Hyppää pääsisältöön

Liemipohjainen sinisimpukkapasta – helposti sulava ruoka, joka nostattaa perjantaifiilistä

Linguine vongole on perinteinen italialainen ruokalaji, jota syödään usein jouluna Napolissa. Se on helppo valmistaa, ja sen pohjana on maukas liemi, joka syntyy käyttämällä tuoreita simpukoita.

Tässä versiossa käytetään tavallisia sinisimpukoita, jotka eivät ole erityisen kalliita. Niitä saa hyvin varustetuista ruokakaupoista.

Strömsön sinisimpukkapasta

Sinisimpukoita kulhossa keittiössä
Sinisimpukoita kulhossa keittiössä Kuva: YLE/Carina Ahlskog Sinisimpukka,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Mytilidae

Ainekset, 4 hlö:

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 3 luumutomaattia
  • 4–5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 500 g linguine-pastaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (tuoretta lehtipersiljaa silputtuna)

Tee näin:

  1. Huuhtele ja harjaa sinisimpukat.
  2. Kopauta simpukoita pöytään ja heitä pois kaikki, jotka eivät sulkeudu tai ovat rikkoutuneet.
  3. Avaa noin puolet simpukoista veitsellä.
  4. Irrota simpukoiden liha kuoresta lusikalla, ota neste talteen.
  5. Sinisimpukan kuoria leikkuulaudalla keittiössä
    Sinisimpukan kuoria leikkuulaudalla keittiössä Kuva: YLE/Carina Ahlskog Mytilidae,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet
  6. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne sekä chili ja luumutomaattien malto.
  7. Kuullota silppua oliiviöljyssä paistinpannulla noin 3 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt. Nosta sitten lämpöä ja lisää simpukan liha.
  8. Paista hetki, kaada joukkoon valkoviini ja keitä hetki kokoon.
  9. Lisää loput simpukat ja anna kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes ne avautuvat.
  10. Strömsön kuivattua pastaa korissa
    Strömsön kuivattua pastaa korissa Kuva: YLE/Carina Ahlskog pasta,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet
  11. Keitä linguine-pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  12. Sekoita pasta simpukkakastikkeen joukkoon ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  13. Koristele halutessasi lehtipersiljasilpulla.
Annos Strömsön sinisimpukkapastaa keittiössä.
Annos Strömsön sinisimpukkapastaa keittiössä. Kuva: YLE/Carina Ahlskog Mytilidae,pasta,ruokaohjeet,Strömsö (tv-ohjelma)

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

  • Strömsön puutarhailta 6.6.2019 – varaa kalenteriisi jo nyt

    Puutarhailta Strömsössä houkuttelee noin 2000 käviää.

    Strömsön puutarhailta on täällä taas. Torstaina 6.6. klo 16–20 on tarjolla taimitori, puutarha-asiantuntijoita, opastusta, vohveleita ja kepparirata nurmikolla. Tule Strömsöhön tai katso suoraa lähetystä Yle Areenasta tai Yle Femiltä.

  • Tee vaikutus gubbröra deluxella – edullisen ruokaklassikon uudella muunnoksella

    Sopii brunssille, lounaalle ja alkuruoaksi.

    Ruskistetun voin karamellimainen maku on taianomainen, ja oikein valmistettuna se tekee mistä tahansa yksinkertaisesta ruoasta parempaa. Gubbröramme tarjoillaan kauniisti ruokaisana salaattina, ja sen määrä on helppo mukauttaa monille lounasvieraille. Tällä tavalla tasapainotetaan anjoviksen hallitsevaa makua ja kaikki raaka-aineet pääsevät esiin.

  • Viljele kuormalavassa – vasta-alkajan yksinkertainen keittiöpuutarha

    Aina on tilaa kuormalavaviljelmälle.

    Pieni kuormalava täynnä salaattia ja yrttejä keittiönoven vieressä ei ole hassumpi, jos pitää ruoanlaitosta. Ja kuvioiden ja suurempien kokonaisuuksien luomisesta pitävä voi sijoitella tusinan kuormalavoja ja täyttää ne yrteillä, kesäkukilla, heinillä ja perennoilla.