Hyppää pääsisältöön

Äänestä Uusi Kino -palkinnon saajaa!

Tampereen elokuvajuhlien 2019 tunnusgrafiikkaa
Tampereen elokuvajuhlien 2019 tunnusgrafiikkaa Kuva: Yle/Inka Hannonen Tampereen elokuvajuhlat,uusi kino

Uusi Kino palkitsee Tampereen elokuvajuhlilla yleisön valitseman opiskelijaelokuvan. Vuoden 2019 palkittu on Emma Similän ohjaama lyhytdraama Äiti moppaa.

Äänestyksen 11 ehdokasta ovat Tampereen elokuvajuhlilla esitettäviä elokuvakoulujen uusia lyhytelokuvia, ja ne ovat katsottavina Areenassa 4.3.2019 lähtien kuukauden ajan. Eniten yleisöääniä saanut elokuva saa 1000 euron arvoisen Uusi Kino -palkinnon, joka luovutetaan elokuvajuhlien päättäjäisissä sunnuntaina 10.3.2019. Uusi Kino on ohjelmapaikka, joka esittää Teemalla tiistai-iltaisin sekä kotimaisia että kansainvälisiä lyhyt- ja dokumenttielokuvia.

Eniten ääniä, yli kolmanneksen kaikista annetuista äänistä, ja siten myös Uusi Kino -palkinnon, sai Emma Similän ohjaama draama Äiti moppaa.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Severi Koivusalon ohjaama Häävalssi.

Kolmanneksi eniten ääniä sai Emma-Lotta Kiurun ohjaama Tapahtukoon sinun tahtosi.

Teema onnittelee voittajaa. Kiitämme kaikkia äänestäjiä osallistumisesta!

Voit katsoa kaikki ehdolla olleet elokuvat Areenassa täällä.

  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema