Hyppää pääsisältöön

Tapaus Felix Kersten - The Felix Kersten Files - podcast Heinrich Himmlerin suomalaisesta hierojasta

Graafinen kuva, jossa Felix Kerstenin kasvot ja tekstinä podcastin nimi
Graafinen kuva, jossa Felix Kerstenin kasvot ja tekstinä podcastin nimi Kuva: Tuuli Laukkanen podcast,Felix Kersten,Arto Koskinen

Tapaus Felix Kersten on uusi 12-osainen podcast monikasvoisesta, SS-valtakunnanjohtaja Heinrich Himmlerin suomalaisesta hierojasta, Felix Kerstenistä. Kersten kertoi toimillaan pelastaneensa tuhansia ihmisiä natsien keskitysleireiltä. Podcast on saatavilla sekä suomenkielisenä että englanninkielisenä versiona kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 27.2.2019.

Yle Draaman tuottaman podcastin on ohjannut Arto Koskinen. Hän on myös käsikirjoittanut sen yhdessä yhdysvaltaisen käsikirjoittajan John Bernsteinin kanssa. Arto Koskinen on elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja, joka on tehnyt sekä fiktiota että dokumenttielokuvia.

Tapaus Felix Kersten perustuu Koskisen kokemuksiin 1990-luvun lopulla hänen tehdessään elokuvaansa ’Kuka oli Felix Kersten?’. Elokuvan valmistuttua vuonna 1998 Koskisen käsitys hyvästä suomalaisesta hierojasta oli muuttunut. Oliko Felix Kersten vakooja, valehtelija vai hyväntekijä? Lahjakas selviytyjä? Vai kokonaan toinen henkilö, joka oli varastanut kuolleen sotilaan henkilöllisyyden?

Jännittävässä podcastissa Koskinen tutkii ja selvittää salaperäisen Felix Kerstenin tapausta. Sarjan jaksoissa tutkitaan arkistojen ristiriitaisia asiakirjoja, tutustutaan tuntemattomiin natsibunkkereihin ja kuullaan ajanjakson parhaita asiantuntijoita.

"Ei kukaan muuttele elämäntarinaansa, ellei hänellä ole jotain salattavaa”, Arto Koskinen sanoo.

Tapaus Felix Kersten - The Felix Kersten Files podcast
Tuotanto: Yle Draama
Käsikirjoitus: Arto Koskinen ja John Bernstein
Ohjaus: Arto Koskinen
Äänisuunnittelu ja musiikit: Kimmo Vänttinen
Verkkotuottaja: Suvi Sinervo
Tuottajat: Elina Ylä-Mononen ja Juha-Pekka Hotinen.

Jaksoissa esiintyvät: John Bernstein, Toby Bernstein, Andrea Kersten, Kerstin Kersten, Arto Koskinen, Antti Matikkala, Werner Neuss, Hannu Rautkallio, Freek van Rijsinge, Sune Sahlstedt, Boris Salomon, Pauline Taubach, Tapio Tamminen, Jos Verlaan, Jan Wellmann ja Lars Westerlund.

Lisäksi kuullaan sitaatteja elokuvasta ”Kuka oli Felix Kersten?” Äänessä Yehuda Bauer, Ulf Brandell, Louis De Jong, Arno Kersten, Irmgard Kersten, Friedrich Klingenberg ja Sir Hugh Trevor-Roper.

Podcast on julkaistu sekä suomenkielisenä että englanninkielisenä versiona kokonaisuudessaan Yle Areenaan keskiviikkona 27.2.2019.
Tapaus Felix Kersten

The podcast has been released in Finnish as well as in English in its entirety at the Yle Areena on Wednesday, February 27, 2019.
The Felix Kersten Files

Keskiviikkona 27.2.2019 Yle Areenaan julkaistiin myös Arto Koskisen v. 1998 valmistunut dokumenttielokuva Kuka oli Felix Kersten?

Felix Kerstenin fantastinen tarina

Felix Kerstenin tarina on pitänyt Arto Koskista otteessaan 20 vuotta

Huijari, pelastaja, parantaja, vakooja — tutkittavana Tapaus Felix Kersten

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.