Hyppää pääsisältöön

RSO ja Hannu Lintu konsertoivat Pietarsaaressa, Kauhajoella, Forssassa ja Lahdessa

Radion sinfoniaorkesteri ja Hannu Lintu
Radion sinfoniaorkesteri ja Hannu Lintu Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Radion sinfoniaorkesteri

Radion sinfoniaorkesteri konsertoi ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Pietarsaaressa, Kauhajoella, Forssassa ja Lahdessa 1.–5.3.2019. Ohjelmassa on Ville Raasakan uusi orkesteriteos Black cloud, under ground, Johannes Brahmsin 1. sinfonia sekä Béla Bartókin 3. pianokonsertto, jonka solistina soittaa Olli Mustonen. Lahden konsertissa kuullaan myös Claude Debussyn La mer.

Nyt järjestettävä konserttikiertue on vuonna 2010 aloitettujen kotimaan kiertueiden sarjassa viides. Orkesterin intendentti Tuula Sarotien mukaan kiertuepaikkakunnilla odotetaan RSO:n vierailua yleensä innostuneesti. "Olemme siitä hyvin kiitollisia. Tämä on kunniatehtävä Yleisradion orkesterille, joka kuuluu kaikille suomalaisille. On tärkeää, että RSO on mahdollisimman monen suomalaisen tavoitettavissa myös aidossa konserttitilanteessa.” Lahden konsertti 5.3. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä klo 19.02.

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013. Kaudella 2018–2019 Lintu esiintyy mm. Bostonin, St Louisin ja Cincinnatin sinfoniaorkestereiden, Japanin uuden filharmonisen orkesterin ja Hampurin radion sinfoniaorkesterin johtajana. Lintu esiintyy säännöllisesti myös Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Pianisti Olli Mustonen on luonut omaleimaisen taiteilijaprofiilin, jossa yhdistyvät harvinaisen kokonaisvaltaisella tavalla urat pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Hän aloitti kansainvälisen uransa jo 1980-luvun puolivälissä ja on sittemmin esiintynyt solistina monien huippuorkesterien, kuten Berliinin ja New Yorkin filharmonikkojen, Chicagon sinfoniaorkesterin sekä kaikkien Lontoon suurten orkesterien kanssa.

KOTIMAAN KIERTUE 1.–5.3.2019
Hannu Lintu, kapellimestari
Olli Mustonen, piano
Radion sinfoniaorkesteri

1.3. klo 19 Pietarsaari, Schaumansali
Ville Raasakka: Black cloud, under ground (Ylen tilaus)
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

2.3. klo 18 Kauhajoki, Koulukeskuksen liikuntahalli
Ville Raasakka: Black cloud, under ground (Ylen tilaus)
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

3.3. klo 18 Forssa, urheilutalo Feeniks
Ville Raasakka: Black cloud, under ground (Ylen tilaus)
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

5.3. klo 19 Lahti, Sibeliustalo
Claude Debussy: La mer
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

 • 8.11. konsertin esiintyjät

  Konsertin johtaa Joshua Weilerstein.

  JOSHUA WEILERSTEIN Yhdysvaltalainen Joshua Weilerstein (s. 1987) kuuluu tämän hetken kiitetyimpiin nuoriin kapellimestareihin. Hän on toiminut vuodesta 2015 Lausannen kamariorkesterin taiteellisena johtajana, ja kautta on jatkettu kestämään kevääseen 2021.

 • Haydn - Šostakovitš - Shaw - Beethoven

  8.11. teokset

  Joseph Haydn (1732–1809): Sinfonia nro 94 G-duuri, “Yllätys” Lontoolaisyleisöä varten vuonna 1791 valmistunut sinfonia nro 94 G-duuri on edelleen Joseph Haydnin suosituin hitaan osan “Yllätyksen” vuoksi.

 • Orfeo ed Euridice -oopperan esiintyjät

  Konsertin johtaa Fabio Biondi.

  FABIO BIONDI Viulisti ja kapellimestari Fabio Biondi tunnetaan kansainvälisesti etenkin perustamansa Europa Galante -yhtyeen johtajana, mutta hän vierailee usein barokkiyhtyeiden ja sinfoniaorkestereiden viulistina ja kapellimestarina.

 • Harvoin tarjolla - Gluckin Orfeo ed Euridice

  RSO-festivaalin päätöskonsertti.

  Christoph Willibald Gluck (1714-1787): Orfeo ed Euridice Kun Christoph Willibald Gluck ryhtyi oopperassaan Orfeo ed Euridice (1762) uudistamaan aikansa opera serian eli vakavan oopperan käytäntöjä, hän tiesi tunkeutuvansa villinä rehottavaan tiheikköön.