Hyppää pääsisältöön

Karmea alku vaihtui huikeaan voittoon – ENCE löi BIGin todellisessa major-trillerissä

ENCE
ENCE nappasi upean voiton BIGiä vastaan. ENCE Kuva: ESL Counter-Strike: Global Offensive

ENCE voitti BIGin jännittävässä kolmen kartan trillerissä. Tuloksen myötä suomalaistiimi paitsi jatkaa pelejään Katowicen majoreilla myös lunasti suoran paikan syksyiseen Berliinin suurturnaukseen.

Suomen CS:GOn kärkitiimin ENCEn torstai Katowicen major-turnauksessa oli totisesti kaksijakoinen. Putoamiskamppailu Saksan suurtiimeihin lukeutuvaa BIGiä vastaan alkoi karmeasti, mutta loppui hyvin, kun ENCE vei trillerin nimiinsä 2-1-lukemin (5-16, 16-14, 16-10).

Ottelusarja alkoi BIGin tahtiin. Joukkue oli valitsemassaan avauskartassa Dust2:ssa selvästi paremmin hereillä ja läsnä serverillä. Saksalaisten 1-0-johto kirjattiin selvin kierroslukemin 16-5.

ENCEn valitsema Train alkoi sekin suomalaisittain surkeasti, kun pistoolikierroksen jälleen vienyt BIG ehti jo 7-0-johtoon. ENCEn pelistä tuntui puuttuvan ilo ja idea tähtipelaaja Aleksi "allu" Jallin hiihdellessä täysin varjojen mailla.

ENCE ja Aleksi Jalli
Aleksi "allu" Jallin sihti oli ottelusarjan alussa täysin hukassa. ENCE ja Aleksi Jalli Kuva: Kirsi Ranta Counter-Strike: Global Offensive,Aleksi Jalli

Mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä. Suomalaiset sisuuntuivat, kiri alkoi, ja puolia vaihdettiin enää niukassa 7-8-tappiotilanteessa. Nuori superlupausJere "sergej" Salo alkoi näyttää esimerkkiä ja kavensi ratkaisevalla hetkellä 1-vastaan-2-tilanteessa pelin 12-14:een.

Siihen tyssäsi BIGin juna ENCEn kurvaillessa 16-14-karttavoittoon. Peli oli tasan 1-1, ja ratkaisu haettiin näin Overpass-kartasta.

Aleksi "allu" Jalli ja Jere "sergej" Salo.
Konkari ja oppipoika Jalli & Salo tekivät taikojaan Train-kartan päätöskierroksella ja voittivat kaksi-vastaan-kaksi-tilanteen ENCEn hyväksi. Aleksi "allu" Jalli ja Jere "sergej" Salo. Kuva: Yle / Kirsi Ranta Ence,Assembly (tapahtuma)

BIG yritti vimmatusti napata menetettyä momentumia takaisin, muttei kyennyt enää haastamaan peli-ilonsa löytänyttä suomalaistiimiä. CT-roolissa aloittanut ENCE myllytti päätöskartan avauspuoliskon reilusti nimiinsä 11-4 ja eteni lopulta 16-10-voittoon.

Tehokkaimpana ENCEn riveissä ottelusarjassa pelasi 61 frägiä 48 kuolemaa vastaan kirjannut Sami "xseveN" Laasanen.

Laasanen, Jani "Aerial" Jussila ja pelinjohtaja Aleksi "Aleksib" Virolainen ansaitsevat myös erityismaininnat: roolipelaajat pitivät ENCEn vaivoin pinnalla ja mukana taistelussa, kun tähdet Salo ja Jalli vielä lämmittelivät matsin alussa liipasinsormiaan.

Sami "xseveN" Laasanen ja ENCE.
Sami "xseveN" Laasanen oli ENCEn tehokkain pelaaja BIGiä vastaan. Sami "xseveN" Laasanen ja ENCE. Kuva: HLTV Counter-Strike: Global Offensive

Voiton myötä ENCE jatkaa major-suurturnauksessa. Suomalaistiimin loppusijoitus on myös taatusti turnauksen 14 parhaan joukossa, mikä tarkoittaa suoraa kutsua Berliinin syksyiseen major-turnaukseen.

BIG taasen joutui kolmen jatkovaiheessa eli "New Legends Stagella" koetun tappion myötä Puolasta kotimatkalle. Saksalaisjoukkue joutuu myös karsimaan Berliiniin minor-turnauksen kautta.

ENCEn neljännen kierroksen vastus selviää torstai-iltana päivän muiden otteluiden tulosten selvittyä. Katowicen jatkon kannalta panos lauantain pelissä pysyy kuitenkin samana: tappiolla taival päättyy, voitolla kisat jatkuvat viidennellä kierroksella.

Lue lisää:

ENCEn keskiviikosta tuli pannukakku – suomalaisjoukkue pelaa jatkopeleissä selkä seinää vasten

ENCE rankattiin majorien kahdeksan kovimman tiimin joukkoon – avauskierroksella kutkuttava revanssi

ENCE voitti hurjan trillerin ja eteni 16 parhaan joukkoon Katowicessa

Haastajat, legendat ja mestarit – näin Katowicen CS:GO-majorit pelataan