Hyppää pääsisältöön

Netti kaatui ja ottelut myöhästyivät – majorien avauspäivää varjostivat lukuisat tekniset ongelmat

Ali "Jame" Djami
AVANGAR-joukkueen Ali "Jame" Djami odotteli pelin jatkumista Katowicessa. Ali "Jame" Djami Kuva: ESL Counter-Strike: Global Offensive

ENCEn myöhäisillan ottelu pääsi ohjelman venymisen takia alkamaan lopulta vasta torstain puolella, yli kaksi tuntia myöhässä.

Katowicen major-turnaus alkoi keskiviikkona lukuisten tasokkaiden otteluiden ja yllätystulosten merkeissä. Toisaalta vuoden suurimman CS:GO-kilpailun avauspäivää varjostivat lukuiset tekniset ongelmat, jotka myös myöhästyttivät rajusti otteluaikataulua.

Suurimpia ongelmia oli turnauspaikkana toimineen ESL Arenan internetverkon kaatuminen.

- Vaihdamme pelit eri verkkoon jatkaaksemme turnauslähetyksiä. Pyydämme teiltä kärsivällisyyttä, kun yritämme saada kaiken taas toimimaan kunnolla, kisajärjestäjiä ESL:n e-urheilutointen johtaja Michal Blicharz .

Yle E-urheilun lähetys Yle Areenassa joutui myös kärsijäksi Katowicessa iskeneiden teknisten vastoinkäymisten takia. Kuva meni useaan otteeseen mustaksi, ja Teemu Hiilinen ja Kalle Kareinen joutuivat paikoin selostamaan ilman pelikuvaa.

Välillä turnauksen kahdesta kuvayhteydestä toimi vain toinen, ja välillä kaatujana oli puolestaan CS:GOn oma GOTV.

Suurimpia kärsijöitä olivat kuitenkin varmasti itse pelaajat. Ottelut keskeytyivät useaan otteeseen, kun yhteydet palvelimiin katkeilivat ja pelaajat putosivat servereiltä. Pelijärjestäjät joutuivat monasti turvautumaan varmuuskopioihin palautellessaan kesken olleita otteluita takaisin käyntiin.

Suurimmat tekniset ongelmat saatiin suomalaisvinkkelistä katsottuna onnellisesti selätettyä ennen ENCEn toista ottelua. Peli G2 Esportsia vastaan alkoi kuitenkin rajusti myöhässä, kun kello 22:10 alkavaksi suunniteltu peli pyörähti lopulta käyntiin vasta torstain puolella.

Pelit jatkuvat Katowicessa kolmannen kierroksen otteluilla torstaina 14.2. kello 14.00. Pelejä voit seurata suorana Yle Areenassa.

Lue lisää:

ENCEllä unelma-alku majoreilla – historiallinen jatkopaikka enää yhden voiton päässä

Suomen ykkösjoukkue mukana CS:GO-vuoden suurimmassa turnauksessa – ENCEn major-pelit suorana Ylellä

Haastajat, legendat ja mestarit – näin Katowicen CS:GO-majorit pelataan

ENCE historian toisena suomalaistiiminä majoreilla – tämä viisikko tasoitti tietä neljä vuotta sitten: "Nykyään kilpailu on sata kertaa kovempaa"

Uusimmat sisällöt - E-urheilu