. Odotan, että saan ne ulos ja pääsen työstämään ensimmäistä albumiani. Haluan kokeilla tehdä jotain sellaista, mitä muut eivät ole vielä tehneet. Tuon siihen elementtejä eri genreistä, joita olen vuosien varrella fiilistellyt. Voin luvata, että siitä tulee jotain uutta ja omaperäistä.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!