Hyppää pääsisältöön

Elokuvan rahoittajat eivät ole hyväksyneet Seinäjoen arabikevät -dokumenttielokuvan sisältöä

Valomies studiovalaisimen kanssa
Valomies studiovalaisimen kanssa Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Yle,valaistus,studiot,studiovalaisimet,studiovalaisintarvikkeet

Kaikki elokuvan rahoittajatahot pitävät tärkeänä, että suomalainen elokuva on moniarvoinen, ja että elokuvassa voidaan tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä.

Tätä periaatetta rahoittajat toteuttivat käynnistäessään Elokuvaosuuskunta Siperian kanssa seurantadokumentin Seinäjoen arabikevät vuonna 2016. Elokuvan keskeinen näkökulma oli tuoda esiin maahanmuuttoon liittyvien eri osapuolten välistä dialogia. Elokuvan alkuperäinen aikataulu muuttui ohjaajan toiveesta, ja valmistuminen on venynyt vuosia kuvausten jatkuessa.

Elokuvaosuuskunta Siperian 1.3.2019 suunnitteleman lehdistötilaisuuden sisältö sekä se, että elokuva on valmis, tuli rahoittajien tietoon samaan aikaan, kun tilaisuutta koskeva tiedote julkaistiin alalle. Tähän mennessä elokuvan rahoittajat eivät ole hyväksyneet elokuvan leikkausversioita, eivätkä he myöskään ole nähneet nyt valmistunutta elokuvaa.

Se mitä rahoittajat tähän mennessä tietävät elokuvasta on, että se sisältää painotuksia ja elementtejä, jotka olennaisesti muuttavat elokuvan yhdessä hyväksyttyä alkuperäistä suunnitelmaa. Elokuva ei ole se elokuva, jolle on myönnetty rahoitusta.

Tuemme jatkossakin moniarvoista kotimaista elokuvaa. On ensiarvoisen tärkeää, että alan toimijoiden välinen yhteistyö säilyttää avoimuuden ja luottamuksen.

Suomen elokuvasäätiö
Yleisradio
AVEK-Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus
Kirkon mediasäätiö