Hyppää pääsisältöön

Ihmisen ääni ja elämänmakuinen teksti, niille antoivat pisteitä Mikko Kuustonen ja Arttu Wiskari

Arttu Wiskari, Minna Joenniemi ja Mikko Kuustonen
Arttu Wiskari, Minna Joenniemi ja Mikko Kuustonen Kuva: Yle/ Olli Koski Arttu Wiskari,Mikko Kuustonen,Minna Joenniemi,Levylautakunta

Uutuuslevyjä kuuntelemassa Arttu Wiskari, Minna Joenniemi ja Mikko Kuustonen.

Tulos

1. Dido: Give you up 26 pistettä (D. Adam - S. Hulbert - D. Thakrar - R. Agostini - Dido)

Suosikkilaulaja 15-vuoden takaa tekee paluuta. Brittiläinen Dido jatkaa samalla tyylillä, jolla menestyslevyt syntyivät. Soljuvia ja pieniä nyansseja tuotannossa, jossa todella hyvän laulajan ääni oli keskiössä.

2. Emilia Elelé 24 pistettä (E. Elelé)

Omilla ehdoilla karhean sympaattista musiikkia tiukasti suomalaisessa traditiossa. Emilia Elelé on uusi artisti, joka tekee nainen ja kitara-periaatteella rosoisen kauniita lauluja. Tällaisia tekstittäjiä ajassamme tarvitaan, totesi raati ja halusi heti kipakan Emilian keikalle.

3. Pate Mustajärvi: Maarit ja Antero 23 pistettä (A. Kankaanpää - P. Mustajärvi)

Pate on uskollinen historialleen ja silti erilainen. Uusi kappale on pitkästä aikaa Mustajärven itsensä sanoittama. Paten äänessä on tuttua 'Tampereen räkää' ja silti hän lauloi niin kuin ei yleensä laula. Myös laulun tarina on kiehtova ja Antero nimistä parhain.

4. Einari Stylman: Berliini Parkplatz Disco 18 pistettä (E. Stylman - H.Lind)

Vahvalla kasarifiiliksellä sympaattista ja kiehtovaa on Einari Stylmanin uusin single. Ensimmäistä sooloalbumiaan valmisteleva artisti kertoo 30 vuoden takaisesta muurin murtumisesta. Tarina oli kiehtova, täynnä hienoja hetkiä epärytmisessä tekstissä.

4. J. S. Ondara: Torch song 18 pistettä (J. S. Ondara)

Vaikuttava uusi ääni, joka kutoo merkillistä tarinaa. J S Ondara on Yhdysvaltoihin muuttanut kenialainen 26-vuotias kaveri, jonka esikuvana on Bob Dylan. Kappale alkoi loistavasti, mutta menetti voimansa edetessään.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi