Hyppää pääsisältöön

ENCEn historiallinen major-taival jatkuu – suomalaistiimi taisteli ilmiömäisesti kahdeksan parhaan joukkoon

Aleksi "Aleksib" Virolainen
ENCEn pelinjohtajan Aleksi "Aleksib" Virolaisen ovela taktiikat purivat AVANGARiin. Aleksi "Aleksib" Virolainen Kuva: ESL Counter-Strike: Global Offensive

Suomen paras CS:GO-tiimi löi kazakstanilaisen AVANGARin suoraan kahdessa kartassa ja eteni Katowicen major-turnauksen finaalivaiheeseen.

Ensimmäinen kartta Mirage meni ENCElle kierroslukemin 16-12 ja toisena pelattu Train puolestaan 16-7. Näin kolmas kartta Overpass jäi pelaamatta.

Avauskartta oli AVANGARin valitsema, mutta ENCE ei antanut tämän haitata. Suomalaiset voittivat CT-osuuden 9-6 ja terroristipuolen 7-6. "Junamaassa" ENCEn vire jatkui, kun terroristien roolissa suomalaisten nimiin kirjattiin jo kymmenen kierrosta.

ENCEn paidassa ottelusarjan tehokkaimpana loisti 45 kaatoa 30 kuolemaa vastaan kerännyt konkari Aleksi "allu" Jalli.

Voitolla ENCE etenee 28.2.–3.3. Katowicen Spodek-areenalla pelattavaan major-turnauksen finaalivaiheeseen ja vähintään 35 000 dollarin siivuun turnauksen suuresta miljoonapotista.

Erityisen huikean ENCEn uroteosta tekee se, että kaksi ensimmäistä jatkovaiheen otteluaan hävinnyt tiimi joutui pelaamaan kolme peräkkäistä peliä putoamisuhassa, selkä seinää vasten.

- Olen sanaton. Tuntuu mahtavalta päästä jatkoon, mutta tulevasta en osaa sanoa mitään ennen kuin pääsen sen itse kokemaan, huojentunut pelinjohtaja Aleksi "Aleksib" Virolainen totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

- Saatamme kohdata seuraavaksi heti Astraliksen tai Team Liquidin. Mutta toisaalta kaikki joukkueet pitää pystyä voittamaan, jos haluaa edetä. Olemme valmiita.

Pääsy jatkoon turnauksen kakkosvaiheesta "New Legends Stagesta" antaa ENCElle myös "legendastatuksen", jonka turvin se saa aloittaa pelinsä syksyllä Berliinissä pelattavassa vuoden toisessa major-turnauksessa suoraan kuudentoista parhaan sakissa.

Lue lisää:

Hurjavireisen ENCEn major-taival jatkuu – ranskalaistiimi kaatui suoraan kahdessa kartassa
Karmea alku vaihtui huikeaan voittoon – ENCE löi BIGin todellisessa major-trillerissä

ENCEn keskiviikosta tuli pannukakku – suomalaisjoukkue pelaa jatkopeleissä selkä seinää vasten

ENCE rankattiin majorien kahdeksan kovimman tiimin joukkoon – avauskierroksella kutkuttava revanssi

ENCE voitti hurjan trillerin ja eteni 16 parhaan joukkoon Katowicessa

Haastajat, legendat ja mestarit – näin Katowicen CS:GO-majorit pelataan