Hyppää pääsisältöön

Ihana Seela - Seela Sellan elämä omin sanoin

Näyttelijä Seela Sella istuu peilin ääressä ja katselee itseään. Hänen kasvonsa heijastuvat myös kädessä olevasta peilistä.
Näyttelijä Seela Sella istuu peilin ääressä ja katselee itseään. Hänen kasvonsa heijastuvat myös kädessä olevasta peilistä. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Seela Sella

Ihana Seela -podcast valottaa näyttelijä Seela Sellan elämää. Hän kuvaa lapsuuttaan uskonnollisen mummon kanssa sekä avaa avioliittonsa pahinta kriisiä, sen syitä ja seurauksia.

Moni tietää Seela Sellan, mutta harva tuntee hänet. Edes terapeutilleen hän ei ole puhunut totta. Seelan voima piileekin hänen salaisuuksissaan.

En ole näyttelijä vaan näyttäjä.

Seela Sellan ikäisiä yli 80-vuotiaita naisnäyttelijöitä ei estradeilla juuri nähdä, mutta naista itseään ei muiden tekemättömyys rajoita, vaan hänet voi nähdä tälläkin hetkellä teatterilavalla. Seela ei toki olekaan näyttelijä vaan näyttäjä, kuten hän itse asian muotoilee.
Hän kokee ikääntymisen rikastavan näyttelemistä, mutta hänen kuullaan myös pohtivan, tehdäänkö roolit iän perusteella kliseisiksi.

Podcast perustuu käsikirjoittaja Kari Paukkusen vuosina 1999 ja 2018 tekemiin haastatteluihin. Keskustelussa palataankin aina välillä parinkymmenen vuoden taakse kuulostelemaan, ovatko Seelan ajatukset vuosien kuluessa muuttuneet. Tunnetilat ja vuodet vaihtuvat, monet salaisuudet paljastuvat, mutta paljon jää epäilemättä myös edelleen mysteeriksi.
Kuuntele Ihana Seela -podcast Yle Areenassa

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua