Hyppää pääsisältöön

ENCE rankattiin majorien kahdeksan kovimman tiimin joukkoon – avauskierroksella kutkuttava revanssi

ENCE ja Aleksi Jalli
ENCE pelaa Katowicen majorien "New Legends Stagella" 20.–24. helmikuuta. ENCE ja Aleksi Jalli Kuva: Kirsi Ranta Counter-Strike: Global Offensive,Aleksi Jalli

Katowicen CS:GO-suurturnaus jatkuu keskiviikkona 20. helmikuuta. Suomalainen ENCE saa jatkovaiheen avauskierroksella vastaansa australialaisen Renegadesin.

ENCE ja Renegades pelasivat vastakkain jo haastajavaiheessa torstaina 14. helmikuuta. Silloin Renegades oli parempi suoraan kahdessa kartassa ja nappasi jatkopaikan.

ENCE joutui puolestaan pelaamaan ja voittamaan vielä yhden ottelun Winstrikea vastaan, ennen kuin portti turnauksen kakkosvaiheeseen "New Legends Stagelle" aukesi. Suomalainen joukkue ei ole koskaan yltänyt CS:GO-majoreilla haastajavaihetta pidemmälle.

Katowicen major-turnauksen "New Legends Stage" näkyy suorana Yle Areenassa. ENCEn ja Renegadesin ottelu alkaa keskiviikkona 20.2. kello 14.00.

Viimeisen vuoden aikana maailman kärkikymmenikön tuntumaan murtautunut suomalaistiimi on oikeutetusti mukana Katowicen mähinöissä – ja sen huomioivat myös muut joukkueet. Majoreilla pelaavien pelaajien antamien ranking-pisteiden mukaan ENCE on turnauksen kahdeksanneksi paras joukkue.

"Legendavaiheen" otteluparit muodostetaan rankingin perusteella, joten kunnianosoituksesta on myös hyötyä. Esimerkiksi heikoimmaksi arvioitu compLexity Gaming joutuu aloittamaan pelinsä maailmanrankingin ykkösjoukkuetta Astralista vastaan.

Astralis voitti Lontoon majorin.
Lontoon majorien mestari Astralis aloittaa vihdoin pelinsä Katowicessa. Astralis voitti Lontoon majorin. Kuva: FACEIT FACEIT Major: London 2018,Astralis,Counter-Strike: Global Offensive

20.–24. helmikuuta pelattavassa kakkosvaiheessa on mukana kuusitoista joukkuetta. Kolmella voitolla etenee kahdeksan parhaan joukkoon ja 28.2.–3.3. käytäviin majorien finaaleihin. Kolmella tappiolla puolestaan putoaa jatkosta.

ENCE ja seitsemän muuta tiimiä pelasivat jo majorien haastajavaiheessa, mutta loput kahdeksan joukkuetta eivät ole pelanneet Katowicessa vielä peliäkään. Syyskuisten Lontoon majorien kärkikahdeksikko – mestari Astralis mukaan lukien – saivat suorat paikat Katowicen kakkosvaiheeseen.

"Voimme mennä vaikka kuinka pitkälle"

ENCE
ENCE sai paikan Katowicen CS:GO-majoreille voittamalla tammikuussa Euroopan minor-turnauksen. ENCE Kuva: ESL Counter-Strike: Global Offensive,Ence

ENCE nappasi jatkopaikan majoreilla voittamalla haastajavaiheen neljästä ottelustaan kolme. Joukkueen IGL:n, eli pelijohtajan roolissa kynäröivä Aleksi "Aleksib" Virolainen muisteli HLTV:n haastattelussa ainutta tappiota Renegadesille.

- Suurin ongelmamme siinä ottelusarjassa oli asenteemme. Heti alusta asti tuntui, ettei kukaan meistä edes halua olla täällä tai pelata. Kommunikaatiomme sakkasi ja vain tiesimme, että tämä ei tulisi olemaan meille hyvä päivä, Virolainen kertoi.

- Hävisimme siellä täällä 50/50-rundeja. Kun lähdimme hotellille, olimme kaikki sitä mieltä, että emme hävinneet Renegadesille – hävisimme ENCElle.

Aleksi "Aleksib" Virolainen
Aleksi "Aleksib" Virolainen johtaa otteluissa ENCEn peliä. Aleksi "Aleksib" Virolainen Kuva: ESL Counter-Strike: Global Offensive

21-vuotias Virolainen totesi toisaalta myös, ettei viimetorstaista sulamista tapahdu suomalaistiimin riveissä usein. Parempi ollakin – Renegades kun asettuu vastaan uudestaan keskiviikkona.

Virolainen on kuitenkin jatkovaiheen kannalta luottavainen:

- Uskon, että voimme mennä vaikka kuinka pitkälle. Meidän on vain löydettävä sama motivaatio, joka meillä oli ottelussa Winstrikea vastaan. On pelattava omaa peliä ja ehkä vältettävä "antistrattaamista" niin paljon, Virolainen pohti.

Lue lisää:

ENCE voitti hurjan trillerin ja eteni 16 parhaan joukkoon Katowicessa

Haastajat, legendat ja mestarit – näin Katowicen CS:GO-majorit pelataan