Hyppää pääsisältöön

Grillatut kerrosvoileivät suurempaankin nälkään

Kerrosvoileivät tarjoillaan paperiin käärittynä.
Kerrosvoileivät tarjoillaan paperiin käärittynä. Kuva: YLE/Strömsö Strömsö (tv-ohjelma)

Tämän ruokaisan kerrosvoileivän hienon maun viimeistelet grillissä hiillostamalla. Halutessa voit lisätä savunmakua leppäpuruilla.

Ainekset, 4 annosta:

  • 3 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 12 pekoniviipaletta
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 8 viipaletta hapanleipää
  • 2 dl majoneesia
  • 1 piparjuuri
  • 2 pihvitomaattia
  • 1 punasipuli
  • 4 suolakurkkua
  • leppäpurua

Tee näin:

  1. Mausta broilerin rintafileet suolalla ja mustapippurilla. Grillaa niitä kummaltakin puolelta, kunnes niiden sisälämpötila on 60 astetta.
  2. Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi.
  3. Paista kananmunat oliiviöljyssä paistinpannulla grillissä kummaltakin puolelta niin, että keltuainen pysyy ehjänä.
  4. Levitä hapanleipäviipaleille majoneesi ja raasta päälle piparjuuri.
  5. Leikkaa pihvitomaatit ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja jaa ne neljälle leipäviipaleelle.
  6. Leikkaa rintafileet viipaleiksi pituussuunnassa ja aseta viipaleet kasvisten päälle.
  7. Lisää pekoniviipaleet, ohueksi viipaloidut suolakurkut ja paistetut kananmunat ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Nosta loput leipäviipaleet kanneksi ja laita leivät halsteriin. Grillaa leipiä grillin lämpötilan mukaan 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Laita grilliin halutessasi hieman leppäpurua, jotta leivät saavat savunmakua.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa