Hyppää pääsisältöön

Tee kodistasi vihreä keidas – kavereiden kukkaruukuista otat pistokkaita ja saat taimia ilmaiseksi

Några sticklingar som lagts i glas med vatten för rotning.
Några sticklingar som lagts i glas med vatten för rotning. Kuva: Marika Lytts-Råholm Strömsö (tv-ohjelma),ruukkukasvit,viherkasvit,pistokkaat,Isoposliinikukka

Kun valo palaa, ruukkukasvit alkavat taas kasvaa. Silloin on aika käydä kaikki kasvit läpi talven jälkeen. Nyt on ihanteellinen aika ottaa pistokkaita, jakaa kasveja ja saada yksinkertaisesti kotiviidakko kasvamaan. Tässä ovat Owen vinkit, joilla onnistut siinä.

Meidän leveysasteillamme voi alkaa hoivailla ruukkukasvejaan suunnilleen helmikuun puolivälistä. Silloin kasvukausi alkaa.

Ruukkukasveja voi lisätä sekä jakamalla että ottamalla pistokkaita. Pistokkaita otetaan yksinkertaisesti niin, että leikataan kasvista pala, josta voi tulla uusi taimi.

Pistokkaan ottaminen kasvista ei ole sille vaaraksi. Useimmat kasvit voivat hyvin, kun niitä leikkaa silloin tällöin. Silloin ne saavat uutta vauhtia kasvuun. Samoin kuin hiuksillekin tekee leikkaus silloin tällöin hyvää.

Tre sticklingar av saintpaulia, porslinsblomma och gullranka som ligger på en svart bänk.
Pistokkaaksi voi ottaa muun muassa yhden lehden tai palan varresta. Tässä ovat pistokkaat saintpauliasta, posliinikukasta ja kultaköynnöksestä. Tre sticklingar av saintpaulia, porslinsblomma och gullranka som ligger på en svart bänk. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle ruukkukasvit,huonekasvit,Isoposliinikukka,Istutus,Strömsö (tv-ohjelma),Pistokas,paavalinkukka

Pistokkaiden ottaminen onnistuu lähes kaikista kasveista lukuun ottamatta palmuja ja joitakin hyvin kovia kasveja kuten kumipuu (ficus elastica). Pistokkaita voidaan ottaa hiukan eri tavoin. Tässä on lueteltu eri tavat ja mille kasveille kukin tapa soveltuu:

Neljä helppoa tapaa ottaa pistokkaita

1. Varsipistokas
Varsipistokkaita otetaan varren palasta. Useimmiten leikataan ihan lehden alapuolelta, koska siellä on eniten niin kutsuttuja sirkkajuuria. Sitten leikataan pois alin lehti, säästetään seuraava lehti tai lehtipari ja leikataan latva pois. Sitä pitempi varsipistokkaan ei tarvitse olla. Varsipistokkaat voi ottaa muun muassa sellaisista kasveista kuin peikonlehti, kultaköynnös, muratti ja piilea.

En hand som håller i grönväxten gullranka för att visa hur rotämnet ser ut. Det är som en liten brun vårta under ett bladfäste.
Kultaköynnöksessä sirkkajuuret näkyvät selvästi varressa lehtihankojen alapuolella. Pistokas on hyvä ottaa juuri lehtihangan alapuolelta, jossa on hyvät sirkkajuuret. En hand som håller i grönväxten gullranka för att visa hur rotämnet ser ut. Det är som en liten brun vårta under ett bladfäste. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle Pistokas,ruukkukasvit,huonekasvit,viherkasvit,Strömsö (tv-ohjelma),Kultaköynnös

2. Lehtipistokas
Joitakin kasveja voi lisätä leikkaamalla niistä lehden, jonka sitten laittaa juurtumaan. Lehtipistokkaasta lisättäviä kasveja ovat esimerkiksi saintpaulia, begonia, muorinkukka ja anopinkieli.

En del stickling av en svärmorstunga som har placerats i en glasburk med vatten för att rotas.
Anopinkielen voi myös jakaa. Jos anopinkieli on hyvin tiivis tai osittain huonokuntoinen, kasvista voi vain leikata palan ja panna sen juurtumaan. En del stickling av en svärmorstunga som har placerats i en glasburk med vatten för att rotas. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle ruukkukasvit,huonekasvit,Pistokas,viherkasvit,Istutus,Strömsö (tv-ohjelma),Isoanopinkieli

3. Latvapistokas
Pitkäksi kasvaneesta traakkipuusta tai jukkapalmusta voi leikata latvan ja juurruttaa sen vesilasissa. Kun juuria alkaa näkyä, sen voi istuttaa ruukkuun.

4. Rönsypistokas
Joillekin kasveille kasvaa rönsypistokkaita, joissa on valmiit sirkkajuuret. Ne voi vain leikata irti ja istuttaa.

Owen pieni muistilista peikonlehdestä

Suurikokoinen ruukkukasvi, peikonlehti, jalustalla olevassa saviruukussa.
Peikonlehti on trooppinen kasvi, joka kasvaa nopeasti ja kiipeää mielellään tukea pitkin. Suurikokoinen ruukkukasvi, peikonlehti, jalustalla olevassa saviruukussa. Kuva: Carina Ahlskog / Yle Jättipeikonlehti,ruukkukasvit,huonekasvit,viherkasvit,vihersisustus
 • Peikonlehti on liaanikasvi, joka haluaa kiivetä ja kasvaa kirjaimellisesti kuin peikko. Etsi sille paikka, jossa se voi kiivetä, jos haluat sen kasvavan.
 • Peikonlehti kestää alasleikkauksen. Jos kasvi alkaa olla hallitsematon, siitä voi leikata pisimmät latvat – tai leikata sen kokonaan alas.
 • Yhdestä peikonlehdestä saa helposti useamman. Peikonlehdestä on helppo ottaa varsipistokkaita, ja ne juurtuvat nopeasti vedessä.
 • Peikonlehden varresta leikkattuja pistokkaita.
  Peikonlehden pistokkaat juurtuvat nopeasti. Peikonlehden varresta leikkattuja pistokkaita. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle Peikonlehdet,Pistokas,ruukkukasvit,Istutus,Strömsö (tv-ohjelma),Jättipeikonlehti
 • Peikonlehden lehdet ovat mainioita leikkokasveja viemisiksi ystävälle tai laitettavaksi maljakkoon.

Vesi, hiekka vai multa – pistokkaita voi juurruttaa eri tavoin

Kun on ottanut pistokkaat, pitää saada ne kasvattamaan juuret. Sen voi tehdä useilla eri tavoilla. Pistokkaat voi joko juurruttaa vesilasissa tai ruukussa, jossa on kosteaa hiekkaa tai laihaa multaa.

Sticklingar av porslinsblomma och saintpaulia som rotas i en mugg med sand.
Pistokkaat voi juurruttaa muun muassa hiekassa. Tässä posliinikukka ja saintpaulia ovat juurtumassa yhdessä. Saintpauliaa ei pidä juurruttaa vedessä. Sticklingar av porslinsblomma och saintpaulia som rotas i en mugg med sand. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle Pistokas,Isoposliinikukka,paavalinkukka,ruukkukasvit,huonekasvit,Strömsö (tv-ohjelma)

Ne ovat kuin pieniä vauvoja ja niistä pitää huolehtia hiukan useammin kuin täysikasvuisista kasveista.

- On oltava tarkkana, että niillä on riittävästi kosteutta ja lämpöä. Pistokkaat voi laittaa lämpöpatterin päälle tai kylpyhuoneeseen, missä on kosteaa ja lämmintä, Owe Salmela vinkkaa.

Jos juurruttaa hiekassa tai mullassa, kosteus on hyvä tarkistaa, suihkutella ja kastella pistokkaita tarpeen mukaan. On myös hyvä peittää ne esimerkiksi suurella lasipurkilla tai muovipussilla. Niitä ei siltä saa peittää ihan tiiviisti, sillä pistokkaat tarvitsevat ilmaa, etteivät ne ala homehtua.

Burkar med sticklingar som har täckts med glaskupor för att hålla fuktigheten.
On hyvä peittää pistokkaat niin, että ne pysyvät kosteina, mutta ei kuitenkaan liian tiiviisti. Burkar med sticklingar som har täckts med glaskupor för att hålla fuktigheten. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle pistokkaat,Istutus,viherkasvit,ruukkukasvit,huonekasvit,Strömsö (tv-ohjelma),vihersisustus

Määrätyt pistokkaat viihtyvät eri lailla mullassa tai vedessä. Vedessä juurrutettaviksi sopivat esimerkiksi isoäidinkukka, piilea, soihtuköynnös, pelargoni, verenpisara, traakkipuu, jukkapalmu, kultaköynnös ja muratti ym.
Saintpaulia ja begonia ja muut kasvit, joilla on hyvin pehmeät lehdet, juurrutetaan hiekassa tai mullassa, muuten ne alkavat helposti mädäntyä.

Juurrutuksessa lämpö ja valo ovat tärkeitä. Huolehdi, että multa on tarpeeksi lämmintä ja sijoita pistokkaat lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan.

Boostaa pistokkaitasi pajusta saatavalla luonnon hormonivedellä

Keittiön työpöytä peitettynä sanomalehdillä, joilla mm on anopinkieli, kastelukannu sekä maljakko, jossa pajukimppu.
Pajulla on valtava kasvuvoima, jota voi hyödyntää pistokkaiden juurruttamisessa. Keittiön työpöytä peitettynä sanomalehdillä, joilla mm on anopinkieli, kastelukannu sekä maljakko, jossa pajukimppu. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle paju,Anopinkieli,Strömsö (tv-ohjelma)

Jos haluat saada pistokkaasi hyvään vauhtiin, voit kastella niitä pajuvedellä. Sitä on hyvin helppo tehdä.
 • Poimi pari pajunoksaa ja laita ne maljakkoon, jossa on vettä.
 • Odota pari viikkoa kunnes paju alkaa kasvattaa juuria.
 • Lähikuva pajunoksista maljakossa. Oksiin on kehittynyt juuria.
  Nuoret juurimukulat näyttävät pieniltä valkeilta syyliltä pajunoksissa. Lähikuva pajunoksista maljakossa. Oksiin on kehittynyt juuria. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle paju,pistokkaat,Strömsö (tv-ohjelma)
 • Nyt vedessä on paljon juurtumista edistäviä hormoneja.
 • Kastele pistokkaitasi pajuvedellä.
 • Lisää uutta vettä pajumaljakkoon, niin oksat erittävät lisää hormoneja.

Istuta pistokkaat, kun juuret ovat valkoiset ja hienot, muutaman senttimetrin pituiset.

Jos istuttamista lykkää liian kauan, juurista tulee ruskeat ja ne voivat jopa kuivua. Voi olla hankalaa tietää, ovatko mullassa olevat pistokkaat valmiita istutettaviksi.

Vedä pistokasta varovasti, jos se tuntuu olevan kiinni, se on luultavasti alkanut juurtua.

Juurtuminen kestää tavallisesti pari viikkoa. Mitä kovempi varsi, sitä kauemman juurtuminen kestää.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

 • Tee aitoja tortilloita ja tarjoa ne uppopaistetun kotimaisen kalan kanssa

  Helppotekoista ja niin hyvää

  Valmiita tortilloita on kätevä pitää varalla kaapissa, mutta niillä ei ole paljon tekemistä aitojen tortillojen kanssa. Me teemme tortillat masa harina -maissijauhosta, josta ne perinteisesti valmistetaan. Tarjoamme ne meksikolaisen salsan, avokadotahnan ja uppopaistetun kalan kanssa. Täytettyä tortillaa kutsutaan muuten tacoksi. Nyt tiedät senkin.

 • Leimaa metallia – kuusi vinkkiä

  Monipuolinen harrastus

  Tee oma teksti erilaisiin metalliesineisiin. Käytä uudelleen metallia, kuten säilykepurkkeja ja vanhoja lusikoita, käytä eri muotoisia valmiita metallilaattoja tai leikkaa omia alumiinilevystä. Voit tehdä esimerkiksi koruja, kilpiä, viljelytikkuja ja avainrenkaita.

 • Tee oma deodorantti ihan tavallisista aineksista

  Tässä on kaksi ohjetta, joita kannattaa kokeilla.

  Antiperspirantti estää hien tunkeutumisen ulos huokosista ja on bakteereja tappavaa, kun taas deodorantti on vain bakteereja tappavaa. Deodorantteja on helpoin tehdä itse.

 • Hapankaali ja muut hapantuotteet ovat balsamia vatsalle

  Näin hyödynnät valkokaalia ja lanttua

  Hapankaali on arkiruokien moniottelija. Sitä voi käyttää kaikkeen pataruoista ja keitoista salaatteihin tai vaikkapa hampurilaisen täytteenä. Hapankaali sisältää sekä C-vitamiinia että maitohappobakteereja, kuin myös Andersin lanttukimchi. Voit lukea lisää maitohapatuksesta täältä.

 • Vegevalinta – viikkomenu 5

  Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

  Vegevalinnan viimeisellä viikolla tarjolla on erinomainen vegepihvi kotimaisista härkäpavuista. Pihvi sopii mainiosti vegeburgeriin. Kiitos Anna-Karin Alménille, Linda Råholmille ja Anne Kiurulle resepteistä.

 • Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä

  Nelivuotiaani lempiruoka.

  [[section color=white&image=39-5972845d9b320ae4423 &type=foreground]] Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä Tässä yksinkertainen, nopea ja halpa keitto.

 • Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

  Monikäyttöinen ja helposti muunneltava muhennos.

  Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella.

 • Näin valmistat rapsakan kasvishampurilaisen härkäpapupihvillä

  Tämä versio on lisäksi gluteeniton.

  Näin valmistat rapsakan kasvishampurilaisen härkäpapupihvillä Hyvä ja helppo resepti! Yleensä keitän ison erän papuja ja pakastan niitä sopiviin pusseihin. Käyttämäni härkäpavut ovat kotimaisia, mikä mielestäni on iso plussa. Olen itse kehitellyt reseptin ja valmistan pihvit aina hieman soveltaen, joten mitat ovat ohjeelliset.

 • Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla

  Intialaista sormiruokaa Anders Samuelssonin tapaan.

  Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla Tässä muodossa et ole vielä koskaan maistanut perunaa. Nämä rapeat uppopaistetut pakorat ovat alkujaan peräisin Intiasta. Perunapakoroiden kanssa voi tarjota mieleisiään lisukkeita. Tässä niiden lisänä on maukasta vihreää chutneyta ja mangoldimuhennosta.

 • Mehevä munakoisogratiini parmesaanilla

  Tästä on potentiaalia uudeksi arkiruokasuosikiksi.

  Mehevä munakoisogratiini parmesaanilla Jos perheesi tykkää lasagnesta, taidatte myöskin pitää tästä. Tämä on oivallinen tapa käyttää munakoisoa arjessa.

 • Vegevalinta – viikkomenu 4

  Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

  Meillä on ilo esitellä Vegvalin viikoittainen ruokalista numero 4, jossa parhaimmistoa meille lähettämistänne kasvisruokaohjeista. Kiitokset Samuli Laurikaiselle, Erica Rönngårdille, Sari Pylsylle ja Mari Tiensuulle tämän viikon resepteistä.

 • Vähän parempi sipulipiirakka ranskalaisittain

  Täyteläinen ja helppo piirakka.

  Vähän parempi sipulipiirakka ranskalaisittain Piirakka on täyteläinen, suht helppo tehdä ja punaviini tuo siihen kivan värin mausta puhumattakaan. Marianna Tiensuu Ainekset Pohja: 3 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 100 g voita 1 dl kylmää vettä.

 • Helppo ja nopea kasviskastike papupastalla

  Proteiinit saat kaupan päälle.

  Helppo ja nopea kasviskastike papupastalla Monet puhuvat siitä, että uudet lihakorvikkeet (oumph, kaura ja muut vastaavat) ovat tehneet kasvisruokaan siirtymisen helpommaksi. Oman kasvisruokavalioni mullisti kuitenkin papupasta, joka ilmestyi kauppoihin muutama vuosi sitten.

 • Kokeile uutta versiota ranskalaisesta hernekeitosta – Crème Ninon itujen ja versojen kera

  Ja muita vinkkejä itujen käyttöön.

  Kokeile uutta versiota ranskalaisesta hernekeitosta – Crème Ninon itujen ja versojen kera Ranskalainen hernekeitto saa uutta twistiä, kun herneet korvataan rouskuvilla iduilla ja raikkailla versoilla. Tämä toimii viikonlopun luksuskeittona uppomunien tai graavilohen kanssa tarjottuna, mutta jättämällä pois kuohuviinin saat myös uuden klassikon hernekeittotorstaihin. Samuli Laurikain

 • Gnocchit ruohosipulilla kera vihannesten – hyvä vaihtoehto pastalle kotimaisesta perunasta

  Tässä myös gluteenittomana versiona.

  [[section color=white&image=39-5958495d959e681beae &type=foreground]] Gnocchit ruohosipulilla kera vihannesten – hyvä vaihtoehto pastalle kotimaisesta perunasta Resepti on helppo, mutta kuitenkin melkoisen juhlava, tätä on kiva tarjota vaikka alkupalaksi vieraille tai sitten juhlavanpana arkiruokana perheelle. Olen itse harrastaja ruokabloggari, joka kokeilee mielellään aina uutta.

 • Kokeile pavuilla ja marjasalsalla täytettyjä vihreitä tacoja

  Perheklassikko uudessa asussa.

  [[section color=white&image=39-5958455d959e676c3a9 &type=foreground]] Kokeile pavuilla ja marjasalsalla täytettyjä vihreitä tacoja Vegevalinta tarjoaa lapsiperheiden suosikkiruoan kasvisversiona. Minusta on hauskaa tehdä kokeiluja muissa ruokakulttuureissa hyväksi havaituilla konsepteilla ja tuoda niitä pohjoismaiseen keittiöön.

 • Vegevalinta – viikkomenu 4

  Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

  Meillä on ilo esitellä Vegvalin viikoittainen ruokalista numero 4, jossa parhaimmistoa meille lähettämistänne kasvisruokaohjeista. Kiitokset Samuli Laurikaiselle, Erica Rönngårdille, Sari Pylsylle ja Mari Tiensuulle tämän viikon resepteistä.

 • Vegevalinta – viikkomenu 3

  Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

  Olkaa hyvä - tässä Strömsön Vegevalintakampanjan kolmas viikkomenu, jossa tarjolla valikoima teidän parhaista arjen ruokaohjeista. Kiitos resepteistä Harriet Tuominen, Juuso Nurmi, Karin Ljung-Hägert ja Markku Nurminen.

 • Vegevalinta – viikkomenu 2

  Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

  Vegevalinnan toisen viikon herkkuihin kuuluu kaksi perhesuosikkia vegevaihtoehtoina. Suuret kiitokset Tarja Huntus, Sari Pylsy, Hanna Kuusisalo ja Johannes Djupsjöbacka. Jaettu syömisen ilo on kaksinkertainen ilo.

 • Vegevalinta – viikkomenu 1

  Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

  On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

 • Vuohenjuustolla ja hunajalla gratinoidut perunat

  Helppotekoinen ruokalaji eilispäivän keitetyistä perunoista.

  Tämä helppotekoinen perunaruoka maistuu hyvältä sellaisenaan tai esimerkiksi lohen tai lampaanlihan lisukkeena. Jos haluat pitäytyä kasvislinjalla, voit tarjota sen myös juurikkaiden tai linssipihvien kera.

 • Peruna carbonara – arkiruokaklassikon uudet kuviot

  Tämä versio valmistetaan pelkistä kasviksista.

  Tee pastaa perunoista ja pekonia uppopaistetuista perunankuorista. Niistä syntyy uusi ruokalaji, joka maistuu lähes samalta kuin alkuperäinen. Mutta kuormittaa vähemmän ilmastoa ja herättää enemmän ihastusta.

 • Tee vaikutus gubbröra deluxella – edullisen ruokaklassikon uudella muunnoksella

  Sopii brunssille, lounaalle ja alkuruoaksi.

  Ruskistetun voin karamellimainen maku on taianomainen, ja oikein valmistettuna se tekee mistä tahansa yksinkertaisesta ruoasta parempaa. Gubbröramme tarjoillaan kauniisti ruokaisana salaattina, ja sen määrä on helppo mukauttaa monille lounasvieraille. Tällä tavalla tasapainotetaan anjoviksen hallitsevaa makua ja kaikki raaka-aineet pääsevät esiin.

 • Kanelilla maustettu karviaismarmeladi

  Raikas marmeladi juustotarjottimelle.

  Karviaiset ovat raikkaita ja hyviä syötäviä sellaisenaan, mutta jos haluaa säilöä niitä, karviaismarmeladi on valtavan hyvää varsinkin, jos sen keittää kanelitangon kanssa.

 • Näin teet trendijuoma kombuchaa: “Puhu sienelle lempeästi”

  Fermentoitua teejuomaa on helppo tehdä itse.

  Kombucha on fermentoitu teejuoma, joka on valloittanut maailman rytinällä. Tämä perinteikäs juoma on lyönyt itsensä läpi muun muassa siksi, että se sisältää maitohappobakteereja ja vähemmän sokeria kuin virvoitusjuomat. Jos noudatat Strömsön ohjeita, voit tarjota kombuchaa muutaman viikon kuluttua.

 • Kudo kaulahuivi, jossa loimen väri vaihtuu

  Niina Hiltunen näyttää erikoisen kudontamallin

  Niina Hiltunen on suunnitellut ja kutonut kaulahuiveja, joiden innoituksena on ollut Ashfordin The Wheel -lehden n:o 29. Heidän luvallaan olemme kääntäneet ohjeen niin, että kaikki voivat opetella kutomaan väriä vaihtavilla loimilangoilla.

 • 30 vinkkiä vauvakutsujen järjestäjälle

  Vinkkejä, jotka sopivat muidenkin juhlien järjestämiseen.

  Tarjolla on monia vinkkejä juhlien järjestäjälle. Voit saada niistä inspiraatiota järjestitpä sitten tavallisia juhlia, ristiäisiä tai valmistujaisia. Meillä on teemana vauvakutsut, juhlat tulevalle äidille. Tässä on koristelu-, askartelu-, leikki- ja lahjavinkkejä ja paljon muutakin, mitä voit tehdä itse.

 • Kirjo oma Strömsö-sitaattisi ristipistoin

  Tämän hetken kuumin käsityötekniikka käy kuin leikiten.

  Lee esittelee uuden ristipistomallin, jossa on Strömsö-sitaatti. Inspiroidu siitä ja Pernilla Vikströmin nykyaikaisista kirjontatöistä ja tee oma poliittinen, feministinen tai humoristinen huoneentaulu.

 • Vaihda kertakäyttömuovi kestävään mehiläisvahaliinaan

  Tee mehiläisvahaliina itse kankaasta ja mehiläisvahasta.

  Mehiläisvahaliina on pala luomupuuvillakangasta, joka on kyllästetty mehiläisvahalta ja josta tulee täysin vesitiivis. Käytä liinaa muovikelmun sijaan voileipien kääreenä tai peittämässä kulhoa, jossa on ruoantähteitä.

 • Neulo Tanja Majavan Suomi-sukat

  Uusi sukkamalli Strömsön katsojalta.

  Tanja Majava suunnitteli oman sukkamallinsa. Inspiraatio löytyi Strömsön katsojien lähettämistä kuvioista.Nyt voimme kaikki neuloa Tanjan mahtavat sukat, koska hän päätti jakaa neuleohjeen kanssamme.

 • Strömsövideo 5

  Särkeekö niskaa tai päätä? Saatat kärsiä someniskasta.