Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkonen: Karhun valtakunnassa - uusi luontosarja

Karhun valtakunta: Karhuperhe
Karhun valtakunta: Karhuperhe Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Karhun valtakunnassa -sarja tutustuttaa lapsen Kainuun korpimetsän eläimiin ja luontoon.

18-osaisessa sarjassa pääsemme seuraamaan lähietäisyydeltä karhunpoikien elämää alueella pesivän merikotkan kertomana. Vuoden kiertokulkua seuraavassa sarjassa näemme, miten keväällä karhuemo esittelee uudet pentunsa metsän eläimille ja miten emo kouluttaa pentujaan. Kesäyön hiljaisuudessa karhu nauttii uintiretkestä.

Karhun valtakunta: karhu uimassa
Karhun valtakunta: karhu uimassa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen
Karhun valtakunta: karhu lumihangessa
Karhun valtakunta: karhu lumihangessa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Sarjan huikean kaunis luontokuvaus on Taito Siiran vuosien kuvaustyön tulos. Kuvaustilanteet ovat aitoja ja niissä on kunnioitettu metsän ja eläinten rauhaa. Ylen lastenohjelmat lunasti lähes 60 tuntia materiaalia ja ohjaaja Jari Sirniö rakensi siitä sarjan ja kerronnan, johon käsikirjoittaja Heli Rantala toi runollista elämyksellisyyttä. Kertoja Noora Peltokukka tuo lempeästi tarinan pienen katsojan nautittavaksi. Graafikko Lauri Kuusela työsti sarjan tunnuksen sekä maalauksenomaisuutta metsän elämää seuraavaan merikotkaan.

Pikku Kakkonen: Karhun valtakunnassa Yle TV2:ssa ja Areenassa keskiviikkoisin 20.2. alkaen.

Lisätietoja:
Jari Sirniö, ohjaaja/toimittaja, Yle Lapset ja Nuoret
jari.sirnio@yle.fi

Muokattu 4.3. Sarjan nimi muutettu

 • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

  Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

  Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.

 • Pikku Kakkosen radio-ohjelmat

  Areenassa on suuri määrä audioita lapsille.

  Pikku Kakkonen julkaisi ensimmäisen Pikku Kakkosen radio -jakson keväällä 2015 ja siitä eteenpäin on pyritty julkaisemaan säännöllisesti viikottain uutta audiomateriaalia Areenaan. Ohjelmat ovat kuultavissa Areenassa ja Lasten Areenassa.

 • Pikku Kakkosessa Pyöräillään!

  Pyöräilyä opitaan leikin avulla.

  Pyöräillään-sarjassa opetellaan leikin avulla taitoja, joita tarvitaan turvalliseen pyöräilyyn.