Hyppää pääsisältöön

Australialaistiimi yllätti ENCEn, mutta perjantaina jatkopaikka on taas pelissä – perinteiset suurtiimit hädässä Katowicen majoreilla

Aleksi "allu" Jalli ja Jere "sergej" Salo.
Aleksi "allu" Jallin ja Jere "sergej" Salon edustama ENCE yrittää perjantaina uudestaan jatkoon majoreilla. Aleksi "allu" Jalli ja Jere "sergej" Salo. Kuva: Yle / Kirsi Ranta Ence,Assembly (tapahtuma)

ENCE yrittää perjantaina uudestaan jatkoon Counter-Strike: Global Offensiven major-turnauksessa. Ninjas in Pyjamas, Fnatic ja Cloud9 ovat puolestaan jo pudotusuhan alla.

Suomen CS:GO-ylpeys oli torstaina lähellä historiallista jatkopaikkaa Katowicen majoreilla. Kolmannen kierroksen ratkaisuottelu ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaisesti, kun australialainen Renegades vei voiton suoraan kahdessa kartassa.

Molemmat joukkueet olivat voittaneet aiemmat ottelunsa turnauksessa, joten lavalla oli totisesti kaksi tasokasta viisikkoa. ENCE oli kaatanut aiemmissa otteluissaan Team Spiritn ja G2 Esportsin, Renegades puolestaan Avangarin ja perinteisen ruotsalaisjätin Ninjas in Pyjamasin.

ENCE sai valita avauskartan, mutta Nuke meni mönkään. Vaikka Renegades ei ollut pelannut karttaa viime otteluissaan, oli joukkue serverillä taktisesti loistava ja vei voiton reiluin numeroin 16-7.

Suomalaiset laittoivat Renegadesin valitsemassa Miragessa kunniakkaasti kampoihin, mutta kartta luettiin lopulta vastustajalle 16-14.

ENCEn viisikossa tehot jakaantuivat kartoissa tasaisesti, kun jokainen pääsi frägeissä yli kolmenkymmenen. Renegadesin riveissä Justin 'jks' Savage oli nimensä veroisesti villillä tuulella ja kirjasi peräti 51 kaatoa.

Voitolla Renegades eteni suoraan majorien toiseen vaiheeseen "New Legends Stagelle". ENCEn taru ei kuitenkaan ole vielä suinkaan ohi, vaan joukkue pääsee yrittämään haastajavaiheesta jatkoon jo perjantaina.

Kello 20.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu venäläinen Winstrike Team. Joukkue ei ennakkoveikkailuissa lukeutunut missään nimessä turnauksen kovimpiin tiimeihin, mutta kahden viime kierroksen voitot perinteisistä suurnimistä Fnaticista ja NiP:stä kertovat Winstriken olevan pelottavassa vireessä.

Suora lähetys Katowicen majoreilta alkaa Yle Areenassa perjantaina kello 14.00. ENCEn ottelua seurataan samassa lähetyksessä kello 20.30 alkaen.

Torstaina ensimmäiset joukkueet etenivät ja putosivat Katowicen majoreilla. Grayhound Gaming ja Team Spirit joutuivat kotimatkalle, kun taas Renegadesin ohella jatkoon puskutti amerikkalainen NRG Esports.

Lue lisää:

ENCEllä unelma-alku majoreilla – historiallinen jatkopaikka enää yhden voiton päässä

Suomen ykkösjoukkue mukana CS:GO-vuoden suurimmassa turnauksessa – ENCEn major-pelit suorana Ylellä

Haastajat, legendat ja mestarit – näin Katowicen CS:GO-majorit pelataan

ENCE historian toisena suomalaistiiminä majoreilla – tämä viisikko tasoitti tietä neljä vuotta sitten: "Nykyään kilpailu on sata kertaa kovempaa"