Hyppää pääsisältöön

Seuraava Counter-Striken major-turnaus pelataan Berliinissä – Saksan tiukat ikärajat puhuttavat

Berliinin Mercedes-Benz Arena
Syyskuun major huipentuu Berliinin monitoimiareenalla. Berliinin Mercedes-Benz Arena Kuva: Mercedez-Benz Arena Berliini,O2 World

Counter-Strike: Global Offensiven seuraava major-turnaus järjestetään Saksassa.

Vaikka Katowicen Counter-Strike: Global Offensiven major-turnauksessa vietetään maanantaina välipäivää, ei esports-skene koskaan nuku. Maanantain suuruutinen saatiinkin turnaus- ja liigajärjestäjä StarLadderin suunnalta: vuoden 2019 toinen major kisataan syyskuussa Saksassa Berliinissä.

StarLadderin tiedotteen mukaan turnaus alkaa haastajavaiheella 20. elokuuta ja huipentuu 5.–8. syyskuuta käytäviin finaaleihin. Turnauksen päänäyttämönä toimii 14 000 katsojaa vetävä Mercedes-Benz Arena, joka on mm. jääkiekkojoukkue Eisbären Berlinin ja koripallojoukkue Alba Berlinin kotiareena.

Skip Twitter post

Järjestäjien mukaan yhteispalkintosumma pysyy samana, eli miljoonassa dollarissa. Heinäkuussa käytävissä minor-karsintaturnauksissa on jaossa yhteensä 10 paikkaa Berliiniin – Euroopan minor kisataan 17.–21.7..

14 Katowicen majorin parasta joukkuetta saavat puolestaan suoraan kutsun Berliinin turnaukseen. Tiistaina 19.2. alkavassa Katowicen majorin kakkosvaiheessa on mukana 16 joukkuetta, mukaan lukien suomalainen ENCE.

Berliinin turnaus tulee olemaan järjestyksessään viidestoista pelitalo Valven sponsoroima major-turnaus. Saksassa majoreita on kisattu syyskuuta ennen kolmesti, Kölnin toimiessa kisakaupunkina vuosina 2014, 2015 ja 2016.

Vaikuttavatko Saksan tiukat ikärajat?

Aleksi "allu" Jalli ja Jere "sergej" Salo.
ENCEn konkaria Aleksi "allu" Jallia, 26, eivät ikärajat enää sido. Nuori Jere "sergej" Salo on puolestaan vasta 16. Aleksi "allu" Jalli ja Jere "sergej" Salo. Kuva: Yle / Kirsi Ranta Ence,Assembly (tapahtuma)

Uutinen Berliinin majorista otettiin CS-väen keskuudessa myönteisesti vastaan, mutta erityisesti yksi seikka puhututti Twitterissä: ikärajat. Saksassa on varsin tiukka lainsäädäntö videopelien suhteen ja esimerkiksi Counter-Strike: Global Offensive on luokiteltu maassa K-18-peliksi.

Skip Twitter post

StarLadderin tiedetään myös noudattavan ikärajoituksia. Kilpaoganisaation Player Unknown's Battlegrounds -liigassa pelaajien on esimerkiksi oltava vähintään kahdeksantoista vuotta täyttäneitä.

Jos Berliinin majorissa ikäraja on sama, joutuu moni joukkue kiperään paikkaan. Esimerkiksi ENCEn nuori tähtipelaaja Jere "sergej" Salo on vasta 16, samoin Fnaticin Ludvig “Brollan” Brolin.

Toisaalta Saksan laki saattaa tarjota myös kiertotien. Maassa vähintään 15 vuotta täyttäneet saavat tehdä töitä erityisluvalla, ja lakia voitaneen myös soveltaa e-urheilijan ammatin harjoittamiseen.

Yle E-urheilu tiedusteli ikäraja-asiaa StarLadderilta, ja odotamme vastausta. Päivitämme artikkelia lisätiedon saapuessa.

Uusimmat sisällöt - E-urheilu