Hyppää pääsisältöön

Bancroft – brittitrilleri menestyneen poliisin piinasta

Uusi brittiläinen draamasarja kertoo menestyneen poliisin piinasta. Pääroolin näyttelee Sarah Parish.
Sarah Parish on psykologisen trillerin kunnianhimoinen ja kovaotteinen poliisi. Uusi brittiläinen draamasarja kertoo menestyneen poliisin piinasta. Pääroolin näyttelee Sarah Parish. Kuva: Justin_Slee 2017 Yle TV1,Sarah Parish,Bancroft

TV1 lauantaisin 9. - 30.3.2019 klo 22.30 - 23.20, uusinta keskiviikkoisin n. klo 23.15, Areenassa 30 päivää

Jokaisella on salaisuutensa.

Häikäilemätön ja peloton poliisi Elisabeth Bancroft on taitava työssään. Rikoskomisario on uhrannut koko elämänsä poliisivoimille. Kollegat arvostavat ja luottavat rikostutkijaan, jota odottaa varmalta näyttävä ylennys rikosylikomisarioksi.

Bancroft tuntuu lukevan rikollista mieltä kuin avointa kirjaa, ja taitonsa vuoksi hän saa anteeksi ajoittain käyttämänsä kyseenalaiset otteet. Nyt nainen haluaa kaataa kaupunkia piinaavan Kamaran rikollisjengin. Tehtävä ei ole helppo, sillä vaarallinen jengijohtaja pyörittää laitonta asekauppaa.

Uusi, neliosainen brittitrilleri Bancroft (16) kertoo kunnianhimoisesta poliisista, jonka menneisyyteen liittyy synkkä salaisuus. Pääroolissa loistaa Sarah Parish, tuttu näyttelijä muun muassa sarjoista Kyllä BBC hoitaa, Monroe ja Toisia naisia.

Britanniassa hyvin menestyneeseen sarjaan on tulossa toinenkin kausi.

Bancroftin vanha juttu avataan

Nuori ja lupaava ylikonstaapeli Katherine Stevens halajaa mukaan Bancroftin tiimiin, mutta siihen hänellä on vielä pitkä matka. Roolissa nähdään Waif-hahmoa Game of Thrones -sarjassa näytellyt Faye Marsay.

Uusi brittiläinen draamasarja kertoo menestyneen poliisin piinasta.
Brittitrillerin pääosia näyttelevät Faye Marsay ja Kenneth Cranham. Uusi brittiläinen draamasarja kertoo menestyneen poliisin piinasta. Kuva: Justin_Slee 2017 Yle TV1,Faye Marsay,Bancroft

Stevens saa tehtäväkseen tutkia 27 vuotta vanhaa tapausta. Ratkaisematta jäänyt naisen raaka murha oli Elisabeth Bancroftin tulikaste nuorena konstaapelina, hänen ensimmäinen murhajuttunsa.

Nuori rikostutkija heittäytyy tehtäväänsä terrierin lailla, aavistamatta minkälainen vyyhti kätkeytyy raakuuden taakse. Totuuden esiin kaivaminen saattaa olla Stevensin ensimmäinen ja viimeinen iso juttu, sillä jollakulla on pelissä ura ja koko elämä.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Titanic-minisarjasta tuttu Linus Roache, Lily Sacofsky, Happy Valley -sarjassa näytellyt Adam Long, Kahden kerroksen väkeä -sarjan Art Malik, Adrian Edmondson, Charles Babalola, Panta kaulassa -sarjasta tuttu Steve Evets, Anjli Mohindra, Amara Karan, monissa brittisarjoissa näytellyt Kenneth Cranham ja Taipumaton-sarjan Lee Boardman.

Bancroft-draamasarjan on käsikirjoittanut Kate Brook, joka on ollut aikaisemmin luomassa Mr Selfridge -sarjaa. Trilleriä on kuvattu muun muassa Boltonissa Luoteis-Englannissa.

Bancroft. Ohjaus: John Hayers. Tuotanto: Tall Story Pictures/ITV, Britannia, 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.