Hyppää pääsisältöön

Miehet jotka vihaavat asiantuntijoita - Noin viikon studion satiiripakasta nousee fundamentalistikortteja

Läpi menee, että länget paukkuu! Tietoturvatalebaneilla ja kaiken maailman dosenteilla on ollut lausunnoissaan sen verran ruutia, että he ovat saaneet vallanpitäjiltä huutia.

Tämän viikon (poliittisessa) trillerissä iskuja ei väistele Lisbeth Salander, vaan suomalaiset perustuslakiasiantuntijat. Vähemmästäkin ovat Eeva Vekki ja Anders Helenius olleet liekeissä!

Mutta oliko puhemies Paula Risikon kommentti aiheeseen kritiikkiä asiantuntijoita kohtaan vai eteläpohjalainen senssi-ilmoitus? No, käytännönläheisten vinkkien rintamalla potin räjäyttää kuitenkin pääministeri Juha Sipilä, jonka suusta kuultu hämäys toimii lähes missä tahansa tilanteessa.

Viimeisin yritys saada sote suureen saliin on se, että Bull Mentula teki sille saliohjelman. Eli jos kaikki menee hyvin, meillä on kohta sote, joka syö rekallisen rahkaa ja nostaa Esperin lattialta kymmenen mummoa kerralla.― Noin viikon studion asiantuntija Yasir Gaily

Jakson pää- ja otsikkoaiheen kohteina ovat olleet erityisesti professorit Juha Lavapuro, Tuomas Ojanen ja Martin Scheinin, jotka ovat ottaneet voimakkaasti kantaa moniin hallituksen lakiesityksiin.

Se ei ole miellyttänyt kaikkia päättäjiä, kuten konkaripoliitikko Ben Zyskowiczia tai puolustusministeri Jussi Niinistöä. Niinpä heiltä ja eduskunnan suunnalta on kuulunut paitsi poikkeuksellisen voimakasta kielenkäyttöä, myös sellaisiakin näkemyksiä, että pikemminkin asiantuntijoilla on perustuslain portinvartijoina "liikaa valtaa".

Ensituntumalta ei ehkä mikään otollisin huumorin lähde, mutta silti tuloksena on yksi tähän mennessä hauskimmista ja vauhdikkaimmista Noin viikon studioista, etenkin kun skalpellinterävä mediatutkija Anu Koivunen on mukana kertomassa oman analyysinsa tilanteesta!

Yle TV2