Hyppää pääsisältöön

Areena jälleen arvostetuin verkkobrändi - "taustalla sitoutuminen suomalaisiin ja intohimo työhön"

Yle Areenan vuosi on alkanut juhlavissa merkeissä. Areena on jälleen Suomen arvostetuin verkkobrändi, ja se on Suomessa jopa suurempi media kuin miljardien budjetilla toimiva nettitv-mammutti Netflix. Näin ei ole missään muussa Pohjoismaassa.

Taloustutkimuksen vuosittaisessa kyselyssä Yle Areena on jo pitkään pitänyt kärkipaikkaa kotimaisten verkkobrändien vertailussa. Uusimmassa kyselyssä Areena on arvostetuin myös kansainvälisessä vertailussa

Ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist tarjosi helmikuisena maanantaina Areenan tiimeille kakkukahvit kiitoksena hienoista merkkipaaluista. Samalla tuore Aalto-yliopiston vuoden alumni pohti, mistä menestys on tullut.

1. Yle oli aikaisin liikkeellä niin kotimaisessa kuin ulkomaisessa vertailussa. Areena perustettiin jo 2007.

2. Suomalaisilla on hyvät laajakaistat

3. Areena on ilmainen. Jyväskylän yliopiston tutkimuksen mukaan maksuhalukkuus on suurinta 25 - 34-vuotiaissa, mutta heistäkin alle puolet maksaa jostain netti-tv-palvelusta

4. Areena julkaisee sarjoja kokonaisina kausina. Katalogina julkaistuja sarjoja on ollut parina viimeisenä vuonna jo 300, ja Areena-tiimi tekee koko ajan töitä pidempien oikeuksien saamiseksi.

5. Areena-tiimin sitoutuu niin työhönsä kuin suomalaisiin

Päällimmäiseksi Lönnqvist nosti Areenan menestyksessä henkilökunnan sitoutumisen työhönsä ja suomalaisiin

Tiimi jakaa keskenään samat arvot ja tavoitteet, rakentaa yhdessä hienon työyhteisön, jonka huomassa syntyy hieno tuote.― Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist

Lönnqvist pohti Areenan työkulttuuria Stanfordin ja MIT:n Piilaakso-tutkimuksen valossa. Siellä on tunnistettu mm. insinöörivetoinen kulttuuri, prosessipainotteinen kulttuuri, tähtikulttuuri (eliittyliopistojen priimukset ym.), isojen yritysten monia organisaatiokaavioita korostava byrokratiakulttuuri sekä autokraattinen keskushahmoon/yrittäjään perustuva kulttuuri.

Menestynein kulttuuri on kuitenkin sitoutunut kulttuuri: ihmiset tekevät pitkää työuraa, työnantaja on sitoutunut työntekijään ja työntekijä työnantajaan. Tiimi jakaa keskenään samat arvot ja tavoitteet, rakentaa yhdessä hienon työyhteisön, jonka huomassa syntyy hieno tuote.

- Tämä on menestyksemme resepti. Tästä pidetään kiinni!, Lönnqvist kiteyttää. "Jatkamme sitoutumistamme tiimiin, jatkamme sitoutumistamme suomalaisiin ja jatkamme Areenan rakastamista!"

.. jatkamme sitoutumistamme suomalaisiin― Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist
Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto 11.2.2019, Pallas Athene -palkitut Jenni Haukio ja Matti Alahuhta sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun vuoden alumni Cilla Lönnqvist Aalto-yliopisto Kuva: Lehtikuva Aalto-yliopisto

Yle Areena on Suomen arvostetuin verkkobrändi

Yle Uutiset: Yle Areena on kaikilla mittareilla Suomen arvostetuin verkkobrändi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua