Hyppää pääsisältöön

Kotkan poikii ilman siipii – satamakaupungin legendaariset muusikot tunnelmoivat

Lyhytelokuva Kotkan historiasta, nykypäivästä ja ravintola Kairosta.
Kotkan satamassa tienasi hyvin, mutta saattoi saada selkäsaunankin, aikalaiset kertovat. Lyhytelokuva Kotkan historiasta, nykypäivästä ja ravintola Kairosta. Yle TV1,Kotkan poikii ilman siipii

TV1 perjantaina 22.2.2019 klo 14.35 - 15.00, Areenassa

Kotkalaisuus on käsite, johon sisältyy satamakaupungin menneisyys. Kotkalaisuudesta kumpuaa myös erityisen voimakkaita musiikkipersoonallisuuksia kuten Juha "Watt" Vainio, Veikko Lavi, Erkki Liikanen ja Pelle Miljoona. Heidän laulujensa kautta sykkii rehvakkaana suomalainen mentaliteetti.

Kotkan poikii ilman siipii on lyhytelokuva Kotkan historiasta, nykypäivästä sekä ravintola Kairosta.

Legendaarisessa ravintolassa musisoivat Pertti Metsärinteen orkesterin johdolla Juha ”Watt” Vainio, Pelle Miljoona ja Erkki Liikanen. Ohjelmassa kuullaan muun muassa klassikot Kotkan poikii ilman siipii, Vanha salakuljettaja Laitinen ja Albatrossi.

Kotkalaisohjaaja Pekka Mandartin elokuvassa haastatellaan myös vanhoja satamatyöläisiä ja nähdään kuvia menneiltä vuosilta. "Kyllä siellä tiennoo hyvin, mutta kyllä suap turppiisakkii", luonnehti savolaispoika Kotkan sataman menoa äidilleen lähettämässä postikortissa.

Tuotanto: Mandart Production, 1990. Lyhytelokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Keskustele