Hyppää pääsisältöön

ENCE pelaa historiansa tärkeimmän pelin – konkaritähti Aleksi "allu" Jalli tahtoo "kaikki viisi pelaajaa palvelimelle"

ENCE ja Aleksi Jalli
26-vuotias Aleksi "allu" Jalli on ENCEn nestori. ENCE ja Aleksi Jalli Kuva: Kirsi Ranta Counter-Strike: Global Offensive,Aleksi Jalli

Suomalainen ENCE pelaa Puolan CS:GOn major-turnauksen puolivälierässä suurta ja mahtavaa Team Liquidia vastaan. Aleksi "allu" Jalli uskoo sisukkaan tiiminsä jatkomahdollisuuksiin.

KATOWICE. Torstai-iltana 28. helmikuuta Suomen "kynäri"- ja e-urheilukansa kokoontuu vastaanotinten ääreen. Kotimainen ENCE pelaa historiallisesti paikasta Counter-Strike: Global Offensiven major-turnauksen välieriin.

Kello 20.50 Suomen aikaa alkava ottelu pelataan Katowicen Spodek-areenalla jopa 10 000 katsojan edessä. Pitkällä urallaan aiemmin mm. ruotsalaisen Ninjas in Pyjamasin riveissä suurlavat kokenut Aleksi "allu" Jalli, 26, odottaa illan koitosta jännityksellä.

- Pieni jännitys on aina pelistä riippumatta. On se lava iso tai ei, niin pieni kutina on vatsanpohjassa, Jalli kertoo Yle E-urheilulle ENCEn hotellilla, vain kivenheiton päässä Spodekista monitoimiareenasta.

- Meillä on kova luotto omiin taitoihin ja tekemiseen. Turnauksen edetessä ja rundien myötä on tullut myös itseluottamusta. Että pystytään tekemään oikeita ratkaisuja intuitiivisesti. Me ollaan parannettu koko ajan turnauksen edetessä.

Jalli puhuu rauhallisesti ja viisaasti. Ja asiaa. Viime viikon jatkovaiheessa "New Legends Stagella" ENCE oli jo lähellä pudota turnauksesta, mutta voitti kolme peliä putkeen selkä seinää vasten ja nappasi paikan majorin kahdeksan parhaan sakista.

- Tiedettiin kyllä koko ajan, että meistä on siihen kunhan peli alkaa rullaamaan. Pitkin turnausta on ollut vähän sellaista, että ollaan sytytty hitaasti. Vaikka on voitettu pelejä, niin ollaan pelattu välillä aika huonosti siihen nähden, mihin me oikeasti pystytään, Jalli pohtii.

- Nyt edessä on toki kovin matsi turnauksessa so far. Muutama prosentti pitää laittaa lisää, jos halutaan jatkaa.

ENCEn ja Team Liquidin ottelu näkyy suorana Yle Areenassa torstaina 28.2. kello 20.50 alkaen.

Vastassa maailman kakkonen

Team Liquidia pidetään Katowicen turnauksessa ykköshaastajana hallitsevalle major-mestarille Astralikselle. Amerikkalaisjoukkue on HLTV:n epävirallisessa maailmanrankingissa tällä hetkellä toisena, kun ENCE on yhdeksäs.

ENCEn päävalmentajan Slaava "Twista" Räsäsen taktiikkavihkossa on kuitenkin askelmerkit illan matsiin valmiina.

- Liquid on kova jengi, sitä ei ole kieltäminen. Mutta koska he ovat sen verran kovempia niin sanotussa rankingissa, niin he pitävät itseään myös meitä parempina. Ja siksi pelaavat suoraviivaista peliä. Se taas sopii meille, eli ei ole odotettavissa mitään erikoista kikkailua, Räsänen listaa.

- Pitää vaan olla tosi hereillä ja reagoida heidän peliinsä. Jos me hetkeksikään nukahdetaan, niin kaveri rankaisee heti.

ENCE Katowicen minoreilla.
ENCEn päävalmentaja Slaava "Twista" Räsänen (takana) seurasi jatkovaiheessa Aleksi "Aleksib" Virolaisen, Aleksi "allu" Jallin ja Jani "Aerial" Jussilan peliä. ENCE Katowicen minoreilla. Kuva: HLTV Counter-Strike: Global Offensive

Jallin mukaan ENCE on käyttänyt "New Champions Stage" -finaalivaihetta edeltäneet välipäivät huolelliseen valmistautumiseen ja vastustajan pelitavan opiskeluun. Torstaina suomalaistiimi on AWP-taidoistaan tunnetun Jallin mukaan "skarppina".

- Kyllä meiltä varmaan nähdään jotain uusiakin kikkoja. Mutta kaikki viisi pelaajaa tarvitaan palvelimelle, jos halutaan voittaa, Jalli painottaa. Voitolla satumainen major-taival jatkuisi, tappiolla edessä olisi kotimatka parin viikon turnausrupeaman jälkeen.

- Uskon, että meistä on voittamaan, vaikka vastus on toinen voittajasuosikki ja tosi kova, Jalli toistaa luottavaisena.

- Mutta kyllä mä luulen, että ne kaatuu.

Lue lisää:

ENCEn major-taival huipentuu Yle Areenassa – näin seuraat CS:GOn suurturnauksen finaaleita

ENCEn historiallinen major-taival jatkuu – suomalaistiimi taisteli ilmiömäisesti kahdeksan parhaan joukkoon

ENCE historian toisena suomalaistiiminä majoreilla – tämä viisikko tasoitti tietä neljä vuotta sitten: "Nykyään kilpailu on sata kertaa kovempaa"

Tällaista on ammattipelaajan arki – uutuusdokumentti seuraa Suomen parhaan CS:GO-joukkueen taivalta suurille areenoille