Hyppää pääsisältöön

Eroja ja avioeroja – terävää brittidraamaa huippujuristeista

Uusi brittiläinen draamasarja Eroja ja avioeroja kuvaa huippujuristien elämää ja perhesuhteita.
Brittisarjan päärooleissa näyttelevät Deborah Findlay (vas.), Annabel Scholey, Nicola Walker ja Fiona Button. Uusi brittiläinen draamasarja Eroja ja avioeroja kuvaa huippujuristien elämää ja perhesuhteita. Kuva: Steve Schofield / BBC Yle TV1,Eroja ja avioeroja

TV1 tiistaisin 26.2. - 2.4.2019 klo 19.00 - 19.55, Areenassa

Defoen naisvaltaisessa perheessä on juristeja joka lähtöön – jo toisessa polvessa.

Kolme aikuista tytärtä on työskennellyt äiti Ruthin (Deborah Findlay) perustamassa lakifirmassa. Yritys on käynyt kuitenkin ahtaaksi perheen vanhimmalle tyttärelle Hannahille (Nicola Walker), joka on päättänyt siirtyä kilpailijan leipiin.

Kumpikin lakifirmoista on keskittynyt perheoikeuteen ja avioerojuttuihin. Kilpailuasetelma tulee vastaan joka käänteessä. Perheenjäsenet, kuten tyttäret Nina (Annabel Scholey) ja Rose (Fiona Button), löytävät usein toisensa istumassa eri puolilla neuvottelupöytää.

Uusi brittiläinen draamasarja Eroja ja avioeroja (7) kuvaa huippujuristien työtä ja henkilökohtaista elämää Lontoossa. Kuusiosaisen sarjan on käsikirjoittanut Emmy- ja Bafta-palkittu Abi Morgan. Hänen käsistään on lähtenyt muun muassa TV1:lläkin esitetty The Hour -sarja sekä elokuvat Rautarouva ja Suffragette.

Uusi brittiläinen draamasarja Eroja ja avioeroja kuvaa huippujuristien elämää ja perhesuhteita.
Hannah (Nicola Walker) ja Maggie (Ellora Torchia). Uusi brittiläinen draamasarja Eroja ja avioeroja kuvaa huippujuristien elämää ja perhesuhteita. Kuva: Mark Johnson / BBC Yle TV1,Eroja ja avioeroja

Defoen perheen matriarkka Ruth on voimakastahtoinen nainen, ja siihen on syynsä. Tytär Hannah muistaa, kuinka isä häipyi yllättäen omille teilleen melkein 30 vuotta sitten, ja äidistä tuli rautarouva koko perheen puolesta.

Nyt Oscar-isä (Anthony Head) tekee yllättävän paluun kaupunkiin ja perheensä elämään. Miten isän paluu muuttaa Ruthin ja tyttärien elämää? Miksi isä häipyi ja miksi hän päätti tulla takaisin juuri nyt?

Draamasarjan pääosissa nähdään tuttuja brittinäyttelijöitä kuten Ylikomisario Banksin Stephen Tompkinson, Vikatikki-sarjan Stephen Mangan, monista brittisarjoista tuttu Meera Syal sekä Ellora Torchia, Barry Atsma ja Rudi Dharmalingam.

Sarja saavutti Britanniassa suuren suosion, ja siihen on tulossa myös toinen tuotantokausi.

The Split. Tuotanto: Sister Pictures/BBC, Britannia, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.