Hyppää pääsisältöön

Viikon 8 vinkit: Oscareita, MM-hiihtoja, uutta suomalaista komediaa sekä Bonusperheen uusi kausi!

Hannu-Pekka Björkman seisoo nyrpeännäköisenä radiopuhelin kädessään.
Jani Volasen ohjaama M/S Romantic on sekoitus koomisviritteistä draamaa ja tragedian alleen kätkevää komediaa. Hannu-Pekka Björkman seisoo nyrpeännäköisenä radiopuhelin kädessään. Hannu-Pekka Björkman,yle draama

Hiihtolomaa tai ei, viikolla kahdeksan riittää monipuolista tarjontaa niin sohvaperunoille kuin penkkiurheilijoillekin!

Viikko alkaa suositun ruotsalaiskomedian Bonusperheen paluulla ja uusilla, kolmannen tuotantokauden jaksoilla. Vuosi on vierähtänyt ja paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun viimeksi tapasimme Lisan, Patrikin ja suuren joukon ihmisiä, jotka kuuluvat heidän uusperheverkostoonsa. Uusia perheenjäseniä on tullut, toisia mennyt.

Suomalaisesta komediallisviritteisestä draamasta päästään puolestaan nauttimaan loppuviikosta, kun Jani Volasen ohjaama ja muun muassa Hannu-Pekka Björkmanin ja Antti Luusuaniemen tähdittämä 4-osainen M/S Romantic alkaa. Minisarja kertoo yhden illan, yön ja aamun tapahtumat Helsingin ja Tukholman välisellä risteilyaluksella. Sarja on sekoitus koomisviritteistä draamaa ja tragedian alleen kätkevää komediaa. Suljetussa, pienen talon kokoisessa tilassa eri tarinat risteilevät ja kohtaavat uudestaan ja uudestaan matkustajien vaellellessa kerroksesta toiseen jahdaten kuka mitäkin: uutta rakkautta, yhden yön rakkautta, hääonnea, huomiota – mitä tahansa kontaktia. Jotain.

Keskiviikkona alkaa puolentoista viikon mittainen jännitysnäytelmä, kun hiihdon MM-kisat Seefeldistä alkavat. Miten käy Iivo Niskasen, Krista Pärmäkosken ja muiden suomalaishiihtäjien mitalijahdin? Penkkiurheilijoille riittää jännitettävää muussakin kuin hiihdossa: Suomen miesten koripallomaajoukkue pelaa nimittäin viimeisiä MM 2019 -karsintaotteluitaan vastassaan Ranska ja Venäjä.

Perjantaina päästään vuoden 2019 Brit Awardsien seuraan, ja sokerina viikon pohjalla odottavat Oscarit. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Teemalla nähtävään Oscar-gaalaan virittäydytään jo Teemalauantaissa, jossa nähdään kaksi suurenmoista elokuvaa Ida ja Antakaa minun elää. Elokuvia yhdistävät paitsi Oscar-patsas (paras ulkomainen elokuva 2014, paras naispääosa 1959) myös vankeuden ja vapauden tematiikka, upea mustavalkokuvaus, ihana jazz ja poikkeuksellisen vahvat naisroolit.

Lisäksi viikon aikana luvassa myös useita hyviä elokuvia loma- tai arkiviikon iloksi.

Katso viikon kaikki tv- ja radiotärpit alta!

MAANANTAI 18.2.

Historia: Sodan lapset

Yle TV1 klo 19.00
(Save The Children, Ranska 2018) Tanska perusti vuonna 1945 sodasta kärsivien lasten tueksi hyväntekeväisyysjärjestön. Ennen julkaisematon materiaali näyttää, kuinka järjestö auttoi yli 21 000 köyhää ja apua tarvitsevaa lasta. Yle Areena 97 päivää.

Lue lisää tästä

Mustavalkea kuva, jossa lapset kokoontuneet luokkahuoneessa pöydän äärelle
Historia: Sodan lapset. Mustavalkea kuva, jossa lapset kokoontuneet luokkahuoneessa pöydän äärelle Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Historia: Sodan lapset

Bonusperhe 1/10 - uusi, 3. tuotantokausi alkaa!

Yle Fem klo 22.00
Ruotsalainen parisuhdekomedia palaa kolmannen tuotantokauden jaksoilla. Vuosi on vierähtänyt ja paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun tapasimme Lisan, Patrikin ja suuren joukon ihmisiä, jotka kuuluvat heidän uusperheverkostoonsa. Uusia perheenjäseniä on tullut, toisia mennyt.

Bigge työstää suruaan Guggen poismenosta. Martin odottaa lasta Eddien kouluavustajan Siman kanssa. Eddiellä ja Biancalla on siis uusi äitipuoli, jonka olemassa olo vaikuttaa luonnollisesti myös Lisan ja Patrikin elämään. Sen lisäksi ilmestyy Patrikin isä yllättäen kuvioihin suurella asuntoautollaan ja aikoo viipyä perheensä ilona määrittelemättömän ajan.

Katja etsii elämäänsä uutta rakkautta, mutta Tinder ei ehkä ole hänen lajinsa. Williamin junailema retki Gröna Lundiin saa hänen tunteensa Henrikiä kohtaan heräilemään uudelleen henkiin. Ongelmia aiheuttaa vain Henrikin aikomus perustaa perhe Camillan kanssa. Kaikk oni siis myllerryksessä jälleen. Yle Areena 94 päivää, jokaisen jakson lähetyspäivän aamusta klo 6.

Lisa kramar en tjej hemma i vardagsrummet.
Bonusperhe. Lisa kramar en tjej hemma i vardagsrummet. Kuva: Ulrika Malm / Yle Bonusperhe,Yle Fem,kuvitteellisuus

TIISTAI 19.2.

Kino Suomi: Eila

Yle Teema klo 21.50
(2003) Tositapahtumiin pohjautuva elokuva siivoojan rohkeasta taistelusta työn, perheen ja itsekunnioituksen puolesta. Pääosassa Sari Mällinen. Ohjaus Jarmo Lampela. Käsikirjoitus Tove Idström.

Nainen ja mies halaavat parvekkeella hymyileväisinä.
Kino Suomi: Eila. Nainen ja mies halaavat parvekkeella hymyileväisinä. Kuva: Blind Spot / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kino Suomi: Eila

KESKIVIIKKO 20.2.

Pikku Kakkonen: Karhun valtakunta - Uusi kotimainen sarja alkaa!

Yle TV2 klo 17.17
Karhun Valtakunta on tarina erämetsän asukkaista, jotka ovat naapureita toisilleen ja kunnioittavat toisiaan. Uudenlainen luontosarja yhdistää erityisellä tavalla harvinaislaatuiset, aidoissa olosuhteissa kuvatut luontokuvat lapsille sopivaksi sadunomaiseksi tarinaksi, jossa katsoja samaistuu ja kokee suurta sympatiaa karhua kohtaan ja oppii ymmärtämään luonnosta tarinoiden ja eläinten keskinäisten suhteiden kautta.

Äänimaiselmaltaan ja grafiikaltaan taianomaiseksi muotoutuva luontosarja rakentaa parhaimmillaan lapselle vanhoista saduista poiketen suurta sympatiaa ja ihailua karhua, mutta myös ahmaa, merikotkaa ja vaikkapa korppia kohtaan. Sarjan suuri näkijä ja kertoja on alueella asustanut merikotka, joka ajoittain muuntuu taruhenkiseksi taianomaiseksi hahmoksi ja seuraa "maalauksessaan" Karhun Valtakunnan kuninkaan ja sen ystävien elämää.

Luontosarja pohjautuu vuosikausia Kainuun metsissä kuvauksia tehneen Taito Siiran materiaaliin. Jaksot etenevät vuoden kiertokulun mukaan. Katsoja kokee huolta siitä, löytääkö karhu talvipesää lumimyrskyssä. Toisaalta kesällä taas koetaan onnea, kun karhu saapuu esittelemään pentujaan ja opettaa niille kiipeämistä. Yle Areena toistaiseksi

Karhuemo ja kaksi poikasta metsässä
Karhun valtakunta. Karhuemo ja kaksi poikasta metsässä Kuva: Yle Kuvapalvelu Pikku Kakkonen,Karhun valtakunta

Luonto-Suomen talvi

Yle Radio Suomi ja Yle Areena klo 18.02
Talvi tarjoaa upeita kokemuksia ja hienoja maisemia parhaimmillaan usean kuukauden ajan. Aurinkoisena päivänä heijastuvaa valoa on ympärillä runsaasti ja sukset tai lumikengät saavat silloin kyytiä. Puiden oksat taipuvat lumikerroksen painosta ja metsissä liikkuvat tiaisparvet joutuvat etsimään ravintoa jäätyneiden kaarnojen takaa. Hangelle piirtyy yön aikana uskomattoman paljon eläinten jälkiä. Radio Suomen Luonto-Suomi-lähetyksessä pohditaan talven merkityksestä meille suomalaisille. Kuuntelijoiden kanssa talvisia havaintoja ja kokemuksia jakavat Pirkka-Pekka Petelius ja Asko Hauta-aho ja studiossa kuuntelijoiden puheluja ottaa vastaan Juha Blomberg. Puh. 0203-17600

Hiihdon MM 2019, Seefeld 20.2.-3.3.

Yle TV2 klo 18.30 alkaen ja Yle Areena sekä Yle Puhe
Hiihtolajien MM-mitaleista kilpaillaan Itävallan Seefeldissä 20.2.-3.3. Lisäksi Innsbruckin Bergieselin mäessä hypätään kisojen suurenmäen kisat ja yhdistetyn suurmäki.

Yle välittää kaikki kisatapahtumat suorina lähetyksinä tv:ssä, radiossa ja Areenassa. TV2:ssa päivän tapahtumat kerrataan keski-illan Päivän parhaat -lähetyksessä. Illan päättää Mitalijuhla-lähetys, jossa ollaan mukana palkintojenjaossa ja käännetään katsetta jo seuraavaan kilpailupäivään.

Kaikkiaan tv:ssä ja Areenassa kisalähetyksiä on vajaan kahden viikon aikana yhteensä 60 tuntia. Kilpailulähetykset ovat selostettu myös ruotsiksi. Hiihdon selostajina ovat Jussi Eskola tv:ssä ja Jarmo Lehtinen Yle Puheella. Mäessä äänessä ovat Mikko Hannula tv:ssä ja radiossa Marko Miettinen. Ruotsinkielisistä selostuksista vastaavat Glenn Lindholm, Mikael Oivo ja Christian Vuojärvi.

Studiojuontajina Seefeldissä ovat Laura Arffman ja Riku Salminen. Ladun varrelta tunnelmat välittävät latumiehet Kimmo Porttila ja Simo Leinonen. Asiantuntijoina ovat Urheilustudiostakin jo tutut Sami Jauhojärvi, Kalle Lassila ja Jussi Piirainen hiihdossa sekä Tommi Nikunen, Jari Mantila ja Eetu Vähäsöyrinki mäessä ja yhdistetyssä

Iivo Niskanen tuulettaa sukset kädessään.
MM-hiihdot, Seefeld. Iivo Niskanen tuulettaa sukset kädessään. Kuva: Yle Kuvapalvelu hiihto,Seefeld

Prisma: Tyrannosaurus rexin paluu

Yle TV1 klo 19.00
(Rediscovering T-Rex) Tyrannosaurus rex on yksi maailman historian kuuluisimmista saalistajista. Mitä me oikeastaan tiedämme tästä ikonisesta olennosta? Dokumentti murtaa myyttejä ja paljastaa ennennäkemättömän totuuden dinosaurusten kuninkaasta. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää tästä

Tyrannosaurus Rexin pienoismalli vihreällä taustalla
Prisma: Tyrannosaurus Rexin paluu. Tyrannosaurus Rexin pienoismalli vihreällä taustalla Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Prisma: Tyrannosaurus rexin paluu

Akuutti: Kohtalokkaat kantasoluhoidot

Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena sunnuntaina 17.2.
22-vuotiaan Annan sairaus tuli yllättäen lomamatkalla hänen isänsä kotimaassa Kreikassa. Anna alkoi nähdä harhakuvia eikä pysynyt enää pystyssä mukulakivillä. Monien mutkien kautta hän sai kirjeessä diagnoosin: MS-tauti. Vaikka MS-tautiin on tullut paljon uusia lääkkeitä, mikään niistä ei tehonnut Annan MS-tyyppiin.

MS-tautia sairastavan immuunijärjestelmä toimii virheellisesti. Kantasoluhoidoilla kehon immuunijärjestelmä resetoidaan ja yleensä tämän tuloksena immuunijärjestelmä korjautuu. Hoitoja on annettu MS-tautia sairastaville mm. molemmissa naapurimaissamme. Anna kysyykin nyt: Miksei kantasoluhoitoja tarjota myös Suomessa?

Akuutti-dokumentissa toimittaja Risto Kuusisto hakee vastausta Annan kysymykseen MS-tautia tutkineelta neuroimmunologian professori Pentti Tienarilta ja Karolinska instituutin asiantuntijoilta Ruotsista. Pääsemme myös näkemään Annan kantasoluhoitoa Venäjällä.

Dokumentissa tavataan myös Emma, joka on parantunut leukemiasta kantasoluhoidoilla. Hänelle annettiin vain parin prosentin selviytymismahdollisuus ilman kantasolusiirrettä. Emmaa kuunnellessa ymmärtää, miten rankoista hoidoista on kyse. Hänellekin ne ovat jättäneet lopullisia jälkiä. Yle Areena toistaiseksi

Häiriötekijä (12)

Yle TV2 klo 21.00
Vinksahtaneita tarinoita tarjoileva kauhistuttava komedia perustuu Jani Volasen, Tommi Korpelan, Pirjo Longan, Elina Knihtilän, Eero Ritalan, Lotta Kaihuan ja Elena Leeven näytelmään. Ohjaus: Aleksi Salmenperä. Suomi, 2015. Uusinta. Yle Areena 8 päivää

Kino: Mutafukaz (16)

Yle Teema klo 22.00
Science fiction-animaatioelokuvan tapahtumapaikkana on eteläinen Kalifornia, jossa pizzalähetti Angelino ystävineen yrittää selvitä väkivaltaisessa ympäristössä. Angelinolla on salaisia voimia, jotka paljastuvat kun hän pääsee takaa-ajajiaan pakoon. Mutafukaz perustuu samannimiseen Guillaume Renardin luomaan sarjakuvaan. Animaatio on tuotettu japanilaisen Ankama Animationin ja ranskalaisen Studio 4*C:n yhteistyönä. Ohjaus: Shojiro Nishimi. Yle Areena 31 päivä

Animaatiohahmoja kävelemässä animoidulla kadulla.
Kino: Mutafukaz. Animaatiohahmoja kävelemässä animoidulla kadulla. Kuva: Ankama Animations / Yle Kuvapalvelu animaatioelokuvat,Kino: Mutafukaz

TORSTAI 21.2.

Pikku Kakkonen

Yle Teema klo 16.25
Urheilulähetysten vuoksi sekä torstain että perjantain Pikku Kakkosen illan lähetykset nähdään poikkeuksellisesti Yle Teemalla.

Koripallon MM 2019 karsinta: FIN-FRA

Suomi-Ranska 21.2. Yle TV2 klo 18.30 ja Yle Areena
Venäjä-Suomi 24.2. Yle TV1 klo 14.45 ja Yle Areena

Miesten koripallomaajoukkueen karsintaottelut lähestyvät loppuaan. Susijengi kohtaa helmikuun lopulla ensin kotiottelussaan Ranskan ja muutamaa päivää myöhemmin, 24.2. vieraskentällä Venäjän. Ottelut selostaa Antti-Jussi Sipilä.

Mies heittämässä koripalloa koriin.
Koripallon MM2019 karsinta: FIN-FRA. Mies heittämässä koripalloa koriin. Kuva: Yle Kuvapalvelu koripallo,Koripallon MM-karsinnat

Dokumenttiprojekti: Onnelliset (S) - Dokumenttiprojekti aloittaa uudella ohjelmapaikallaan!

Yle TV1 klo 19.00
Dokumentissa seurataan kahden elämäntaitovalmentajan Aaro Löffin ja Viivi Pentikäisen työskentelyä sekä ohjaaja Wille Hyvösen henkilökohtaista onnen tavoittelua näiden henkilöiden valmennuksessa. Tuotanto: Pohjola-Filmi Oy. Uusinta. Yle Areena 31 päivää. Uudet kotimaiset dokumentit alkavat tällä ohjelmapaikalla 14.3.

Lue lisää tästä

Dokumenttiprojekti: Onnelliset
Dokumenttiprojekti: Onnelliset. Dokumenttiprojekti: Onnelliset dokumenttiprojekti: onnelliset

Puoluejohtajien kulttuurikartta

Yle Radio Suomi ja Yle Areena klo 20.15
Puoluejohtaja suunnistaa sote-viidakossa, kiertää kohukarikot ja luotsaa väylän väkensä sydämiin. Mutta miten pysyy puoluejohtaja kulttuurikartalla? Vaalikevään kunniaksi Radio Suomi kutsui kaikki puoluejohtajat keskustelemaan kulttuurista. Kutsu lähetettiin kaikille eduskuntapuolueiden puheenjohtajille ja kaikki vastasivat kutsuun myöntävästi. Kysymysrunko on tasapuolisesti kaikille sama. Tuntemattomasta Toscaan ja Ainon ryöstöstä Robiniin - Puoluejohtajien kulttuurikartta paljastaa eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kulttuurinäkemykset ja mieltymykset. Toimittajina ovat Paula Jokimies ja Maija Salminen. Sarja alkoi 31.1. ja nyt kuultavassa neljännessä ohjelmassa haastateltavana on Li Andersson. Aiemmat jo lähetetyt jaksot, Pekka Haavisto (31.1.), Jussi Halla-aho (7.2.) ja Anna-Maja Henriksson (14.2.) ovat kuunneltavissa Areenassa (https://areena.yle.fi/1-50053538).

Kino Klassikko: Kaksoiselämää

Yle Teema klo 21.00
(A Double Life, USA 1947) Kahdella Oscarilla palkittu klassikko näyttelijästä, joka esiintyessään Shakespearen Othellossa alkaa samaistua liikaa mustasukkaisen ja murhanhimoisen aviomiehen rooliin. Pääosissa Ronald Colman, Signe Hasso, Shelley Winters ja Edmond O'Brien. Ohjaus George Cukor. Uusinta. Yle Areena 8 päivää

Mies ja nainen ovat baaritisklillä, nainen tarjoilijan asussa. Baaritiskin takana on mies valkoisessa puvussa.
Kino Klassikko: Kaksoiselämää. Mies ja nainen ovat baaritisklillä, nainen tarjoilijan asussa. Baaritiskin takana on mies valkoisessa puvussa. Kuva: Lions Gate / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kino klassikko: Kaksoiselämää

Ulkolinja: Valko-Venäjä, diktatuuri Euroopassa

Yle TV1 klo 22.05 ja Yle Areena 18.2.
(Belarus: An Ordinary Dictatorship) Valko-Venäjä, Euroopan viimeinen diktatuuri, on jäänyt muurien keskelle Neuvostoliiton ajan eläväksi museoksi. Stalinin perintö elää yhä ja Valko-Venäjä liittoutuu yhä tiukemmin Venäjän kanssa kansan vastustuksesta huolimatta. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää tästä

Naissotilaita torilla takaapäin kuvattuna, vasen käsi alas viistoon ja oikea ylös viistoon ojennettuina
Ulkolinja: Valko-Venäjä, diktatuuri Euroopassa. Naissotilaita torilla takaapäin kuvattuna, vasen käsi alas viistoon ja oikea ylös viistoon ojennettuina Kuva: Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Valko-Venäjä, diktatuuri Euroopassa

PERJANTAI 22.2.

Kino: Monster's Ball (16)

Yle Teema klo 21.00
(USA 2001) Halle Berry voitti yhä edelleen ainoan mustan näyttelijättären saaman parhaan naispääosan Oscar-palkinnon roolityöstään elokuvassa, jossa rasistinen vanginvartija ja teloitetun miehen leski aloittavat vimmaisen suhteen. Muissa pääosissa Billy Bob Thornton, Heath Ledger, Peter Boyle ja Mos Def. Ohjaus Marc Forster. Yle Areena 8 päivää

Halle Berry katsoo kameraan, taustalla seisoo Billy Bob Thornton.
Monster's Ball. Halle Berry katsoo kameraan, taustalla seisoo Billy Bob Thornton. Kuva: Lions Gate / Yle Kuvapalvelu Monster's Ball,Halle Berry,Billy Bob Thornton,Parhaan naispääosan Oscar-palkinto

Yle Live: Brit Awards 2019

Yle Teema klo 22.50
(Brit Awards 2019) Britannian levyteollisuuden vuotuinen suuri palkintogaala pidettiin Lontoossa 20.2.2019. Yle Teemalla päästään näkemään gaala tuoreeltaan.

LAUANTAI 23.2.

Avara luonto: Tamaani, mestariselviytyjä

Yle TV1 klo 18.45
(Dassie - A South African Survival Specialist) Ne näyttävät pieniltä ja suloisilta, mutta ovat oikeita hurjapäitä loikkiessaan Etelä-Afrikan tyrskyävillä rantakivikoilla. Tamaani viettää suuren osan päivästään leikkien, ja urosyksilöt ovat kuuluisia laulutaidoistaan. Yle Areena 91 päivä

Lue lisää tästä

Kahdeksan tamaania rivissä kivenkolossa.
Avara luonto: Tamaani, mestariselviytyjä. Kahdeksan tamaania rivissä kivenkolossa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Avara luonto: Tamaani, mestariselviytyjä

Good Kill (12)

Yle TV2 klo 21.00
(USA 2014) Ilmavoimien lennokkeja ohjaava lentäjä sotii Nevadasta käsin etänä talibaneja vastaan ja riitelee loput päivistä lähiössä perheensä kanssa, mutta joutuu lopulta kyseenalaistamaan työnsä eettisen puolen. Pääosissa Ethan Hawke, January Jones, Bruce Greenwood ja Zoë Kravitz. Ohjaus Andrew Niccol. Yle Areena 15 päivää

Sotilaspuvussa oleva mies (Ethan Hawke) ja nainen (January Jones) seisovat jonkinlaisella parvekkeella ja katsovat eteensä, jonnekin kauemmas.
Good Kill. Sotilaspuvussa oleva mies (Ethan Hawke) ja nainen (January Jones) seisovat jonkinlaisella parvekkeella ja katsovat eteensä, jonnekin kauemmas. Kuva: Voltage Pictures / Lorey Sebastian / Yle Kuvapalvelu Good Kill

SuomiLOVE 5/11

Yle TV1 klo 21.15
Luvassa saamelaista räppiä tunturin huipulta! SuomiLOVEn viides jakso seisoo ystävyyden puolella ja kannustaa jaksamaan vaikeinakin hetkinä. Mukana tunnelmissa mm. Anssi Kela, Mikko Harju ja Battle. Yle Areena toistaiseksi

Teemalauantai: Kohti Oscar-gaalaa

Yle Teema klo 21.40 alkaen
Teema valmistautuu Oscar-valvojaisiin esittämällä kaksi suurenmoista elokuvaa, joita yhdistävät paitsi Oscar-patsas (paras ulkomainen elokuva 2014, paras naispääosa 1959) myös vankeuden ja vapauden tematiikka, upea mustavalkokuvaus, ihana jazz ja poikkeuksellisen vahvat naisroolit.

Ida
(Puola 2013) Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut draama kertoo nuoresta Annasta, jolle määrätään luostarilupausta edeltävä mietintäaika. Hän kohtaa vapaudessa tätinsä ja ottaa selvää sukunsa menneisyydestä toisen maailmansodan aikana. Ohjaus Pawel Pawlikowski. Pääosissa Agata Trzebuchowska ja Agata Kulesza. Uusinta. Yle Areena 14 päivää.

Antakaa minun elää
(I Want to Live, USA 1958) Susan Hayward sai Oscarin ja useita muita palkintoja roolistaan iäkkään naisen murhasta kuolemaantuomittuna prostituoituna ja huumeidenkäyttäjänä. Väkevä, tosipohjainen draama herätti huomiota myös jazz-musiikin käytöllä. Ohjaus Robert Wise. Musiikki Johnny Mandel, mukana myös Gerry Mulliganin jazzyhtye. Ensiesitys Ylessä. Yle Areena 7 päivää.

Mustavalkoisessa kuvassa nainen, joka laittaa päähänsä huivia.
Ida. Mustavalkoisessa kuvassa nainen, joka laittaa päähänsä huivia. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ida,Agata Trzebuchowska,Paweł Pawlikowski

SUNNUNTAI 24.2.

Radioteatteri esittää: Sinun kirjeesi

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 15.00
Ensilähetys. Vladimir ja Aleksandra ovat nuoria rakastavaisia. Vladimir joutuu armeijaan ja sotaan. Nuori pari aloittaa kirjeenvaihdon, joka kestää halki koko elämän. Vladimir kaatuu rintamalla - mutta se ei katkaise kirjeenvaihtoa, eikä se että Aleksandra ja Vladimir elävät eri vuosisadoilla. Sinun kirjeesi on tarina ajan ja paikan ylittävästä rakkaudesta. Ajasta, joka muuttuu hahmottomaksi, kääntelehtii ja särkyy niin, että reaalimaailman rajat hajoavat. Ainoa asia, joka ei muutu, on rakkaus. Mihail Shishkinin romaanista Sinun kirjeesi dramatisoinut Seppo Parkkinen. Ohjaus: Janne Saarakkala. Tuottaja: Pekka Savolainen, Radioteatteri.

Radio Variaatio: Neljän kodin lapsi

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 18.00
”Mut on tuotu tähän maailmaan imee muitten ihmisten pahaa oloo", sanoo pieni lapsi psykiatrille. Miten lapsuuden traumat ja kodin vaihtaminen vaikuttavat aikuisen ihmisen elämään? Jokaisella meistä on erilainen menneisyys, joka seuraa aikuisuuteen. Moni ajattelee, että jokainen meistä on vastuussa omasta elämästään ja onnellisuudestaan. Mitä jos sinulla olisi neljän kodin menneisyys, missä sinä olisit nyt? Käsikirjoitus, äänisuunnittelu ja ohjaus: Tiina Miinalainen. Tuottaja: Hannu Karisto, dokumenttiryhmä.

M/S Romantic 1/4 - Uusi sarja alkaa!

Yle TV1 klo 21.15 ja Yle Areena katalogina
Jani Volasen ohjaama 4-osainen minisarja kertoo yhden illan, yön ja aamun tapahtumat Helsingin ja Tukholman välisellä risteilyaluksella. Sarja on sekoitus koomisviritteistä draamaa ja tragedian alleen kätkevää komediaa. Suljetussa, pienen talon kokoisessa tilassa eri tarinat risteilevät ja kohtaavat uudestaan ja uudestaan matkustajien vaellellessa kerroksesta toiseen jahdaten kuka mitäkin: uutta rakkautta, yhden yön rakkautta, hääonnea, huomiota – mitä tahansa kontaktia. Jotain.

Pikkutarkka risteilyisäntä Jokke (Hannu-Pekka Björkman) palaa isyyslomaltaan laivalle oikomaan asiat, jotka on jälleen kerran hoidettu pieleen. Ikuinen sinkkumies ja risteilykonkari Kaide (Antti Luusuaniemi) tuo tuoreeltaan eronneen työkaverinsa Empun (Antti Heikkinen) laivalle tutustumaan risteilyjen lainalaisuuksiin. Hääpari Pike (Annika Aapalahti) ja Jamo (Sami Ahonen) on keksinyt originellin idean viettää juhlaseremoniansa risteilyllä. Konfrenssimatkalla oleva yksityisyrittäjä Matias (Petteri Pennilä) luulee löytävänsä elämänsä rakkauden laivan speed-datingistä. Sukulaismies Veli (Santeri Kinnunen) on saanut tehtäväkseen saattaa 6-vuotias siskonpoikansa Samu (Iivo Tuuri) laivalla lahden yli vanhempiensa luo. Vanhempiensa kanssa risteilylle tulleet Annika (Vilma Sippola) ja Kaapo (Amos Brotherus) päätyvät öiselle kannelle mielessään pakosuunnitelma kaikesta ja etenkin vanhemmista.

Ilmassa on romantiikkaa, rakkautta, kaipuuta, onnea. Ja sitten joku tai jokin putoaa mereen, laivan sähköt katkeavat ja kaikkialla on pimeää... Käsikirjoitus Jani Volanen ja Tommi Korpela. Tuotanto Yellow films/Marko Talli (2019). Sarja on tekstitetty ruotsiksi

M/S Romantic-sarjan henkilöitä seisomassa rivissä laivan keulan edessä heille ominaiseen tapaan.
M/S Romantic. M/S Romantic-sarjan henkilöitä seisomassa rivissä laivan keulan edessä heille ominaiseen tapaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu Hannu-Pekka Björkman,yle draama

Dok: Lapsilauma, oma apina ja linna

Yle Fem klo 22.00
(Dok: En apa, ett slott och massor med barn, Espanja 2017) Espanjalaisella Julita Salmerónilla oli naimisiin mennessään kolme haavetta: lapsilauma, oma apina ja kotina linna. Kaikki Julitan toiveet toteutuivat. Vuosien mittaan hänestä tuli perheen omalaatuinen matriarkka, joka kertoo huvittavia tarinoita kuin paraskin Almodóvarin elokuvien hahmo. Julitan poika Gustavo kuvasi äitiään 15 vuoden ajan ja loi tästä lämpimän ja humoristisen muotokuvan. Ohjaaja: Gustavo Salmerón. Yle Areena 91 päivää

Nainen olkapäällään apina.
Dok: Lapsilauma, oma apina ja linna. Nainen olkapäällään apina. Kuva: Dogwoof Ltd / Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Dok: Lapsilauma, apina ja oma linna

Stacey Dooley: Maailmanlopun odottajat

Yle TV2 klo 22.30
(Stacey Dooley Investigates: Countdown to Armageddon) Arviolta noin 5 prosenttia amerikkalaisista on niin sanottuja "preppereitä" eli maailmanlopun odottajia. Brittiläinen tutkiva toimittaja Stacey Dooley tutustuu tähän kirjavaan joukkoon, joka uskoo että maailmanloppu voi tulla milloin tahansa, joten siihen pitää valmistautua etukäteen. Niinpä amerikkalaiset rakentavat bunkkereita, kasaavat kellarin täyteen säilykkeitä ja ostavat survival-firmoilta "ydinsaasteen kestäviä" haalareita ja naamareita. Yle Areena 40 päivää

Oscar-gaala Hollywoodissa su–ma välisenä yönä 24.–25.2.

OSCARS 2019 Punainen matto ja OSCAR®-gaala 2019
25.2. Yle Teema klo 03.00 ja uusintana klo 20.00

OSCAR-gaala nähdään tänäkin vuonna Teemalla suorana lähetyksenä Hollywoodista aamuyöllä Suomen aikaa maanantaina 25.2., ja koko lähetys uusitaan suomeksi tekstitettynä saman maanantain iltana kello 20 alkaen. OSCAR-gaala on myös katsottavana Areenassa suorana ja viikon ajan lähetyksen jälkeen. Mukana on myös punaisen maton tunnelmaa. Kommentoimassa ovat elokuva-asiantuntija Anna Möttölä ja toimittajat Susani Mahadura ja J. P. Pulkkinen. Lähetystä voi seurata myös ruotsiksi Nicke Aldénin ja Silja Sahlgren-Fodstadin seurassa.

Oscar-patsas
Oscar-gaala. Oscar-patsas Kuva: ©A.M.P.A.S.® Oscar-gaala

Lue myös - yle.fi:stä poimittua