Hyppää pääsisältöön

Tarjoa hiihtolomalla juhlavaa retkiruokaa – club sandwich savustetun ahvenen ja grillatun salaatin kera

Ulkona ruoka maistuu paremmalta – myös talvella. Etenkin jos panostaa tavallista enemmän lisukkeisiin.

Pakkaa mukaan täyteläistä peruna-aiolia ja pikkelöityä juuriselleriä ja kokoa perhe ja ystävät grillin tai nuotion äärelle.

Club sandwich savustetun ahvenen ja grillatun salaatin kera

Club sandwich raaka-aineet keittiön pöydällä.
Club sandwich raaka-aineet keittiön pöydällä. Kuva: YLE/Carina Ahlskog ahven,leipä,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Ainekset, 4 annosta:

  • 3 kokonaista ahventa perattuina
  • 1 dl sormisuolaa
  • katajanoksia
  • leppäpurua

Tee näin:

  1. Hiero ahventen vatsaonteloon runsaasti sormisuolaa ja täytä ne katajanoksilla. Anna suolaantua noin 30 minuuttia.
  2. Uunivuoka jossa ahvenia ja katajan oksia ennen savustusta.
    Uunivuoka jossa ahvenia ja katajan oksia ennen savustusta. Kuva: YLE/Carina Ahlskog ahven,savustus,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet
  3. Laita savustuslaatikon pohjalle leppäpurua. Savusta ahvenia noin 80 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes evät irtoavat helposti. Varo, että lämpötila ei kohoa liian korkeaksi, jotta kalasta ei tule kuivaa. Voit asettaa savustuslaatikon kaasu- tai hiiligrillin päälle tai ritilälle avotulelle.

Tarjoiluun

  • 8 viipaletta hapanleipää
  • 1 kerä kiinteää salaattia, esimerkiksi romaine- tai cosmopolitan-salaattia

Paahda hapanleipäviipaleet ja grillaa salaatti sillä aikaa, kun ahvenet savustuvat.

Levitä neljälle leipäviipaleelle peruna-aiolia ja jaa päälle ruodottomaksi nypityt ahvenet, grillattu
salaatti ja pikkelöity juuriselleri.

Nosta loput leipäviipaleet kanneksi.

Tarjoa club sandwich suodatinpussista tai talouspaperista.

Pikkelöity juuriselleri

Lasipurkillinen säilöttyä juuriselleriä keittiössä
Lasipurkillinen säilöttyä juuriselleriä keittiössä Kuva: YLE/Carina Ahlskog Mukulaselleri,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Ainekset:

  • 300 g juuriselleriä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria

Tee näin:

  1. Leikkaa juuriselleri ohuiksi viipaleiksi, mieluiten mandoliinilla.
  2. Keitä vedestä, etikasta ja sokerista liemi ja kaada se kiehuvana juuriselleriviipaleiden päälle.
  3. Anna maustua noin 30 minuuttia ja savusta sillä aikaa kala.

Peruna-aioli

Lasipurkillinen peruna-aiolia keittiössä.
Lasipurkillinen peruna-aiolia keittiössä. Kuva: YLE/Carina Ahlskog peruna,aiolikastike,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Ainekset:

  • 2 perunaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl rapsiöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Tee näin:

  1. Kuori ja keitä perunat.
  2. Puserra lämpimät perunat perunapuristimella ja sekoita joukkoon munankeltuainen, valkosipulimurska ja sitruunamehu.
  3. Lisää rapsiöljy tipoittain samalla vatkaten ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Annos Strömsön Club sandwich savustetulla ahvenellä ja grillatulla salaatilla.
Annos Strömsön Club sandwich savustetulla ahvenellä ja grillatulla salaatilla. Kuva: YLE/Carina Ahlskog ahven,savustus,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,club sandwich

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa