Hyppää pääsisältöön

ENCEllä unelma-alku majoreilla – historiallinen jatkopaikka enää yhden voiton päässä

Sami "xseveN" Laasanen ja ENCE.
Sami "xseveN" Laasanen ja ENCE nappasivat majorien 1. ja 2. kierroksen otteluista voitot. Sami "xseveN" Laasanen ja ENCE. Kuva: HLTV Counter-Strike: Global Offensive

Suomalainen ENCE voitti molemmat keskiviikon ottelunsa Katowicen CS:GO-major-turnauksessa.

Counter-Strike: Global Offensiven Suomen ykköstiimi ENCE aloitti urakkansa Katowicen major-turnauksensa loistavasti. Tiimi saavutti avauspäivän kahdesta ottelusta yhtä monta voittoa.

Ensimmäisellä kierroksella Euroopan minor-mestari sai vastaansa CIS-alueen karsinnoissa kakkosena Katowiceen matkustaneen Team Spiritin. Venäläisistä ei kuitenkaan ollut suomalaisille vastusta, vaan Nuke-kartassa pelattu ottelu meni ENCElle kierroslukemin 16-10.

Tehot jakautuivat ENCEn miehistössä mukavan tasaisesti, kun tehokkaimpina häärivät 21 frägiä ja 19 kuolemaa kirjannut Jere "sergej" Salo, Sami 'xseveN' Laasanen (21-14) sekä Aleksi 'Aleksib' Virolainen (20-16).

Skip Twitter post

Toiselle kierrokselle majorien salainen ELO-pisteytysalgoritmi arpoi vastustajaksi espanjalaisorganisaatio G2 Esportsin ranskalaispelaajista koostuvan joukkueen. Lontoon majoreilla viime syyskuussa sijoille 9-11 päätynyt G2 Esports oli kaatanut avauskierroksella venäläisen Vega Squadronin niukasti 16-14.

ENCEn ja G2:n välinen ottelu pääsi teknisten ongelmien ja turnausohjelman viivästymisen takia alkamaan yöllä monta tuntia myöhässä, mutta ENCEn pelaajat näyttivät olevan Overpass-kartassa alusta asti valppaampina.

Counter-terroristipuoli oli lähes täyttä ENCE-show'ta ja päättyi suomalaisille pistein 13-2. Puolten vaihdon jälkeen G2 osoitti heräilyn merkkejä AWP-velhonsa Kenny “kennyS” Schrubin johdolla, muttei kuitenkaan yltänyt tasoittamaan tilannetta.

Voittolukemat kirjattiin ENCElle lopulta 16-6. Suomalaisten tehokkain ottelussa oli 21-11-rekordin kirjannut Aleksi "allu" Jalli.

Skip Twitter post

Avauspäivän tulokset merkitsevät sitä, että ENCE tarvitsee enää yhden voiton edetäkseen majorien toiseen vaiheeseen. Turnaussysteemin johdosta sillä on tähän myös kolme mahdollisuutta.

ENCE pelaa kolmoskierroksen pelinsä torstaina joko kello 16.20 tai 19.50. Ajankohta sekä vastus selviävät torstain puolella, ja ottelu näkyy suorana Yle Areenassa.

Avauskierroksella yllätystuloksia

Jotkut osasivat odottaa ENCEn menestystä majorien haastajavaiheessa, mutta todellisiakin yllätyksiä avauskierroksilla nähtiin. Suurin näistä lieni alkuvaiheen kovimmaksi joukkueeksi arvioidun Fnaticin sulaminen.

Ruotsalaistiimi hävisi ensin avauskierroksella heikoimmaksi arvioidulle VG:lle 9-16 ja toisella puolestaan Winstrikelle 11-16. Fnatic joutuukin torstaina pelaamaan selkä seinää vasten, sillä yksikin tappio lähettäisi kolminkertaisen major-mestarin kotimatkalle.

Skip Twitter post

Toinen pienoinen yllätys oli CIS-alueen joukkueiden alakulo. Karsinta-alueelta on aloitusvaiheessa mukana peräti neljä eri joukkuetta, mutta esimerkiksi avauskierroksella jokainen – AVANGAR, Team Spirit, Vega Squadron ja Winstrike – kokivat tappiot.

Lue lisää:

Suomen ykkösjoukkue mukana CS:GO-vuoden suurimmassa turnauksessa – ENCEn major-pelit suorana Ylellä

Haastajat, legendat ja mestarit – näin Katowicen CS:GO-majorit pelataan

ENCE historian toisena suomalaistiiminä majoreilla – tämä viisikko tasoitti tietä neljä vuotta sitten: "Nykyään kilpailu on sata kertaa kovempaa"

Uusimmat sisällöt - E-urheilu