Hyppää pääsisältöön

Maustetytöt ja M - nöyristelemätöntä näkemystä nuorilta naisilta

Kanerva, Aleksanteri Hakaniemi ja Pasi Hiihtola
Kanerva, Aleksanteri Hakaniemi ja Pasi Hiihtola Kuva: Yle/ Olli Koski Aleksanteri Hakaniemi,Pasi Hiihtola,Levylautakunta,Kanerva

Viikon levyuutuuksista arvionsa kertovat laulaja, musiikintekijä ja käsikirjoittaja Kanerva, nuorisosuosikki, laulaja ja tubettaja Aleksanteri Hakaniemi sekä Ylen musiikkitoimittaja Pasi Hiihtola.

Lautakunnan tulos

1. M: Kivillä ja kannoilla 24 pistettä (Minja Koski)

Minimalistista ja lumoavaa pysähtyneisyyttä löytyy näyttelijänänäkin tunnetun Minja Kosken -artistinimeltä M - toiselta albumilta. Levy 'Näytän missä asun' on nuoren naisen matka aikuisuuteen ja itsenäisyyteen. Ihana laulajan ääni ja kappaleen tarkkaan harkittu yksinkertainen tuotanto saivat raadilta kiitoksia.

2. Maustetytöt: Tein kai lottorivini väärin 22 pistettä (Kaisa Karjalainen, Anna Karjalainen)

Leevi & the Leavings ja PMMP -viittaukset tulivat vahvasti mieleen sisarusduon esikoisesta. Maustetytöt ovat herättäneet kovasti huomiota keikoillaan jo ennen ensilevyn ilmestymistä. Rappioromanttinen, tappavan tehokas teksti zoomaa elämän pienistä yksityiskohdista globaaleihin ongelmiin, harmi vaan, että teksti jää välillä kitaran alle.

2. Kaarle Viikate ja Marko Haavisto: Keidas 22 pistettä (Kaarle Viikate)

Hyvällä groovella ja autotallisoundeilla svengaavaa rymistystä. Kaarle Viikate ja Marko Haavisto ovat tehneet jo toisen levyllisen yhdessä. Keidas- kappaleen kertosäettä kehuttiin, samoin koko menoa ohjaavaa kitaraa, jota levyllä soittaa Francinesta tuttu Antti Kukkola.

3. Yola: Faraway look 20 pistettä (D.Auerbach, P. McLaughlin, Yola)

Todella retroa, jopa 60-luvun Bond-tunnarit mieleen tuovaa musiikkia brittiläiseltä tulokkaalta. Yola on 35 vuotias laulaja, joka taitaa tulla esikoisalbumillaan Amy Winehousen ja Adelen kentälle. Isoa ja hienon kuuloista, mutta onko pelkällä pastissilla arvoa?

4. Dilemma & Sofia Zida: Tango 19 pistettä (O. Sarvamaa, A. Uus-Videnoja, H. Anttonen, M. Takila, S. Zidan, J. Linnamaa)

Räpin ja iskelmän yhdistelmää keinuvalla rytmillä ja verbaalilla tykityksellä. Dilemman ja Sofia Zidan yhteinen single alleviivasi raadin mielestä fuusiota vähän liikaakin. Hyvän mielen teksti ja iskelmäperinteestä tuttu sointukierto jäi rytmillisesti kuitenkin vähän liian laiskaksi. Oliko tämä päivitetty Dannyn ja Armin 'Tahdon olla sulle hellä'?

5. Bryan Adams: Shine a light 14 pistettä (B. Adams, E. Sheeran)

Potentiaalinen stadionkeikkojen yhteislaulu on Kanadan supertähden uusin sinkku. Bryan Adams täyttää syksyllä 60-vuotta ja uusi albumikin on tulossa. Ei huonoa, mutta vähän tylsää, siirappinen teksti ja tylsä sointukierto.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi