Hyppää pääsisältöön

Luontohetki: Maa, tarunhohtoinen planeetta

Thaimaan sademetsät. Pohjois-Thaimaassa on vielä muutamia sademetsiä, joissa on uskomattoman rikas kasvillisuus ja runsaasti eri eläinlajeja.
Pohjois-Thaimaassa on vielä muutamia sademetsiä, joissa on rikas kasvillisuus ja runsaasti eläinlajeja. Thaimaan sademetsät. Pohjois-Thaimaassa on vielä muutamia sademetsiä, joissa on uskomattoman rikas kasvillisuus ja runsaasti eri eläinlajeja. Yle TV1,Luontohetki: Maa tarunhohtoinen planeetta

TV1 sunnuntaisin 17.2. - 19.5.2019 klo 18.15 - 18.45, uusinta keskiviikkoisin klo 5.55, Areenassa

Planeettamme Maa tarjoaa lukemattomia luonnonihmeitä, huikeaa kauneutta ja suunnatonta kekseliäisyyttä, joiden avulla eläimet ja kasvit ovat sopeutuneet elämään vaihtelevissa ja äärimmäisissä olosuhteissa.

Uusinta tekniikkaa hyödyntävä kuvausryhmä kiersi maapalloa ristiin rastiin kolmen vuoden ajan. Ryhmä tallensi ennen näkemätöntä, mutta myös uudella tavalla avautuvaa kuvamateriaalia tutummista, ainutkertaisista luontokohteista.

Dokumenttisarja Luontohetki: Maa, tarunhohtoinen planeetta esittelee 13 erilaista näkökulmaa planeettamme ainutlaatuiseen luontoon.

Dokumenttisarja kertoo planeettamme ihmeistä ja luonnon kekseliäisyydestä.
Indonesia on apinoiden saaristo. Dokumenttisarja kertoo planeettamme ihmeistä ja luonnon kekseliäisyydestä. Yle TV1,Luontohetki: Maa tarunhohtoinen planeetta

Sarjan avausjaksossa haitutkijat seuraavat eri lajien elintapoja ja saalistustekniikkaa. Muissa jaksoissa vieraillaan muun muassa Seychelleillä, jonka korallit kärsivät ilmastonmuutoksesta.

Indonesiassa kuvausryhmä seuraa orankien elämää ja Afrikassa Okavangon suiston leijonayhteisöä. Entä miksi Malawijärvessä on suurin tunnettu trooppisten kalalajien keskittymä?

Eläinkunnassa on hyvin erilaisia tapoja huolehtia poikasista. Osa jättää poikasensa selviytymään yksin, toiset taas huolehtivat niistä useita vuosia. Mikä mahtaa olla kummallisin keino suojella poikasia petoja vastaan?

Dokumenttisarja kertoo planeettamme ihmeistä ja luonnon kekseliäisyydestä.
Eläinkunnassa on erilaisia tapoja huolehtia poikasista. Dokumenttisarja kertoo planeettamme ihmeistä ja luonnon kekseliäisyydestä. Yle TV1,Luontohetki: Maa tarunhohtoinen planeetta

Syrjäinen Palaun saari on maanpäällinen paratiisi, joka on yhä lähes luonnontilassa. Vaikeapääsyisyytensä vuoksi sen luonnonihmeitä ovat päässeet kokemaan vain harvat. Etelä-Afrikan helmi, Imfozolin suojelualue on mailman vanhimpia ja se on tunnettu uhanalaisista valkoisista sarvikuonoistaan.

Etelä-Afrikan länsirannikko on biodiversiteetin huipentuma. Rannikolla tavataan lukuisia ainutlaatuisia elinympäristöjä, joissa asuvia endeemisiä ja uhanalaisia lajeja ei muualta löydy. Erilaiset ekosysteemit myös törmäävät toisiinsa, kuten kuuma Namibian aavikko ja hyinen valtameri.

Epic Earth. Tuotanto: Earth Touch, Etelä-Afrikka, 2018. Lukijana on Juhani Rajalin.

Dokumenttisarja kertoo planeettamme ihmeistä ja luonnon kekseliäisyydestä.
Leijonat lepäilevät Moremin suojelualueella Botswanassa. Dokumenttisarja kertoo planeettamme ihmeistä ja luonnon kekseliäisyydestä. Yle TV1,Luontohetki: Maa tarunhohtoinen planeetta
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.