Hyppää pääsisältöön

Kallen keittiössä kokataan Pikku Kakkosessa

Kallen keittiön kokit Kalle ja Liisi-tyttö
Kallen keittiön kokit Kalle ja Liisi-tyttö Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Jokainen päivä on resepti seikkailuun Kallen keittiössä (Shane the Chef), kun energinen ja kunnianhimoinen Kalle-kokki neuvokkaan Liisi-tyttärensä kanssa pyörittää ravintolaan Maiskulan kaupungissa.

Kallen keittiössä käytetään tuoreita ja puhtaita raaka-aineita, joita saadaan paikallisilta tutuilta, kuten Meerin tilalta, Mamma Polentan herkkupuodista tai kalastaja Ahdilta. Asiakkaita on joskus jonoksi asti ja jos Kallelta loppuvat raaka-aineet, keksii hän nopeasti uuden tavan tehdä annoksia ruokkiakseen nälkäisiä asiakkaitaan.

Jokaisessa jaksossa Kallen intohimoinen asenne ruokaan tuo isälle ja tyttärelle uusia, haastavia ideoita. Niitä ovat esimerkiksi villiyrttien etsiminen metsästä, maailman suurimman patongin kokoaminen tai muhkeiden vihannesten kasvattaminen.

Sarja pyrkii kertomaan lapsille ruuasta, sen valmistamisesta ja ruoka-aineksista, sekä herättämään kiinnostuksen terveellistä, yksinkertaisesti valmistettua ruokaa kohtaan.

Sarjassa on 52 11-minuuttista jaksoa. Jaksot ovat katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Pikku Kakkosen kierrätysmuoviaskartelut

  Askartele kotiin kertyneistä kierrätysmuoveista monenmoista.

  Askartele itsellesi mahtava aikakone, hauskat aikamatkaajan lasit tai vaikkapa lennokas nappaa pallo kuppiin -peli.

 • Näin teet Tiedonjyvän kokeet kotona

  Näin teet Tiedonjyvän kokeet kotona

  Tiedonjyvä on luonnontieteellisiä ilmiöitä tutkiva ohjelmasarja, jossa opitaan tekemällä. Tiedonjyvän kokeita voit tehdä myös kotona. Katso jaksot ja ohjeet alta.

 • Leikki on tehty sovellettavaksi

  Leikki on lapsen tapa jäsentää ympäröivää maailmaa.

  Usein sanotaan, että ”leikki on lasten työtä.” Joillekin lapsille leikki saattaakin olla työläämpää kuin muille. Silloin me vanhemmat voimme tulla avuksi asenteillamme ja toiminnallamme.

 • Leikkihetki - lasten lempileikkejä Pikku Kakkosessa

  Leikkihetki-sarjassa leikitään lasten omia lempileikkejä.

  Leikkihetki-sarjassa leikitään lasten omia lempileikkejä yhdessä Susannan kanssa. Leikkihetken leikeissä on mukana liikuntarajoitteisia lapsia ja muulla kuin puheella kommunikoivia lapsia. Ohjelmassa käytetään mm. tukiviittomia, tablettia sekä katseella ohjattavaa tietokonetta kommunikoinnin tukena.