Hyppää pääsisältöön

Ensiesityksessä Darude feat. Sebastian Rejman: Release Me – Keikkailevan isän synninpäästöpyyntö

Daruden ensimmäinen UMK19-kilpailubiisi Release Me on nyt julkaistu. Katso tästä uunituore musiikkivideo ja lue kappaleen taustat!

Suomen edustuskappale Tel Avivin euroviisulavalle valitaan kolmesta vaihtoehdosta Turun Logomossa lauantaina 2.3. Ehdokkaista ensimmäinen, Release Me, on Daruden mukaan tekstiltään biisikolmikon henkilökohtaisin.

– Release Me on kotoa poissa olevan vanhemman synninpäästöpyyntö, jossa riittämättömyyden tunnetta huudetaan universumille, Darude avaa kappaleen tarinaa.

Samaan hengenvetoon hän lisää, että asiat oman perheen kanssa asiat ovat hyvässä balanssissa ja perhe tukee isän keikkailua.

– Silti välillä tulee syyllisyydentuntoja, sydämenpistoksia tai hirveä koti-ikävä reissussa. Uskon, että monella vanhemmalla on joskus sellaisia tuntemuksia, olipa sitten DJ tai normaalissa kahdeksasta neljään -duunissa, artisti uumoilee.

Vaikka työ vie Darudea maailmalle, hän on sopinut vaimonsa kanssa, ettei ole yhtäjaksoisesti poissa kotoa pitkään, vaan käy kotona esimerkiksi kahden peräkkäisen keikkaviikonlopun välissä. Kotona ollessaan muusikko kokee olevansa aivan tavallinen perheenisä.

– Käyn poikani lätkätreeneissä ja muuta sellaista.

Darude feat. Sebastian Rejman: Release Me -musiikkivideon kuvaukset skeittirampilla
Musiikkivideon kuvaukset käynnissä, vasemmalla ohjaaja Jaakko Manninen. Darude feat. Sebastian Rejman: Release Me -musiikkivideon kuvaukset skeittirampilla Uuden Musiikin Kilpailu 2019,Darude,Jaakko Manninen

Irti syyllisyydestä

Release Me on syntynyt monen ammattilaisen yhteistyönä. Darude on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Jaakko Mannisen ja Brandyn Burnetten kanssa. Sen ovat tuottaneet Darude ja Petri Alanko. Solistina toimii kahden muun UMK19-biisin tapaan Sebastian Rejman. Musiikkivideon kappaleelle on ohjannut Jaakko Manninen.

– Video kuvaa hyvin biisin tekstiä. Siinä näytetään mun arkea. Joudun jättämään pojan ja perheen kotiin ja sanomaan moikat usein joskus aamuyöllä. En sanoisi, että mieli on maassa, mutta kyllä siihen joku haikeus liittyy, joka ainoa kerta.

Toisaalta tien päällä ei voi murehtia koko ajan, jos haluaa hoitaa työnsä mahdollisimman hyvin. Perhe on ykkönen, mutta myös keikkareissut tarjoavat unohtumattomia elämyksiä.

– Se, että pääsen soittamaan ja esiintymään, lyömään ylävitoset fanien kanssa ja ottamaan selfiet, niin kyllähän se ruokkii mua taas artistina ja luo inspiraatiota. Se, että joku biisi toimii tai että joku haluaa tulla katsomaan mua, niin se ruokkii taas seuraavaa ideaa tai studiosessiota jollakin tavalla.

Kurkista Release Me -musiikkivideon kulisseihin:

Mikä näistä Daruden UMK19-biiseistä on sinun suosikkisi?

Look Away
42% (3762 ääntä)
Superman
42% (3767 ääntä)
Release Me
15% (1380 ääntä)
Ääniä yhteensä: 8909

Artikkelia päivitetty 8.2. klo 8.55: lisätty Spotify-linkki.

UMK19

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. Darude esittää kolme biisiä: Release Me, Superman ja Look Away.

Hanki lippusi paikan päälle Logomoon Turkuun tai seuraa lähetystä suorana la 2.3. klo 21 alkaen Yle TV2:lla, Yle Areenassa ja Yle X3M'llä. Aloita viisutunnelmaan virittäytyminen jo klo 20 avaamalla Yle TV2 ja seuraa Etkot-lähetyksessä Logomon ennakkotunnelmia. Etkojen loppupuolella saa TV-ensi-iltansa minidokumentti "Hetkiä Villen elämästä".

Helsingistä pääsee kätevästi Turkuun (ja takaisin) Viisujunalla.

Voit äänestää UMK19-suosikkibiisiäsi la 2.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

UMK19-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Tel Avivissa.

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK19 // #euroviisut

Uusimmat sisällöt - UMK19 Darude