Hyppää pääsisältöön

Reino Nordin ja Timo Turpeinen kuuntelivat Whitesnaken komeaa kiljuntaa ja Vilma Alinan mielenkiintoista tarinaa

Juha-Pekka Sillanpää, Reino Nordin ja Timo Turpeinen
Juha-Pekka Sillanpää, Reino Nordin ja Timo Turpeinen Kuva: Yle/Tero Ylioja Reino Nordin,Timo Turpeinen,juha-pekka sillanpää

Viikon levyuutuuksia kuuntelemassa Reino Nordin, Timo Turpeinen ja Juha-Pekka Sillanpää.

Tulos

1. Vilma Alina: Tanssii susien kaa 23 pistettä (Vilma Alina, Ilkka Wirtanen, Kyösti Salokorpi)

Klassinen tarina luopumisesta ja taitava, omaa juttuaan tekevä artisti. Vilma Alinan pitkään työstety toinen albumi 'Tulva' julkaistaan 1.3., ja sieltä löytyy tämäkin fiilisbiisi. Mielenkiintoinen tarina, jonka seuraaaminen kuitenkin välillä vaikeaa artikulaation takia.

2. Juha Tapio: Minä tahdon 19 pistettä (Juha Tapio)

Yksinkertaista ja taiten tehtyä musiikkia yhdeltä ykkösketjun artistilta. Juha Tapio on tahkonnut 15 vuotta radiohittejä ja uusi 'Pieniä taikoja' levy edeltää pidempää taukoa artistin uralla. Ei uutta, ei yllätyksiä tässä kappaleessa, jonka tekstistä kyllä sai selvän, mutta rytmiikka kävi tylsäksi.

2. Whitesnake: Shut up and kiss me 19 pistettä (D. Coverdale, R. Beach)

Vanhat äijät vääntävät edelleen tukkaheviä. Whitesnake on tyylilleen uskollinen, solistina edelleen hyvin kiljuva David Coverdale, 67 vuotta. Rock-mammutti on sulanut ikiroudasta ja käyttää uudella singlellä kaikki genren kliseet, mutta tekee sen hyvin

3. Elonkerjuu: Elämäntuli 16 pistettä (S. Turunen, S. Hyde, O. Ketola, N. Granrot)

Hyvää käyttömusiikkia, toimiva keikkabiisi kesäksi. Elonkerjuu juhlistaa 20-vuotista uraa ja valmistelee tulevaa albumia. Pohjanmaa tuoksui kappaleessa, joka paisui menemään aika tyypilliseksi suomalaisen miehen romantiikan maisemaksi.

4. Ukulele-Juuso: Rukkas-Funk 12 pistettä (Juuso Happonen)

Opetuslaulu rukkasten tärkeydestä talvileikeissä. Ukulele-Juuso on monitoimi-viihdyttäjä ja laulujen tekijä Kuopiosta. Kompissa oli makeaa suhinaa, mutta lautakunta ihmetteli funkin ja ukulelen yhdistelmää ja oli sitä mieltä, että funk nyt vaan ei kuulosta tällaiselta.

5. Banya: Live a little 11 pistettä (Riina Riikonen)

Yllätyksellistä, omannäköistä, taiteellista vapautta kunnioittavaa musiikkia tekee helsinkiläinen Banya. Yhtye on ollut koossa vuodesta 2016 ja julkaissut muutaman singlen. Kappaleen rytmiikka ja osien välinen suhde oli raatilaisille hankalaa, brechtiläinen teatterimaailma tuli mieleen.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi