Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Pimeyden sydän - Ilmestyskirja. Nyt

Kuva Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta.
Kuva Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta. Yle Puhe,Ilmestyskirja. Nyt,Pimeyden sydän

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Joseph Conradin - alunperin lehdessä jatkokertomuksena ilmestynyt - Pimeyden sydän julkaistiin kirjana vuonna 1902. Reilut sata vuotta ilmestymisensä jälkeen pienosromaani on osa länsimaista kirjallisuuden kaanonia. Teoksen suomennos ilmestyi 1968 suomentajana Kristiina Kivivuori.

Francis Ford Coppolan löyhästi Pimeyden sydän -teokseen perustuva Ilmestyskirja. Nyt julkaistiin vuonna 1979. Maailman parhaiden elokuvien joukkoon rankatussa elokuvassa mielenterveytensä menettävää eversti Kurtzia esittää Marlon Brando.

Jarmo Laitanevan kanssa teoksista keskustelevat torstaina 28.2. klo 14 alkaen KAVI:n erikoistutkija, elokuva- ja televisiotutkimuksen dosentti Jari Sedergren sekä Elitisti-verkkolehden kriitikko Paavo Ihalainen.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Pimeyden sydän vai Ilmestyskirja. Nyt?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Joseph Conradin kirja (1902) vai Francis Ford Coppolan ohjaama leffa (1979)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.