Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Tie

Kuvassa Tie - The Road -kirjan kansi sekä kuva samannimisestä elokuvasta.
Kuvassa Tie - The Road -kirjan kansi sekä kuva samannimisestä elokuvasta. Yle Puhe,Tie,John Hillcoat,Cormac McCarthy

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Cormac McCarthyn romaani Tie - The Road vuodelta 2006 on yksi karuimpia ja tehokkaimpia maailmanlopun liepeille sijoittuvia kuvauksia. Pulitzer-palkinnon voittanut kirja ei sorru selittelyyn, vaan näyttää, miten eri tavoin ihminen ääriolosuhteissa voi käyttäytyä. Kirjan suomensi tuoreeltaan Kaijamari Sivill.

John Hillcoatin sovitus The Road vuodelta 2009 mukailee onnistuneesti romaanin tunnelmia. Post-apokalyptinen draama taiteilee tunteisiin vetoavasti toivottomuuden ja toivon rajamailla.

Jarmo Laitanevan kanssa teoksista ovat keskustelemassa torstaina 7.3. klo 14 alkaen Nuori Voima-lehden päätoimittaja Vesa Rantama ja vapaana kulttuuritoimittajana työskentelevä, informaatikko Niina Holm Keskustakirjasto Oodista.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Tie - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Cormac McCarthyn kirja (2006) vai John Hillcoatin ohjaama leffa (2009)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.

 • Dohan yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kilpailut käydään 27.9.–6.10. Qatarin Dohassa. Kisoja voi jännittää suorana Yle Puheessa. Selostajina Jarmo Lehtinen ja Johannes Oikarinen, haastattelijana Nina Vanhatalo ja asiantuntijana Tuomas Raja.