TV1 sunnuntaisin 17.2. - 19.5.2019 klo 18.15 - 18.45, uusinta keskiviikkoisin klo 5.55, Areenassa
Planeettamme Maa tarjoaa lukemattomia luonnonihmeitä, huikeaa kauneutta ja suunnatonta kekseliäisyyttä, joiden avulla eläimet ja kasvit ovat sopeutuneet elämään vaihtelevissa ja äärimmäisissä olosuhteissa.
Uusinta tekniikkaa hyödyntävä kuvausryhmä kiersi maapalloa ristiin rastiin kolmen vuoden ajan. Ryhmä tallensi ennen näkemätöntä, mutta myös uudella tavalla avautuvaa kuvamateriaalia tutummista, ainutkertaisista luontokohteista.
Dokumenttisarja Luontohetki: Maa, tarunhohtoinen planeetta esittelee 13 erilaista näkökulmaa planeettamme ainutlaatuiseen luontoon.

Sarjan avausjaksossa haitutkijat seuraavat eri lajien elintapoja ja saalistustekniikkaa. Muissa jaksoissa vieraillaan muun muassa Seychelleillä, jonka korallit kärsivät ilmastonmuutoksesta.
Indonesiassa kuvausryhmä seuraa orankien elämää ja Afrikassa Okavangon suiston leijonayhteisöä. Entä miksi Malawijärvessä on suurin tunnettu trooppisten kalalajien keskittymä?
Eläinkunnassa on hyvin erilaisia tapoja huolehtia poikasista. Osa jättää poikasensa selviytymään yksin, toiset taas huolehtivat niistä useita vuosia. Mikä mahtaa olla kummallisin keino suojella poikasia petoja vastaan?

Syrjäinen Palaun saari on maanpäällinen paratiisi, joka on yhä lähes luonnontilassa. Vaikeapääsyisyytensä vuoksi sen luonnonihmeitä ovat päässeet kokemaan vain harvat. Etelä-Afrikan helmi, Imfozolin suojelualue on mailman vanhimpia ja se on tunnettu uhanalaisista valkoisista sarvikuonoistaan.
Etelä-Afrikan länsirannikko on biodiversiteetin huipentuma. Rannikolla tavataan lukuisia ainutlaatuisia elinympäristöjä, joissa asuvia endeemisiä ja uhanalaisia lajeja ei muualta löydy. Erilaiset ekosysteemit myös törmäävät toisiinsa, kuten kuuma Namibian aavikko ja hyinen valtameri.
Epic Earth. Tuotanto: Earth Touch, Etelä-Afrikka, 2018. Lukijana on Juhani Rajalin.