Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Selvennykseksi Seinäjoen arabikevät -dokumentista

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Seinäjoen Arabikevät -dokumentin tekijä on järjestämässä elokuvan esitystä Helsingissä 1.3. Tekijällä ja hänen tuotantoyhtiöllään on oikeus esittää omaa elokuvaansa siten kuin haluaa. Ylellä ei ole esitystilaisuuden kanssa mitään tekemistä.

Tekijän kanssa ei ole päästy lopulliseen yksimielisyyteen dokumentin sisällöstä, minkä vuoksi Ylessä ei ole vielä tehty päätöstä sen julkaisemisesta.

Dokumenttihanke esiteltiin Ylelle kolmisen vuotta sitten ja käsikirjoituksen perusteella Yle lähti siihen rahoittajaksi, kuten myös SES ja Avek. Syksystä 2018 lähtien Ylen tuottaja on useaan otteeseen keskustellut tekijän kanssa, jotta lopullisen elokuvan sisältö vastaisi sovittua. Yhteistä näkemystä ei toistaiseksi ole syntynyt.

Arvioimme Ylessä meille äskettäin toimitettua uutta versiota elokuvasta oman prosessimme mukaisesti. Yle päättää dokumentin esittämisestä vasta tämän arvioinnin jälkeen.

Ylellä on vastuu kaikesta julkaisemastaan aineistosta. Sisältöjen arviointi ja päätökset julkaista tai jättää julkaisematta niitä ovat normaalia toimintaa Ylellä.

Erkki Astala, tilaaja
Erkko Lyytinen, tuottaja