Hyppää pääsisältöön

Murha paratiisissa – dekkarisarjan uusi 8. kausi palmurannoilla

Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan uusissa jaksoissa.
Selwyn Patterson (Don Warrington, vas.), Ruby Pattersonin (Shyko Amos), Jack Mooney (Ardal O'Hanlon), Florence Cassell (Joséphine Jobert), JP Hooper (Tobi Bakare) ja Catherine Bordey (Élizabeth Bourgine). Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan uusissa jaksoissa. Kuva: Red Planet Pictures Yle TV1,murha paratiisissa

TV1 maanantaista perjantaihin 22.3. - 2.4.2019 klo 17.07 - 18.00, uusinta seuravana arkipäivänä klo 12.20, Areenassa 22 päivää

Palmut huojuvat ja valkoinen hiekka häikäisee Saint-Marien paratiisisaarella Karibian maisemissa.

Saarelle kotiutunut rikoskomisario Jack Mooney (Ardal O'Hanlon) pääsee jälleen näyttämään aukotonta päättelykykyään. Vuorossa ovat suosikkisarjan Murha paratiisissa (12) kahdeksannen kauden uunituoreet jaksot. Britanniassa kauden päätösjakso esitetään helmikuun 28. päivä.

Kahdeksassa uudessa jaksossa Jackin apuna jatkavat tutut ylikonstaapeli Florence Cassell (Joséphine Jobert) ja konstaapeli JP Hooper (Tobi Bakare). Poliisipäällikön virkaa hoitaa Selwyn Patterson (Don Warrington).

Tiimin jättäneen konstaapeli Dwayne Myersin (Danny John-Jules) tilalle poliisipäällikkö nimittää uuden konstaapelin, Ruby Pattersonin (Shyko Amos). Tulokas on päällikön veljentytär – liekö siitä apua vaativassa työssä?

Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa.
Rikoskomisario Jac Mooney (Ardal O'Hanlon) ja uusi konstaapeli Ruby Patterson (Shyko Amos). Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa. Kuva: Red Planet Pictures Yle TV1,murha paratiisissa
Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa.
Robert James-Collier. Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa. Kuva: Red Planet Pictures Yle TV1,Rob James-Collier,murha paratiisissa
Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa.
Charlotte Ritchie. Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa. Kuva: Red Planet Pictures Yle TV1,Charlotte Ritchie,murha paratiisissa
Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa.
Rebecca Front. Rikoskomisario Jack Mooney ja tiiminsä palaavat suosikkisarjan Murha paratiisissa uusissa jaksoissa. Kuva: Red Planet Pictures Yle TV1,Rebecca Front,murha paratiisissa

Hittisarjojen näyttelijöitä sivurooleissa

Ensimmäisessä jutussa Jack ja hänen tiiminsä selvittävät turistibussissa tapahtunutta välikohtausta. Miten rikos tehtiin, kun yksikään matkustajista ei poistunut istuimeltaan? Aloitusjaksossa vierailevat Downton Abbeyn näyttelijä Robert James-Collier, Holby Cityn sairaalan Chizzy Akudolu sekä monista brittisarjoista tuttu Rebecca Front.

Sarjan toinen juttu vie eläintarhaan. Jaksossa vierailevat muun muassa brittinäyttelijä Jonathan Kerrigan, Hakekaa kätilö! -sarjan Charlotte Ritchie ja Hiljaisen todistajan Shelley Conn.

Kolmannessa jaksossa Jack tiimeineen selvittää matkaohjelman kuvausryhmän sotkuja. Rooleissa nähdään Valkoisia valheita -sarjan Kimberley Nixon, Downton Abbeystä tuttu Kevin Doyle ja Doctor Fosterin Navin Chowdhry. Sarjan muissa jaksoissa tavataan Jonas Armstrong, Ron Cook, Angus Deayton, Daniel Ryan, Olivia Poulet, Lisa McGrillis ja Robert Portal.

Murha paratiisi -sarjalle on tulossa jatkoa, sillä Karibialla kuvataan myös uudet 9. ja 10. tuotantokausi!

Death in Paradise. Idea ja käsikirjoitus: Robert Thorogood. Tuotanto: BBC, Red Planet Pictures, Atlantique Productions, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.