Hyppää pääsisältöön

Historia: Sodan lapset

Tanskalainen hyväntekeväisyysjärjestö aittoi sodasta kärsineitä lapsia.
Tanskalainen hyväntekeväisyysjärjestö auttoi sodasta kärsineitä lapsia. Tanskalainen hyväntekeväisyysjärjestö aittoi sodasta kärsineitä lapsia. Kuva: ILLEGITIME DEFENSE Yle TV1,Historia: Sodan lapset

TV1 maanantaina 18.2.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaina 23.2. klo 8.05, Areenassa

”Pelastakaa lapset” (Red Barnet) oli ennen näkemätön humanitaarinen hanke toisen maailmansodan jalkoihin jääneiden lasten auttamiseksi. Vuosien 1946 - 49 välisenä aikana 20 000 eurooppalaista lasta oleskeli kolme kuukautta Tanskassa.

Maa perusti vuonna 1945 hyväntekeväisyysjärjestön sodasta kärsineiden lasten tueksi. Ryhmä vähävaraisia lapsia tuotiin sodan jälkeen toipumaan tanskalaisten perheiden hoivaan. Apua tarjottiin köyhille perheille, joiden vanhemmat eivät pystyneet auttamaan lapsiaan.

Dokumentissa Sodan lapset perheisiin sijoitetut ranskalaiset kertovat kokemuksistaan. He jakavat muistojaan sodankäynnin rikkomasta lapsuudesta. Dokumentissa nähdään aikaisemmin julkaisematonta materiaalia hyväntekeväisyystoiminnasta.

Save The Children. Käsikirjoitus: Charlotte Schousboe. Ohjaus: Jean-Charles Lassus. Tuotanto: Illégitime Defense, Ranska, 2018.

Keskustele