Hyppää pääsisältöön

Ensiesityksessä Darude feat. Sebastian Rejman: Superman – Ylistys arjen sankareille

Daruden toinen UMK19-biisi on nimeltään Superman. Katso tästä musiikkivideo ja lue Daruden kommentit kappaleesta!

Suomi valitsee euroviisukappaleensa Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. Viikko sitten julkaistiin viisuedustajamme Daruden ensimmäinen UMK-kilpailukappale Release Me. Nyt päivänvalon näkee toinen tarjokas Superman.

Kappale kertoo Daruden mukaan arjen sankaruudesta.

– Meillä kaikilla on joku henkilö tai jokin juttu, joka kannustaa eteenpäin. You can make me fly like I'm superman, laitat minut lentoon, Darude avaa kappaleen tekstiä.

Darude kertoo, että hänen kohdallaan kyseessä voi olla esimerkiksi hänen yksivuotiaan lapsensa nauru tai koira, joka ilahtuu nähdessään isäntänsä.

– Vaikka jokin olisi mennyt huonosti esimerkiksi studiossa, niin kun tulen sisään ja meidän koira tulee minua vastaan ja pureskelee partaani, niin ei siinä kauhean kauan ole suru puserossa, artisti sanoo ja naurahtaa.

Perhekeskeinen mies tietää myös, ettei keikkamuusikon elämä onnistuisi ilman kotiväen tukea.

– Kun olen reissussa ja vaimo hoitaa taloutta, niin tiedän että hommat toimivat varmasti. Ja taas lennetään ihan supermiehenä!

Darude Superman-musiikkivideon kuvauksissa
Darude lentää musiikkivideon kuvauksissa. Darude Superman-musiikkivideon kuvauksissa Darude,Uuden Musiikin Kilpailu 2019

Vanhemmat supersankareina

Lentämistä nähdään myös Supermanin videossa. Sen on ohjannut Release Me -videon tapaan Jaakko Manninen. Tällä kertaa Darude nähdään supermiehen asussa.

– Soitan videopuhelua pojalleni, joka näkee minut supermiehenä. Pelkästä ajatuksesta alkaa jo ääni väreillä, Darude kertoo.

Artisti nostaa esiin tunteen, joka on tuttu monille vanhemmille. Hektinen arki saa usein epäilemään ja tuntemaan riittämättömyyttä.

– Aika monella vanhemmalla on duunipaineita ja he pohtivat, ovatko hyviä vanhempia. Aika monelle lapselle vanhemmat ovat kuitenkin arjen supersankareita, joita lapsi katsoo ylöspäin, Darude huomauttaa.

Supermanin ovat säveltäneet ja sanoittaneet Darude, Thom Bridges ja Chris Hope. Kappaleen tuotannosta vastaa Darude, solistina toimii kaikkien UMK-kilpailukappaleiden tapaan Sebastian Rejman.

Kurkista Superman-musiikkivideon kulisseihin:

Mikä näistä Daruden UMK19-biiseistä on sinun suosikkisi?

Look Away
42% (3762 ääntä)
Superman
42% (3767 ääntä)
Release Me
15% (1380 ääntä)
Ääniä yhteensä: 8909

UMK19

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. Darude esittää kolme biisiä: Release Me, Superman ja Look Away.

Hanki lippusi paikan päälle Logomoon Turkuun tai seuraa lähetystä suorana la 2.3. klo 21 alkaen Yle TV2:lla, Yle Areenassa ja Yle X3M'llä. Aloita viisutunnelmaan virittäytyminen jo klo 20 avaamalla Yle TV2 ja seuraa Etkot-lähetyksessä Logomon ennakkotunnelmia. Etkojen loppupuolella saa TV-ensi-iltansa minidokumentti "Hetkiä Villen elämästä".

Helsingistä pääsee kätevästi Turkuun (ja takaisin) Viisujunalla.

Voit äänestää UMK19-suosikkibiisiäsi la 2.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

UMK19-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Tel Avivissa.

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK19 // #euroviisut

Uusimmat sisällöt - UMK19 Darude