Hyppää pääsisältöön

Päivä ilman valheita – Miksi puhumme palturia enemmän kuin koskaan?

Tanskalaisessa dokumentissa kaksi pariskuntaa yrittää puhu vuorokauden totta
Irina ja Morten yrittivät puhua vuorokauden ajan totta. Tanskalaisessa dokumentissa kaksi pariskuntaa yrittää puhu vuorokauden totta Yle TV1,Päivä ilman valheita

TV1 torstaina 7.2.2019 klo 14.30 - 15.00, Areenassa

Osaisitko olla rehellinen kokonaisen päivän ajan?

Valehtelemme useiden tutkimusten mukaan enemmän kuin koskaan. Kymmenen minuutin keskustelun aikana livahtaa monelta ainakin yksi valhe. Usein emme edes huomaa valehtelevamme. Onko ylipäätään mahdollista puhua vain totta?

Tanskalaisessa dokumentissa Päivä ilman valheita kaksi pariskuntaa yrittää puhua vuorokauden totta. Heidän täytyy sanoa rehellisesti, mitä ajattelevat. Mitä puoliso pitää siitä, että toinen ei kaunistele asioita? Entä, kun muillekin pitää alkaa puhua totta?

Laura Leth ja Nicklas Suszkiewiecz ovat 18- ja 19-vuotiaita lukiolaisia. He ovat seurustelleet kahdeksan kuukautta. Nicklaksen mielestä Laura valehtelee enemmän kuin hän itse. Laura tunnustaa, että hän valehtelee useammin kuin kumppaninsa edes huomaakaan.

Tanskalaisessa dokumentissa kaksi pariskuntaa yrittää puhu vuorokauden totta
Laura ja Nicklas. Tanskalaisessa dokumentissa kaksi pariskuntaa yrittää puhu vuorokauden totta Yle TV1,Päivä ilman valheita

Irina Babenko on 28-vuotias ja Morten Brangstrup 26-vuotias. He ovat seurustelleet kaksi vuotta. Perheeseen kuuluu tytär Alessia. Irina ja Morten uskovat, että he tutustuvat paremmin toisiinsa kun molemmat puhuvat totta. ”Tai ehkä toteammekin, että emme ole luodut toisillemme”, he nauravat.

Tulisiko minusta hyvä äiti? Pidätkö kropastani? Pariskunnat voivat esittää mieltään askarruttavia kysymyksiä. Dokumentti pohtii, kannattaako rehellisyys ja miten se vaikuttaa parisuhteeseen. Miten kaksi pariskuntaa selviää valehtelematta yhden päivän ajan? Nyt on tilaisuus nostaa kissa pöydälle!

Et døgn uden løgn. Tuotanto: DR, Tanska, 2016. Dokumentti on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla 2017.

Keskustele