Hyppää pääsisältöön

RSO ja Hannu Lintu konsertoivat Pietarsaaressa, Kauhajoella, Forssassa ja Lahdessa

Radion sinfoniaorkesteri ja Hannu Lintu
Radion sinfoniaorkesteri ja Hannu Lintu Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Radion sinfoniaorkesteri

Radion sinfoniaorkesteri konsertoi ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Pietarsaaressa, Kauhajoella, Forssassa ja Lahdessa 1.–5.3.2019. Ohjelmassa on Ville Raasakan uusi orkesteriteos Black cloud, under ground, Johannes Brahmsin 1. sinfonia sekä Béla Bartókin 3. pianokonsertto, jonka solistina soittaa Olli Mustonen. Lahden konsertissa kuullaan myös Claude Debussyn La mer.

Nyt järjestettävä konserttikiertue on vuonna 2010 aloitettujen kotimaan kiertueiden sarjassa viides. Orkesterin intendentti Tuula Sarotien mukaan kiertuepaikkakunnilla odotetaan RSO:n vierailua yleensä innostuneesti. "Olemme siitä hyvin kiitollisia. Tämä on kunniatehtävä Yleisradion orkesterille, joka kuuluu kaikille suomalaisille. On tärkeää, että RSO on mahdollisimman monen suomalaisen tavoitettavissa myös aidossa konserttitilanteessa.” Lahden konsertti 5.3. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä klo 19.02.

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013. Kaudella 2018–2019 Lintu esiintyy mm. Bostonin, St Louisin ja Cincinnatin sinfoniaorkestereiden, Japanin uuden filharmonisen orkesterin ja Hampurin radion sinfoniaorkesterin johtajana. Lintu esiintyy säännöllisesti myös Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Pianisti Olli Mustonen on luonut omaleimaisen taiteilijaprofiilin, jossa yhdistyvät harvinaisen kokonaisvaltaisella tavalla urat pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Hän aloitti kansainvälisen uransa jo 1980-luvun puolivälissä ja on sittemmin esiintynyt solistina monien huippuorkesterien, kuten Berliinin ja New Yorkin filharmonikkojen, Chicagon sinfoniaorkesterin sekä kaikkien Lontoon suurten orkesterien kanssa.

KOTIMAAN KIERTUE 1.–5.3.2019
Hannu Lintu, kapellimestari
Olli Mustonen, piano
Radion sinfoniaorkesteri

1.3. klo 19 Pietarsaari, Schaumansali
Ville Raasakka: Black cloud, under ground (Ylen tilaus)
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

2.3. klo 18 Kauhajoki, Koulukeskuksen liikuntahalli
Ville Raasakka: Black cloud, under ground (Ylen tilaus)
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

3.3. klo 18 Forssa, urheilutalo Feeniks
Ville Raasakka: Black cloud, under ground (Ylen tilaus)
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

5.3. klo 19 Lahti, Sibeliustalo
Claude Debussy: La mer
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1

  • RSO-festivaali: Magnus Lindberg - uutuuksia, suurteoksia ja sielun veljiä

    Ohjelmassa mm. kulttiteos Kraft.

    RSO järjesti ensimmäistä kertaa oman festivaalin tammikuussa 2018. Yli 10 000 kuulijaa tavoittanut tapahtuma oli rakennettu Ludwig van Beethovenin musiikin ja henkilön ympärille. Seuraava RSO-festivaali pidetään 11.–31.10.2019 ja silloin keskiössä on orkesterin pitkäaikainen musiikillinen yhteistyökumppani, säveltäjä Magnus Lindberg.

  • Ylikapellimestari Hannu Lintu

    2017–2018 Lintu johtaa 20 konserttia Musiikkitalossa.

    Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2018–2019 Lintu johtaa 19 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Suomen kiertueelle.