Hyppää pääsisältöön

Kallen keittiössä kokataan Pikku Kakkosessa

Kallen keittiön kokit Kalle ja Liisi-tyttö
Kallen keittiön kokit Kalle ja Liisi-tyttö Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Jokainen päivä on resepti seikkailuun Kallen keittiössä (Shane the Chef), kun energinen ja kunnianhimoinen Kalle-kokki neuvokkaan Liisi-tyttärensä kanssa pyörittää ravintolaan Maiskulan kaupungissa.

Kallen keittiössä käytetään tuoreita ja puhtaita raaka-aineita, joita saadaan paikallisilta tutuilta, kuten Meerin tilalta, Mamma Polentan herkkupuodista tai kalastaja Ahdilta. Asiakkaita on joskus jonoksi asti ja jos Kallelta loppuvat raaka-aineet, keksii hän nopeasti uuden tavan tehdä annoksia ruokkiakseen nälkäisiä asiakkaitaan.

Jokaisessa jaksossa Kallen intohimoinen asenne ruokaan tuo isälle ja tyttärelle uusia, haastavia ideoita. Niitä ovat esimerkiksi villiyrttien etsiminen metsästä, maailman suurimman patongin kokoaminen tai muhkeiden vihannesten kasvattaminen.

Sarja pyrkii kertomaan lapsille ruuasta, sen valmistamisesta ja ruoka-aineksista, sekä herättämään kiinnostuksen terveellistä, yksinkertaisesti valmistettua ruokaa kohtaan.

Sarjassa on 52 11-minuuttista jaksoa. Jaksot ovat katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: Yhdessä tekeminen
Pikku Kakkosen asiasanat: Yhdessä tekeminen asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: mielikuvitus
Asiasana: mielikuvitus asiasanat,Pikku Kakkonen

Lisää ohjelmasta

 • Vahvuusvariksen tarinat

  Vahvuusvaris opettaa tunnistamaan luonteenvahvuuksia.

  Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

 • Pyjamasirkuksessa riemuitaan musiikin, sirkuksen ja leikin voimalla

  Pikku Kakkosen lastenkonsertti pe 2.4. klo 9:15 Yle TV2:ssa.

  Pikku Kakkosen lastenkonsertissa ihmetellään tuttujen juontajien unia yhdessä Sorin Sirkuksen taitureiden ja monitaitoisen Pikku Papun orkesterin kanssa. Konsertti nähdään Yle TV2:ssa perjantaina 2.4. klo 9:15.

 • Urheat pupuset Pikku Kakkosessa

  Urheat pupuset urheasti matkaan!

  Urheat pupuset (Brave Bunnies) tutkivat suurta maailmaa yhdessä perheensä kanssa. Pupuset seikkailevat Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 7.3. alkaen.

 • Liiku leikiten! - välineet liikuntaleikkeihin kotoa!

  Pikku Kakkosessa kannustetaan liikkumaan.

  Mitä kaikkea voi toteuttaa sanomalehtikeppihevosella, taikamatolla sekä pyykkinarulla ja -pojilla lasten liikunnassa? Entä mikä kulkuväline sopii hyvin hierontaan? Liiku leikiten! Areenassa keskiviikkona 10.3.