Hyppää pääsisältöön

Mitä Suomen luonnossa tapahtuu juuri nyt? Lähetä meille paras luontokuvasi!

Punainen mustikanvarvu ruskan aikaan.
Neljä vuodenaikaamme takaavat upeat luontokuvat. Punainen mustikanvarvu ruskan aikaan. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle mustikka,Maaruska,ruska,Sotkamo

Suomen luonnossa riittää ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Maamme on myös täynnä taitavia luontokuvaajia. Lähetä meille hieno havaintosi ja osallistu Ylen luonto-ohjelmiin! Voit myös kysyä asiantuntijoilta luonnosta.

Haluamme pitää esillä suomalaisen luonnon monimuotoisuutta ja sitä kaikkea hyvää, mitä luonto meille tarjoaa. Etsimme upeita luontokokemuksia ja -tarinoita eri puolilta Suomea.

Radio Suomessa käsitellään luontoaiheita keskiviikkoiltaisin Luonto-Suomen lähetyksissä. Kerran kuussa on vuorossa Luontoilta, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Luontoilta striimataan Areenaan. Yle Luonto jakaa lähes päivittäin sosiaalisen median kanavissaan upeita kuvia ja tarinoita Suomen luonnosta.

Lähetä kuva ja kerro havainnostasi

Mikäli haluat osallistua luonto-ohjelmiin ja/tai jakaa luontokuvasi julkaistavaksi Yle Luonnon Instagramissa tai Facebook -sivulla, lähetä meille kuva oheisella lomakkeella ja kerro siitä jotain muille. Halutessasi liitä mukaan kysymys. Lähetä mielellään kuva, joka on ajankohtainen ja kertoo luonnosta juuri nyt.

Lähettämällä kuvan annat Ylelle sen käyttöoikeuden sosiaalisessa mediassa, Ylen verkkosivuilla ja kanavilla. Mainitsemme kuvaajan aina kuvan julkaisun yhteydessä, kuvaajan itse toivomalla tavalla. Tekijänoikeudet pysyvät sinulla.

Mikäli haluat jakaa luontoon liittyvää videomateriaalia, ota yhteyttä sähköpostitse yle.luonto@yle.fi tai luonto.ilta@yle.fi. Jos haluat osallistua luonto-ohjelmien parhaillaan käynnissä oleviin suoriin lähetyksiin, käytä studion suoraa yhteydenottolomaketta: Osallistu Luonto-Suomeen tai Osallistu Luontoiltaan.

Edit 09/2020: Ohjeita tiivistetty
Edit 06/2022: Tekstiä muokattu. Lisätty osallistumisohjeet radion luonto-ohjelmiin. Päivitetty käyttöoikeudet koskemaan somen lisäksi myös Ylen verkkosivuja ja kanavia.