Hyppää pääsisältöön

Avoimien ovien päivä – Stephen Fry ja Douglas Henshall veijaritarinan tähtinä

Ian Rankinin veijaritarinassa kolme kaverusta törmää elämässään seinään.
Veijaritarinan päärooleissa ovat Stephen Fry (vas.), Kenneth Collard, Lenora Crichlow ja Douglas Henshall. Ian Rankinin veijaritarinassa kolme kaverusta törmää elämässään seinään. Kuva: Sprout Pictures Ltd 2012 Yle TV1,Avoimien ovien päivä

TV1 lauantaina 23.2.2019 klo 22.25 - 00.05, Areenassa

Veijaritarinassa Avoimien ovien päivä (7) kolme kaverusta törmää elämässään vastoinkäymisiin. Vastavedoksi kohtalolle miekkoset ryhtyvät päättömään tempaukseen. He päättävät varastaa pankin taidekokoelmista muutaman tärkeän taulun.

Kohdalle sattuu juuri sopivasti avoimien ovien päivä. Mutta kuka huijaa ja ketä?

Nokkelan draamaelokuvan tee-se-itse-miljonääriä Mike Mackenzietä näyttelee Douglas Henshall. Rikas liikemies on kyllästynyt viettämään huoletonta elämää ja haikailee viisi vuotta sitten häipyneen naisystävänsä perään.

Mackenzie järjestää elämäänsä jännitystä ja sekaantuu yhdessä taideprofessori Gissingin ja pankkiiriystävänsä Allan Cruickshankin kanssa taidevarkauteen. Professorin roolissa nähdään Stephen Fry ja pankkiirina Kenneth Collard.

Muissa rooleissa näyttelevät Lenora Crichlow, Brian McCardie, Elliot Cowan, Philip Whitchurch, Paul McCole, Rab Affleck, Sarah McCardie, Bobby Rainsbury ja Ellie O'Brien.

Doors Open. Ohjaus: Marc Evans. Skotlantilaisen rikoskirjailija Ian Rankinin romaanista käsikirjoitukseksi sovittaneet James Mavor, Mike Walden ja Sandi Toksvig. Tuotanto: Sprout Pictures/Ovation/BBC, Britannia, 2012.

Kommentit