Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Tuntematon sotilas

Sotilas kantaa konekivääriä savuisessa metsässä.
Sotilas kantaa konekivääriä savuisessa metsässä. Kuva: Tommi Hynynen Tuntematon sotilas (2017 elokuva)

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Tuntematon sotilas on kirja, joka ei esittelyjä kaipaa. Ikonisen asemaan noussut teos on myös Suomen tunnetuin kirja-elokuvapari. Vuonna 1954 ilmestyneestä Väinö Linnan kirjasta on tehty jo kolme elokuvasovitusta, viimeisimpänä Aku Louhimiehen versio ja pidennetty tv-sarja. Vuonna 2017 valmistunut leffa on ensimmäinen miljoonan katsojan rajan ylittänyt suomalainen elokuva lähes 50 vuoteen.

Puhetta riittää sekä Edvin Laineen että Rauni Molbergin sovituksista, mutta pääpaino keskustelussa on Väinö Linnan kirjassa ja Aku Louhimiehen elokuvasovituksessa. Jarmo Laitanevan johdolla torstaina 14.2. klo14 alkaen teoksista ovat keskustelemassa kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen Suomen elokuvasäätiöstä sekä Episodi-lehden toimituspäällikkö Jussi Huhtala.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Tuntematon sotilas - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Väinö Linnan kirja (1954) vai Aku Louhimiehen leffa (2017)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.