Hyppää pääsisältöön

Chewbacca pääministerinä? Noin viikon studio jatkaa sotekarvoituksen sheivaamista

Sote-uudistus on ollut ajankohtaissatiirin sampo, eikä nyt puhuta pelkästään Terhosta! Noin viikon studio keritsee kiharaiseksi menneen ikuisuusprojektin viimeisimmät käänteet.

"Tänään ei tule valmista" on lause, joka on kuultu perustuslakivaliokunnan sote-istuntojen yhteydessä monta kertaa, mutta Noin viikon studion nauhoituksissa ei vielä ikinä. Niinpä Eeva Vekki ja Anders Helenius sukeltavat jälleen vyyhdin ratkaisuhetkien ytimeen, tällä kertaa jopa runon sointuisin sävelin. Taustatukena on jakson vieras, erikoistutkija Jenni Karimäki.

Neljä vuotta, melkein suotta, sote on auki, avannosta tuli hauki, jos seuraavakin mokaa, mä lähen dokaan!― NVS-ankkuri Anders Helenius

Pääaiheen ohessa pohditaan sen mysteeriä, miten Sinisen tulevaisuuden vaalilupaukset voivat yhtä aikaa sisältää lähes kaiken ja mahtua silti yhdelle A4-paperille. Mutta voiko suomalaisista SS-miehistä tehdä onnistunutta satiiria? Entä mikä on salkovenäläinen ja mitä Suomen politiikka olisi ilman Timo Soinia?

Niin tai näin, ilmassa on joka tapauksessa sen verran säpinää ja kevään tuntua, että Korkeasaaren karhutkin heräsivät etuajassa talviuniltaan. Sen myötä Noin viikon studiokin pitää väliviikon ja palaa ohjelmistoon 28. helmikuuta.

Yle TV2