Hyppää pääsisältöön

Näin äänestät UMK19: Darude -show:ssa suosikkikappalettasi - lataa yle.fi-sovellus kännykkääsi!

Kännykän ruutu missä näkymä Darudeen ja Sebastian Rejmaniin, kannuste äänestämään suosikkibiisiäsi UMK19:ssä
Kännykän ruutu missä näkymä Darudeen ja Sebastian Rejmaniin, kannuste äänestämään suosikkibiisiäsi UMK19:ssä Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu 2019,Darude,Sebastian Rejman

Voit äänestää suosikkibiisiäsi UMK19: Darude -lähetyksen aikana lauantaina 2.3. Voittajabiisi edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa toukokuussa Tel Avivissa, Israelissa. Lataa Yle.fi-sovellus kännykkääsi nyt ja äänestä maksutta suosikkiasi!

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. Darude esittää kolme biisiä: Release Me, Superman ja Look Away.

UMK19-voittajabiisin valintaan vaikuttavat 50% yleisöäänet sekä 50% kutsutun kansainvälisen raadin antamat pisteet. Pisteitä kansainvälisessä raadissa antavat edustajat Espanjasta, Irlannista, Iso-Britanniasta, Israelista, Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Tšekin tasavallasta.

Voit äänestää suosikkibiisiäsi maksutta Yle.fi-sovelluksella, jonka voit ladata Android- sekä Apple -älypuhelimiin ja tabletteihin. Kirjaudu sovellukseen Yle Tunnuksella ja olet valmis äänestämään. Voit antaa yhdelle lähetyksen aikana kappaleelle sovelluksella yhden äänen, mutta voit vaihtaa mielipidettäsi niin pitkään kun äänestys on auki.

Maksuttoman yle.fi-sovelluksen kautta annettu yksi ääni vastaa kymmentä maksullista ääntä.

Käy siis jo hyvissä ajoin etukäteen lataamassa Yle.fi-sovellus ja luo itsellesi Yle Tunnus.

Voit myös äänestää lähettämällä tekstiviestin sekä soittamalla äänestysnumeroon. Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu. Maksullisen äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Voit äänestää useamman kerran.

Äänestysnumerot kilpailukappaleittain:

1. Darude feat. Sebastian Rejman: Release Me

 • Lähetä 1 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 51

2. Darude feat. Sebastian Rejman: Superman

 • Lähetä 2 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 52

3. Darude feat. Sebastian Rejman: Look Away

 • Lähetä 3 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 53

Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu.

Uuden Musiikin Kilpailun 2019 maksulliset äänestysnumerot
Uuden Musiikin Kilpailun 2019 maksulliset äänestysnumerot Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu 2019
Älä lähetä tekstiviestejä tai soita äänestysnumeroihin lauantain 2.3. lähetyksen ulkopuolisena aikana - ääntäsi ei rekisteröidä mutta se voidaan laskuttaa liittymästäsi.

Uuden Musiikin Kilpailun 2019 äänestyksen ohjeet ja säännöt

1. Yleistä

Voit osallistua Uuden musiikin kilpailuun 2019 (UMK19) äänestämällä lauantaina 2.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksen kautta sekä maksullisesti lähettämällä tekstiviestin tai soittamalla äänestysnumeroon.

Maksuttoman yle.fi-sovelluksen kautta annettu yksi ääni vastaa kymmentä maksullista ääntä.

UMK19-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttavat 50% yleisöäänet sekä 50% kutsutun kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Pisteitä kansainvälisessä raadissa antavat edustajat Espanjasta, Irlannista, Iso-Britanniasta, Israelista, Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Tšekin tasavallasta.

2. Äänestä sovelluksella

Voit äänestää maksutta Yle.fi-sovelluksella, jonka voit ladata osoitteesta yle.fi/sovellus. Voit ladata sovelluksen Android- sekä Apple -älypuhelimiin ja tabletteihin. Kirjaudu sovellukseen Yle Tunnuksella. Yle Tunnus on yhteinen tunnus, jolla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin yhdellä kertaa. Yle Tunnuksen luomista varten tarvitset voimassaolevan sähköpostitilin. Sovelluksen kautta voi antaa vain yhden äänen, mutta äänen kohdetta voi vaihtaa niin pitkään kun äänestys on auki. Yksi sovellusääni vastaa kymmentä maksullista ääntä.

3. Äänestä puhelimella

Voit äänestää lähettämällä tekstiviestin sekä soittamalla äänestysnumeroon. Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu. Maksullisen äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Voit äänestää useamman kerran.

Äänestysnumerot kilpailukappaleittain:

1. Darude feat. Sebastian Rejman: Release Me

 • Lähetä 1 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 51

2. Darude feat. Sebastian Rejman: Superman

 • Lähetä 2 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 52

3. Darude feat. Sebastian Rejman: Look Away

 • Lähetä 3 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 53

Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu.

Keräyslupa koko Suomi (paitsi Ahvenanmaa) RA/2017/396 voimassa 20.4.2017–19.4.2022, Poliisihallitus 6.4.2017. Keräyslupa Ahvenanmaa ÅLR 2019/643, voimassa 14.2.–31.12.2019, Ålands landskapsregering 14.2.2019.

Keräystuotto käytetään Nenäpäivän yhteistyöjärjestöjen hankkeissa kehitysmaissa vuosina 2019–2021.

4. Vastuut ja tietosuoja

Aänestys on auki TV-lähetyksen aikana, la 2.3. klo n.21.00 - n. 22.15. Äänestyksen alkamis- ja päättymisaika on viitteellinen, tarkat ajat ilmoitetaan suorassa tv-lähetyksessä. Lähetyksen aikaiset äänestysnumerot ja ohjeet kuulutetaan sekä näytetään lähetyksessä, sekä ennakkoon UMK:n verkkosivulla.

Äänestysaikojen ulkopuolella tai muilla tavoin annettuja ääniä ei huomioida äänestystuloksessa, mutta maksullisista äänistä voidaan silti veloittaa. Vääriin äänestysnumeroihin meneviä viestejä tai puheluita ei hyvitetä.

Yleisradio Oy (Yle) valvoo UMK19:n äänestyksen toteutusta, mutta Yle taikka niiden yhteistyökumppani(t) eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen sekä Ylen valitseman kansainvälisen raadin ääniin. Mikäli äänestystulos ei ole luotettava esimerkiksi teknisen häiriön tai Ylen, tai tämän alihankkijoiden tai yhteistyökumppaneiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevan syyn vuoksi, voittajan päättää Ylen nimeämä erityinen asiantuntijaraati.

Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät voi taata tietoliikenneyhteyksien keskeytyksetöntä ja/tai häiriötöntä toimintaa taikka puhelinlinjojen ja -verkkojen kapasiteetin riittävyyttä tai täyttä toimintakuntoisuutta äänestyksen aikana. Äänestyspalvelu voi poikkeuksellisesti ja/tai ilman ennakkovaroitusta olla poissa käytöstä järjestelmähäiriön, ylläpitotoimintojen vuoksi tai Ylestä, tai tämä alihankkijoista riippumattomista syistä. Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät vastaa teknisistä ja/tai muista ongelmista taikka häiriöistä, joita voi esiintyä tietoliikenneyhteyksissä tai -verkoissa, järjestelmissä, palvelimissa, jakeluteissä tai ohjelmistoissa tai jotka voivat muuten estää annetun äänen päivittymisen ääntenlaskentasovellukseen sekä tästä äänestäjälle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

Mikään näissä säännöissä tai ehdoissa ei rajoita kuluttajansuojaasi.

Yle kerää tietoja verkkosivuillaan ja Yle Tunnuksen kautta tarjotakseen parempaa palvelua. Käyttäjänä hallitset omia tietojasi. Yleisradio ei jaa tietoja eteenpäin ilman käyttäjän selkeää suostumusta.

Lue lisää Yle Tunnuksen tietosuojaan liittyvistä kysymyksistä.

Lue lisää Ylen verkkosivustojen yksityisyyden periaatteista.

Yle ei anna mitään suoria tai välillisiä takuita Ylen internetsivuston ja sovellusten toimivuudesta tai ominaisuuksista eikä takaa, että se toimii katkeamattomasti ja virheettömästi. Yle internetsivuston ja sovellusten käyttäminen edellyttää datayhteyden käyttöä. Yle ei peri internetsivuston ja sovellusten käytöstä maksua, mutta käyttäjän operaattori ja/tai internet-palveluntarjoaja voi veloittaa käyttäjää datayhteyden käytöstä. Käyttäjä vastaa kaikista internetsivuston käytöstä itselleen aiheutuvista välittömistä ja välillisistä kuluista.

5. Palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta äänestyksestä, ota yhteys Yleen seuraavin tavoin:

 • Täytä lomake verkko-osoitteessa: https://palaute.yle.fi/
 • sähköpostitse osoitteeseen ohjelmapalaute@yle.fi
 • puhelimitse, p. 020 690 414 (Puhelun hinta on sama kuin paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksu. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 - 14. Muina aikoina voi jättää viestin puhepostiin.)
 • postitse osoitteella Yle Ohjelmapalaute, PL 61, 00024 Yleisradio
 • Svenska Ylen sisällöistä myös osoitteella svenska@yle.fi

Muista kertoa palautteessa seuraavat asiat:

 • Oma nimesi, yhteystietosi (mieluiten sähköpoosti-osoitteesi ja puhelinnumerosi)
 • Viittaa ohjelmaan Uuden Musiikin Kilpailu 2019 (UMK19)
 • Tarkenna onko kyse yle.fi-sovellus -äänestys vai SMS tai puhelinäänestys
 • Anna tarvittavia tarkentavia lisätietoja, mm.
 1. Äänestyksessä käyttämäsi liittymän puhelinnumero
 2. Aika jona mahdollinen ongelma esiintyi
 3. Mobiilioperaattorin nimi
 4. Puhelimesi merkki ja malli
 5. Numero johon äänestysviestin laitoit tai soitit

Maksullisten tekstiviesti- ja puhelupalveluiden osalta Ylen kumppani Securycast vastaa mahdollisiin kysymyksiin:

Asiakaspalvelu@securycast.com
Puhelin 010 850 4745, arkisin 8.30-16.30

Palautteisiin vastataan mahdollisimman nopeasti.

Yle Ohjelmapalautteen rekisteriseloste

UMK19

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. Darude esittää kolme biisiä: Release Me, Superman ja Look Away.

Hanki lippusi paikan päälle Logomoon Turkuun tai seuraa lähetystä suorana la 2.3. klo 21 alkaen Yle TV2:lla, Yle Areenassa ja Yle X3M'llä. Aloita viisutunnelmaan virittäytyminen jo klo 20 avaamalla Yle TV2 ja seuraa Etkot-lähetyksessä Logomon ennakkotunnelmia. Etkojen loppupuolella saa TV-ensi-iltansa minidokumentti "Hetkiä Villen elämästä".

Helsingistä pääsee kätevästi Turkuun (ja takaisin) Viisujunalla.

Voit äänestää UMK19-suosikkibiisiäsi la 2.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

UMK19-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Tel Avivissa.

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK19 // #euroviisut

Uusimmat sisällöt - UMK19 Darude