Hyppää pääsisältöön

Mitä Suomen luonnossa tapahtuu juuri nyt? Lähetä havainto ja kysy asiantuntijoilta luonnosta!

Kaksi tikliä syksyisellä ohdakkeella.
Neljä vuodenaikaamme takaavat upeat luontokuvat. Kaksi tikliä syksyisellä ohdakkeella. Kuva: Yle / Risto Salovaara Tikli

Suomen luonnossa riittää ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Maamme on myös täynnä taitavia luontokuvaajia. Lähetä meille hieno havaintosi ja osallistu Ylen luonto-ohjelmiin! Voit myös kysyä asiantuntijoilta luonnosta.

Haluamme pitää esillä suomalaisen luonnon monimuotoisuutta ja sitä kaikkea hyvää, mitä luonto meille tarjoaa. Etsimme upeita luontokokemuksia ja -tarinoita eri puolilta Suomea.

Radio Suomessa käsitellään luontoaiheita keskiviikkoiltaisin Luonto-Suomen lähetyksissä. Kerran kuussa on vuorossa Luontoilta, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Katso Luontoilta Areenassa. Yle Luonto jakaa somessa upeita kuvia, tarinoita ja videoita Suomen luonnosta.

Lähetä kuva ja kerro havainnostasi

Mikäli haluat osallistua luonto-ohjelmiin ja/tai jakaa luontokuvasi julkaistavaksi Yle Luonnon Instagramissa tai Facebook -sivulla, lähetä meille kuva oheisella lomakkeella ja kerro siitä jotain muille. Tarinat ovat tärkeitä! Halutessasi liitä mukaan kysymys. Lähetä mielellään kuva, joka on ajankohtainen ja kertoo luonnosta juuri nyt.

Lähettämällä kuvan annat Ylelle sen käyttöoikeuden sosiaalisessa mediassa, Ylen verkkosivuilla ja kanavilla. Mainitsemme kuvaajan aina kuvan julkaisun yhteydessä, kuvaajan itse toivomalla tavalla. Tekijänoikeudet pysyvät sinulla.

Lähetä video tai ääninäyte ja/tai kommentti

Mikäli haluat jakaa luontoon liittyvää video- tai audiomateriaalia, ota yhteyttä sähköpostitse yle.luonto@yle.fi tai luonto.ilta@yle.fi. Jos haluat osallistua luonto-ohjelmien parhaillaan käynnissä oleviin suoriin lähetyksiin, käytä studion suoraa yhteydenottolomaketta: Osallistu Luonto-Suomeen tai Osallistu Luontoiltaan.

Edit 09/2020: Ohjeita tiivistetty
Edit 06/2022: Tekstiä muokattu. Lisätty osallistumisohjeet radion luonto-ohjelmiin. Päivitetty käyttöoikeudet koskemaan somen lisäksi myös Ylen verkkosivuja ja kanavia.
Edit 10/2022: Lisätty linkki luontovideoihin ja otsikkoa muutettu.
Edit 03/23: Lisätty väliotsikoita