Hyppää pääsisältöön

Kummelin Ympäristöruudun ohjeistamispäällikkö Jaakko Parantainen ja asioiden tilat

Heikki Silvennoinen (roolinimi Jaakko Parantainen) ja Olli Keskinen (roolinimi Eero Kakko).
Ohjeistamispäällikkö Jaakko Parantainen (Heikki SIlvennoinen) ja Ympäristöruudun toimittaja Eero Kakko (Olli Keskinen) kuvattuna vuonna 1992. Heikki Silvennoinen (roolinimi Jaakko Parantainen) ja Olli Keskinen (roolinimi Eero Kakko). Kuva: Antero Tenhunen, Yle kuvapalvelu Heikki Silvennoinen,Olli Keskinen,Kummeli,1992,sketsihahmot

Ohjeistamispäällikkö Jaakko Parantaisella (Heikki Silvennoinen) on monia titteleitä ja paljon sanottavaa, mutta usein puhetta piisaa enemmän asian vierestä. Voisi sanoa, että hän ei ole haastateltava helpoimmasta päästä. Ympäristöruudun Eero Kakon (Olli Keskinen) ja Parantaisen pohdintoja yhteiskunnasta esitettiin Kummeli-ohjelmassa vuosina 1991–1999.

”Vene on mun mielestä hyötylaite. Veneellä pitäis mun mielestä ajaa, koska vene tykkää, että sillä ajetaan.
Tavarat pääasiallisesti on kuitenkin hyötylaitteita ja tavara tykkää, että sitä käytetään.
Ihmisen itsekkyys ajaa perikatoon niin koneet kuin kaikki muutkin laitteet. Minun mielestä auto on hyötylaite. Autolla pitää ajaa, koska auto tykkää, että sillä ajetaan.
Nythän on sillä tavalla, että tuolla syvyyksissä asustavat vesistömme pikku samurait elikkä kalat. Nyt heidän kotinsa imetään ihmisten käyttöön. Tätä menoa Suomi on kohta todella kuiva paikka.
Tämän päivän ihminen, se raijataan ankkurilla taivaan tuuliin, ja sitten tullaan vapaalla alas. Kyllä on todella valtavaa laiskuutta.
Ei kaikki lapset halua pelata jääkiekkoa, vaikka isä olisi millainen Tappara-fani!
Kyllähän Suomi hävittäjiä tarvii. Miljardit sinne vaan!
Miksi suomalainen ei tahdo tehdä työtä enää? Sano sä Kakko välillä.
Emmä sano enää mitään. Lähdetään pois täältä. Tossahan on kiva baari.
Kyllä junalla pääsee mistä vaan Toijalasta Parikkalaan ja mitä vaan. Mutta lentämällä pääsee mihin vaan.
Eihän tämä mitään lomanviettoa ole, että tämän kokoisissa kopperoissa asutaan neljä kuukautta, ja tässä vieressä painaa 50 000 autoa minuutissa lyijyä kaaliin. Että kyllä siinä sekaisin ollaan syksyllä. Se on selvää.
Ei siitä mitään vaaraa oo. Vartti oltu tässä ja päät on vihreänä niin kuin paviaanilla. Käsi lähtee irti kohta.
Te toimittajat ette pysty millään tavalla pureutumaan ihmisen sisimpään. Te raavitte pintaa aina vaan. Säkään et tiedä yhtään, mitä mä teen vapaa-aikana…
Kolmekiloinen hauki, tosta kuule vasurilla nykäsin laiturin alta. Siitä viet vaimolle filettä pöytään.
Tiäätsä Kakko mitä? Mulla vahvat Déjà vu -ilmiöt valtaavat mun sieluni. Mä oon vahingossa ottanut muijan keittokirjan mukaan.
Keskustele