Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkonen: Karhun valtakunnassa - uusi luontosarja

Karhun valtakunta: Karhuperhe
Karhun valtakunta: Karhuperhe Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Karhun valtakunnassa -sarja tutustuttaa lapsen Kainuun korpimetsän eläimiin ja luontoon.

18-osaisessa sarjassa pääsemme seuraamaan lähietäisyydeltä karhunpoikien elämää alueella pesivän merikotkan kertomana. Vuoden kiertokulkua seuraavassa sarjassa näemme, miten keväällä karhuemo esittelee uudet pentunsa metsän eläimille ja miten emo kouluttaa pentujaan. Kesäyön hiljaisuudessa karhu nauttii uintiretkestä.

Karhun valtakunta: karhu uimassa
Karhun valtakunta: karhu uimassa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen
Karhun valtakunta: karhu lumihangessa
Karhun valtakunta: karhu lumihangessa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Sarjan huikean kaunis luontokuvaus on Taito Siiran vuosien kuvaustyön tulos. Kuvaustilanteet ovat aitoja ja niissä on kunnioitettu metsän ja eläinten rauhaa. Ylen lastenohjelmat lunasti lähes 60 tuntia materiaalia ja ohjaaja Jari Sirniö rakensi siitä sarjan ja kerronnan, johon käsikirjoittaja Heli Rantala toi runollista elämyksellisyyttä. Kertoja Noora Peltokukka tuo lempeästi tarinan pienen katsojan nautittavaksi. Graafikko Lauri Kuusela työsti sarjan tunnuksen sekä maalauksenomaisuutta metsän elämää seuraavaan merikotkaan.

Pikku Kakkonen: Karhun valtakunnassa Yle TV2:ssa ja Areenassa keskiviikkoisin 20.2. alkaen.

Lisätietoja:
Jari Sirniö, ohjaaja/toimittaja, Yle Lapset ja Nuoret
jari.sirnio@yle.fi

Asiasana: luonto
Asiasana: luonto Pikku Kakkonen
Asiasana: lämminhenkinen
Asiasana: lämminhenkinen asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: sadut
Asiasana: sadut Pikku Kakkonen,Asiasana

Muokattu 4.3. Sarjan nimi muutettu

  • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus tukee matematiikan keskeisiä taitoja

    Haukkaa, haukkaa matikkaa! Perusasiat haltuun leikkien.

    Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen matematiikkakokonaisuus pyrkii monipuolisesti tukemaan esiopetusikäisten matemaattisten taitojen kehittymistä lukumääräisyyden tajun, laskemisen taitojen, matemaattisten suhteiden ymmärtämisen ja aritmeettisten perustaitojen suhteen lapsen ikätasolle sopivalla haastavuudella.

  • Matematiikkaa keittiön kaapeissa ja kenkähyllyissä

    Varhainen matematiikan oppiminen lähtee arkiaskareista.

    Matematiikka herättää voimakkaita tunteita. Yksi on rakastanut sitä aina ja nauttii matemaattisten ongelmien ratkaisusta. Toinen hullaantuu matematiikan estetiikasta. Kolmas taas ei voi sietää mitään matematiikkaan liittyvää. Neljäs ahdistuu ja saa sydämentykytystä nähdessään numeroita ja symboleita.