Hyppää pääsisältöön

Robin on poissa – kauan eläköön Robin Packalen!

Robin Packalen iskee silmää ja hymyilee pinkkiä taustaa vasten. Hänen kätensä on ojennettu katsojaa kohti.
Uudistunut Robin Packalen aikoo nyt valloittaa maailman. Robin Packalen iskee silmää ja hymyilee pinkkiä taustaa vasten. Hänen kätensä on ojennettu katsojaa kohti. Kuva: Juuli Aschan / YleX Robin

Robinin uutta suomenkielistä kappaletta on turha odottaa. Kansainvälisen uran mahdollisuus on upeaa, mutta samalla vähän sydäntäsärkevää.

Siinä hän nyt on. Katselee maisemaa pilvenpiirtäjän katolta. Edessä on avara ja suuri maailma valloitettavana. Ei Robin, vaan Robin Packalen. Parransänki puskee leuasta aikuistumisen merkkinä taustavideolla.

Lavalla sinipunaisessa valaistuksessa seisoo uudestisyntynyt poptähti.

Laulaja näyttää tutulta. Laulaja kuulostaa tutulta. Sama vanha Robin, mutta yhtä aikaa hän tuntuu niin erilaiselta. Laulukieli on vaihtunut ja somepostauksetkin ovat englanniksi.

Lähes kaikki on muuttunut. Jalassaan hänellä on edelleen eripariset kengät.

Vuosien salailun ja suunnittelun lopputulos paljastettiin lauantaina 2. helmikuuta vuoden 2019 Emma-gaalassa. Jo vuosia sitten syntyneet suunnitelmat kansainvälisestä urasta tiivistyivät siihen hetkeen, kun Robin avasi suunsa ja alkoi laulaa englanniksi.

Vuodesta 2013 lähtien Robin on tiennyt, ettei paluunsa jälkeen hän enää julkaise musiikkia suomeksi.

Emma-gaalassa I’ll Be With You -singlen funkahtava bassoraita laittaa laulajan jalat liikkeelle. Tästä alkoi uusi Robin Packalenin aika.

Yleisön vastaanotto on innostunut, mutta uuteen tulemiseen liittyy myös ripaus surua, sillä vanhaa Robbaria ei enää ole.

Miten tähän pitäisi suhtautua?

Arka asia yleisölle

Mua pelottaa ajatus uudesta alusta ja mitä on vaan olla hiljaisuudessa,
Mut jotenki vaan tuntuu nyt siltä,
Et mä haluun tietää, mitä mä oon ilman meitä,
Ja kai mä ihan hullu oon, kun kaiken tän pois heitän

Robinin viimeinen suomenkielinen kappale tiivisti artistin uran ja korosti läheistä suhdetta faneihin. Me tehtiin tää kertoo siitä, että Robinin ura Suomessa kuuluu yhtä paljon faneille kuin artistille itselleen.

Nyt kun tiedämme Robinin pitkäjänteisen suunnitelman, alkaa myös suomenkielisen Robinin joutsenlaulu saada uusia merkityksiä: se on samalla erokirje robinereille.

Robin Packalen sivuprofiilista pinkkiä taustaa vasten.
Robin Packalenilla on ollut katse tulevaisuudessa jo vuodesta 2013 lähtien. Robin Packalen sivuprofiilista pinkkiä taustaa vasten. Kuva: Juuli Aschan / YleX Robin

Robinerit ovat Suomen aktiivisimpia faniporukoita. He ovat vuosien aikana järjestäneet flashmobeja, koonneet 20-metrisen kirjeen ja odottaneet keikoille pakkasessa.

Robin Packalen tuntee intohimoiset faninsa. Laulaja kertoo YleX:lle murehtineensa sitä, miten yleisö ottaa kielenvaihdoksen vastaan.

– Tää on arka asia ja iso uutinen faneille, jotka ovat vuosia kiertäneet keikoilla mukana.

Laulaja sanoo olleensa valmistautunut jopa suurempaan hulabaloohon. Yleisön kannustava suhtautuminen ja palautteen positiivisuus yllättivät.

Tää alko, kun mä olin vasta kolmetoista,
Ja ilman sua mun elämä ois jotain ihan toista

Artistilla on kuitenkin ollut aikaa valmistautua tilanteeseen.

Englanninkielisen musiikin valmistaminen alkoi artistin mukaan pian vuonna 2013 tehdyn päätöksen jälkeen. Robinin läpimurtohitti Frontside Ollie oli julkaistu vain vuotta aiemmin.

Tämä on sellainen päätös, joka on tehty jo niin kauan sitten. Mä koen tämän välttämättömäksi.― Robin Packalen

Packalenin mukaan työ on ollut pitkäjänteistä, koska rimakin on korkealla. Työtä on tehty samalla, kun meno Suomessa on ollut kovimmillaan.

– Tämä on sellainen päätös, joka on tehty jo niin kauan sitten. Mä koen tämän välttämättömäksi.

Kun Robin lauloi tää on parasta just nyt, hän suunnitteli tulevaa peliliikettään. Kun hän antoi meidän keksiä merkityksiä boom kahille, Robin treenasi tekstejään myös englanniksi.

Vaikka nyt puhutaan kovasti kansainvälisestä yleisöstä, Packalen lupaa, että myös Suomen keikkoja on varmasti luvassa. Kunhan englanninkielistä musiikkia on tarpeeksi.

Suomeksi keikkoja ei kuitenkaan enää vedetä. Jos jossain päin Suomea on entistä Robbaria kaipaava kyynelehtivä ja pettynyt fani, Robin Packalenilla on viesti hänelle:

– Nyt tämä homma menee tähän suuntaan, mutta vanhat biisit eivät ole häviämässä mihinkään. Ne ovat edelleen kuunneltavissa, mutta uutta ei tule.

Mut kato me tehtiin tää,
Me tehtiin tää

Robin Packalen katsoo kameraan mietteliään näköisenä.
Robin Packalen katsoo kameraan mietteliään näköisenä. Kuva: Juuli Aschan / YleX Robin

Lue myös: Kolumni: Missä olit, kun kuulit Frontside Ollien ensimmäisen kerran?