Hyppää pääsisältöön

Katowicen ihme! ENCE jyräsi mestarisuosikin yli major-turnauksen välieriin

Fanit juhlivat Katowicessa.
Fanien riemulla ei ollut rajoja, kun ENCEn ihmevoitto varmistui. Fanit juhlivat Katowicessa. Kuva: ESL Counter-Strike: Global Offensive

Suomalainen ENCE voitti Team Liquidin Katowicen CS:GOn major-turnauksen puolivälierässä 2-0.

Temppua voi hyvällä omatunnolla kutsua todelliseksi yllätysvoitoksi. Team Liquidia pidetään maailman toiseksi parhaana joukkueena ja hallitsevan major-mestarin Astraliksen ykköshaastajana.

Tai siis pidettiin. Niin vain vaivoin jatkovaiheesta kahdeksan parhaan joukkoon puskenut ENCE paitsi vei voiton myös teki sen suoraan kahdessa kartassa.

Katowicen Spodek-areenalla yleisö otti sisukkaan suomalaistiimin omakseen. Kymmenet suomalaisfanit pitivät huikeaa meteliä yllä, ja kannatukseen yhtyivät myös muut CS-fanit.

Ottelu alkoi Miragella, joka oli ENCEn valitsema kartta. Toistaiseksi HLTV:n epävirallisessa rankingissa maailman yhdeksäntenä keikkuva suomalaistiimi nappasi molemmilla osuuksillaan kahdeksan kierrosta ja vei voiton pistein 16-11.

Inferno eteni tasaisena, kunnes Team Liquid repäisi johtoon. Amerikkalaistiimi pääsi jo 15 pisteeseen, ja tasoitus näytti varmalta.

ENCE kuitenkin sisuuntui entisestään, jos se edes on mahdollista. Seitsemän suoraa kierrosvoittoa toikin suomalaiset tasatilanteeseen ja pakotti ottelun jatkoajalle.

Siellä momentum oli viimeistään ENCEn. Liquid pystyi voittamaan vain yhden kierroksen, ja 2-0-voitto kruunattiin Suomen parhaalle CS:GO-joukkueelle kierroslukemin 19-16.

- Me vain uskoimme peliimme, ja tiesimme, että meillä on mahdollisuus voittaa, ENCEn pelaaja Jani "Aerial" Jussila kertoi pelin jälkeen haastattelussa.

- Sanoin tiimille, että nyt pelataan vaan peruspeliä joka kierroksella. Saimme hyvän flow'n päälle ja sitä kautta tuotua pelin tasoihin, ENCEn pelinjohtaja Aleksi "Aleksib" Virolainen puolestaan paljasti.

- Haluan myös kiittää huikeaa yleisöä. Nyt vaan jatketaan ja tuodaan poika kotiin!

Välierät pelataan lauantaina 2.3., ja ENCEä vastaan asettuu ukrainalainen Natus Vincere, joka voittin torstain päiväottelussa FaZe Clanin 2-0.

ENCE vastaan Natus Vincere suorana Yle Areenassa lauantaina 2. maaliskuuta kello 16.50 alkaen.