Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Saamen kielet pääkuva

2019 kevät: saame

Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe).

Ylioppilastutkintolautakunnan laatimat pohjoissaamen lyhyt yo-koe ja hyvän vastauksen piirteet

Ylioppilastutkintolautakunnan laatimat koltansaamen lyhyt yo-koe ja hyvän vastauksen piirteet

Ylioppilastutkintolautakunnan laatimat inarinsaamen lyhyt yo-koe ja hyvän vastauksen piirteet

Ylioppilastutkintolautakunnan laatima pohjoissaamen äidinkielen yo-koe

YTL ei julkaise hyvän vastauksen piirteitä pohjoissaamen äidinkielen kokeesta.

Treenaa Abitreenien harjoittelukokeilla

Abitreenien harjoittelukokeet perustuvat Ylioppilastutkintolautakunnan tekemiin kevään 2019 saamen kielten ylioppilaskokeisiin.
Huomioi harjoittelussa, että vastaukset tallentuvat vain silloin, jos kirjaudut Yle Tunnuksella. Osassa oppiaineista voit vastauksiesi jälkeen verrata omaa vastaustasi Ylioppilastutkintolautakunnan laatimiin hyvän vastauksen piirteisiin.

Mitä pidit saamen lyhyen oppimäärän kokeesta?

Aivan liian vaikea!
40% (2 ääntä)
Pääsee liian helpolla
20% (1 ääni)
Ei kovin kummoinen
20% (1 ääni)
Juuri sopiva
20% (1 ääni)
Melko vaativa
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 5
Keskustele
 • 2021 syksy: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2021 kevät: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 syksy: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 kevät: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.