Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: The Great Gatsby

Ännu en
Ännu en Kuva: Warner Bros.

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

F. Scott Fitzgeraldin The Great Gatsby vuodelta 1925 on tekijänsä kuuluisin romaani. Heti ilmestyttyään kirja ei menestynyt kummoisesti, mutta vuosikymmenten saatossa siitä on muotoutunut New Yorkin jazz-aikakauden merkkiteos. The Great Gatsby on filmatisoitu peräti viisi kertaa. Vuosina 1926, 1949, 1974, 2000 ja uusimpana Baz Luhrmannin ohjaama The Great Gatsby - Kultahattu vuodelta 2013.

Jarmo Laitanevan johdolla teoksista keskustelevat torstaina 21.2. klo 14 alkaen KAVI:n viestintäpäällikko Outi Heiskanen sekä kirjallisuus- ja kuvataidekriitikko Aleksis Salusjärvi.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

The Great Gatsby - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, F. Scott Fitzgeraldin kirja (1925) vai Baz Luhrmannin ohjaama leffa (2013)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Dohan yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kilpailut käydään 27.9.–6.10. Qatarin Dohassa. Kisoja voi jännittää suorana Yle Puheessa. Selostajina Jarmo Lehtinen ja Johannes Oikarinen, haastattelijana Nina Vanhatalo ja asiantuntijana Tuomas Raja.

 • Kysy mitä vaan - esitä oma kysymyksesi ja ehdota vieraita

  Yle Puheen Kysy mitä vaan on täällä taas

  Yle Puheen Kysy mitä vaan -ohjelma on tehnyt paluun. Ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kerro ketä sinä haluaisit kuulla ohjelmassa ja esitä hänellä oma kysymyksesi.

 • Korjaus: Aamu TV:n Jälkiviisaat Yle Puheessa

  Korjaus Aamu TV:n Jälkiviisaisiin

  Yle Puheessa uusittiin perjantain 9.8. Aamu TV:n Jälkiviisaat -osio. Kyseisessä keskustelussa vieraana ollut toimittaja Anu Partanen kertoi perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-Ahon olleen norjalaisen massamurhaaja Anders Breivikin esikuva. Partanen on myöhemmin viestipalvelu Twitterissä pahoitellut keskustelussa käyttämäänsä sanavalintaa.