Hyppää pääsisältöön

Keskustele täällä päivän aiheesta!

Suomessa on noin 100-tuhatta vanhoillislestadiolaista. Tämä Suviseuroistaan tunnettu joukko on tiivisti verkostoitunut.
Monet vanhoillislestadiolaiset toimivat yrittäjinä mm. talonrakennusalalla. Millaisia ovat heidän taloudelliset verkostonsa ja miten ne toimivat?.
Vieraana on aihetta tutkinut Lapin yliopiston lehtori Aini Linjakumpu.

Kommentit
 • Enkelisaarnaaja tulee, oletko valmis! Naisten omassa henkisyydessä gurutkin ovat naisia

  Toimittajat testasivat enkelikanavoinnin – mitä tapahtui?

  Puolet suomalaisnaisista uskoo enkeleihin. Uskon suosio näkyy henkisen alan messuilla, naistenlehdissä ja netissä. Norjan prinsessa Märtha Louise ja ex-tangokuningatar Kirsi Ranto sanovat puhuvansa enkeleiden kanssa ja ovat tehneet väitetystä kyvystään menestyvän tuotteen. Mistä enkeliuskossa oikein on kysymys?

 • Keittiömestari Heikki Nikula palasi keskelle kylmintä kaamosta ja loi kotirantaansa yhden Suomen parhaimmista ravintoloista

  Krantusta ruokailijasta kasvoi palkittu keittiömestari.

  Keittiömestari Heikki Nikula palasi keskelle kylmintä kaamosta ja loi kotirantaansa yhden Suomen parhaimmista ravintoloista Keittiömestari Heikki Nikula ei ollut lapsena ruoan perään. Krantusta pojasta kasvoi kuitenkin innokas kalastaja ja keittiömestari, joka tuo paikalliset raaka-aineet keskiöön ravintola Aanarissa Inarissa.

 • Keskustele täällä lobbauksesta!

  Onko Suomi lobbauksen villi Pohjola?

  Lobbaus on sana, jolla ei välttämättä ole positiivista kaikua. Mitä lobbaaminen nyky-Suomessa käytännössä on ja miten se toimii? Millaisia lobbareita meillä on ja mitkä ovat heidän motiivinsa? Millainen on korruption ja lobbauksen suhde? Vieraana lobbaamista väitöskirjassaan tutkinut valtiotieteiden tohtori Anders Blom, joka on itsekin pitkän linjan lobbari.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Enkelisaarnaaja tulee, oletko valmis! Naisten omassa henkisyydessä gurutkin ovat naisia

  Toimittajat testasivat enkelikanavoinnin – mitä tapahtui?

  Puolet suomalaisnaisista uskoo enkeleihin. Uskon suosio näkyy henkisen alan messuilla, naistenlehdissä ja netissä. Norjan prinsessa Märtha Louise ja ex-tangokuningatar Kirsi Ranto sanovat puhuvansa enkeleiden kanssa ja ovat tehneet väitetystä kyvystään menestyvän tuotteen. Mistä enkeliuskossa oikein on kysymys?

 • Keittiömestari Heikki Nikula palasi keskelle kylmintä kaamosta ja loi kotirantaansa yhden Suomen parhaimmista ravintoloista

  Krantusta ruokailijasta kasvoi palkittu keittiömestari.

  Keittiömestari Heikki Nikula palasi keskelle kylmintä kaamosta ja loi kotirantaansa yhden Suomen parhaimmista ravintoloista Keittiömestari Heikki Nikula ei ollut lapsena ruoan perään. Krantusta pojasta kasvoi kuitenkin innokas kalastaja ja keittiömestari, joka tuo paikalliset raaka-aineet keskiöön ravintola Aanarissa Inarissa.

 • Keskustele täällä lobbauksesta!

  Onko Suomi lobbauksen villi Pohjola?

  Lobbaus on sana, jolla ei välttämättä ole positiivista kaikua. Mitä lobbaaminen nyky-Suomessa käytännössä on ja miten se toimii? Millaisia lobbareita meillä on ja mitkä ovat heidän motiivinsa? Millainen on korruption ja lobbauksen suhde? Vieraana lobbaamista väitöskirjassaan tutkinut valtiotieteiden tohtori Anders Blom, joka on itsekin pitkän linjan lobbari.

 • Politiikan tutkija Johanna Vuorelma ei korosta kulttuurien erilaisuutta vaan ihmisten samanlaisuutta

  Tutkija Johanna Vuorelma on kasvanut eurooppalaisuuteen.

  Politiikan tutkija Johanna Vuorelma ei korosta kulttuurien erilaisuutta vaan ihmisten samanlaisuutta Politiikan tutkija Johanna Vuorelma Helsingin yliopistosta asui lapsuutensa kodissa, jossa arvostettiin tietoa ja lukemista. Johanna oppi jo lapsena ajattelemaan, että hänestä voi tulla mitä vain ja että koko maailma on hänelle avoin.

 • Keskustele täällä päivän aiheesta!

  Lestadiolaisten taloudelliset verkostot

  Suomessa on noin 100-tuhatta vanhoillislestadiolaista. Tämä Suviseuroistaan tunnettu joukko on tiivisti verkostoitunut. Monet vanhoillislestadiolaiset toimivat yrittäjinä mm. talonrakennusalalla. Millaisia ovat heidän taloudelliset verkostonsa ja miten ne toimivat?. Vieraana on aihetta tutkinut Lapin yliopiston lehtori Aini Linjakumpu.

 • Keskustele täällä Afrikan taloudesta

  Afrikan tähdet

  Afrikassa on 54 valtiota ja yli miljardi ihmistä. Väestön ennustetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä. Millainen on Afrikan taloudellinen potentiaali ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia se tarjoaa suomalaisille yrityksille? Vieraina Afrikka-politiikan johtava asiantuntija Martti Eirola ulkoministeriöstä sekä tietokirjailija Esa Salminen.

 • Keskustele luottamuksesta

  Mitä tarkoittaa luottamus työpaikalla?

  Mitä on luottamus työpaikalla? Miten esimies on vastuussa luottamuksellisen ilmapiirin luomisessa? Entä työntekijät? Miten epäluottamusta pitäisi lähteä korjaamaan?

 • Koululintsarista tuli kirjailija

  Eve Hietamiehen tarina kertoo sinnikyydestä

  Koululintsarista tuli kirjailija Kirjailija Eve Hietamies tunnetaan erityisesti Yösyöttö-trilogiastaan, joka kertoo yksinhuoltajaisä Antti Pasasen elämästä. Uusikin kirja on tekeillä. Even kirjailijatarina on tarina sinnikkyydestä: koulu meni penkin alle, mutta kotona oli kirjoituskone, jota Eve takoi teini-iästä lähtien.