Hyppää pääsisältöön

Kotkan poikii ilman siipii – satamakaupungin legendaariset muusikot tunnelmoivat

Lyhytelokuva Kotkan historiasta, nykypäivästä ja ravintola Kairosta.
Kotkan satamassa tienasi hyvin, mutta saattoi saada selkäsaunankin, aikalaiset kertovat. Lyhytelokuva Kotkan historiasta, nykypäivästä ja ravintola Kairosta. Yle TV1,Kotkan poikii ilman siipii

TV1 perjantaina 22.2.2019 klo 14.35 - 15.00, Areenassa

Kotkalaisuus on käsite, johon sisältyy satamakaupungin menneisyys. Kotkalaisuudesta kumpuaa myös erityisen voimakkaita musiikkipersoonallisuuksia kuten Juha "Watt" Vainio, Veikko Lavi, Erkki Liikanen ja Pelle Miljoona. Heidän laulujensa kautta sykkii rehvakkaana suomalainen mentaliteetti.

Kotkan poikii ilman siipii on lyhytelokuva Kotkan historiasta, nykypäivästä sekä ravintola Kairosta.

Legendaarisessa ravintolassa musisoivat Pertti Metsärinteen orkesterin johdolla Juha ”Watt” Vainio, Pelle Miljoona ja Erkki Liikanen. Ohjelmassa kuullaan muun muassa klassikot Kotkan poikii ilman siipii, Vanha salakuljettaja Laitinen ja Albatrossi.

Kotkalaisohjaaja Pekka Mandartin elokuvassa haastatellaan myös vanhoja satamatyöläisiä ja nähdään kuvia menneiltä vuosilta. "Kyllä siellä tiennoo hyvin, mutta kyllä suap turppiisakkii", luonnehti savolaispoika Kotkan sataman menoa äidilleen lähettämässä postikortissa.

Tuotanto: Mandart Production, 1990. Lyhytelokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.